36w = 9m

Bagi mereka yang bekerja, minggu ke-36 pula sewajarnya sudah mengambil cuti dan berehat di rumah (berehat?? "banyak cantik muka hang" rasanya tu ayat bos) tak mo la nanti gaji adok. Puan perlu mengelakkan keletihan dan kelesuan (letih tu tidak tapi asyik mengantok aje). Senantiasa angkat kaki dan letakkan di atas bantal atau pun objek tinggi untuk mengelakkan urat timbul atau "varicose vein" dan bengkak kaki (yang ni time tido je boleh buat, time lain tak sempat, tapi dlm tido pun tak perasan mana lari bantal tebal tu.. kekeke). Bayi pada masa ini sudah membesar dan saiznya memenuhi ruang uterus puan pada ketika ini (anak mama memang sehat, suka buat perut mama herot... dok la mcm mana pun syg janji sihat). Puan akan berasa perut puan begitu penuh, sarat dan sukar untuk membuat sebarang pergerakan. (ia tepat sekali... dah mengiring, nak kalih memang susah sikit, jln pun mcm adik peradik penguin dah)

saya peknen dah cukup 9 bulan!!!

apa pun terjadi saya bersyukur sangat kepada Allah SWT, ALHAMDULILLAH sangat2, Tuhan beri saya masih sihat, masih kuat (naik tangga kat opis 3 tingkat hari2 mai keja + kat rumah metua), kuat jugak bab berjalan2, masih lagi mampu senyum kat org walopon letih gila. muka berminyak sangat2 dah sekarang, 1 hari 2 tisu minyak (seb) kompom kena buang, bab mkn jangan risau saya memang lalu makan...

masa carik kat gugel tadi 36w banyak picca jugak... tengok la kat bawah nih...






semua baby dalam belly comel2 belaka.... baby kan memang comel...
entry saya tak sah kalo tak da gambar khen... nah... gambar mama yg semakin montel pas shopping kat C4 tunggu time bebuka ke bangkok station... sedap... (terlupa nak ambik gambaq sbb lapar sangat + sedap sangat + kenyang sangat + puas sangat) tq ti... :D