Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2011

b u s y

Assalamualaikum kepada korang suma yang rajin masuk blog kesayangan aku ni. rasa lama tak hap det blog aku ni. kebizian yang teramat sangat nih!! rasa macam nak teriak (menagis) pun ada. aku nak cuti sok pun tak dapat. boa siap minta buat OT lagi minta siapkan sebelum minggu depan.
Nak cita sikit keja yang bz sangat nih. 1, HRMIS. so sebagai kerani aku kena buat untu semu staff bawah aku. walaupun depa ni ada pegawai atas sendiri. hal cuti n kursus aku kena keyin 1 per 1, sorang per sorang. mana dengan SBPA lagi aku nak satel. nasib la ada orang kat ofis yang sangat baik hati satel bab kursus. SBPA pun aku tak sempat habis, nasib juga kawan baik aku kat daerah lain yang baik hati satelkan semua.
Cuti pun tak lulus.. nasib aply minggu ni dapat cuti. gigi aku dah sakit gila dah. memang dah nak kena cabut dah ni. naik magrain aku. la ni nak satel SKT aku plak. aku dok pulun kat orang, aku punya tinggal hari ni nak kena satel.
nanti aku hap date lagi yer... sayang korang...

Moto're

Ahad lepas time ronda kat uptown bandar perda, tok wan Adam park kat depan 1 kedai ni. kedai tu jual karpet, kelambu dalam masa yang sama ada mainan. en papa ternampak la moto mainan ni. sangat cumil. rm200++ kot. kalo kereta rm400. sekali ganda tu harga dia. cuma bezanya kereta ada remote control. moto tak der.. wah sangat makan suap...
Papa kata papa dah kenan yang ni. tapi tak beli pun. agak2 korang kalo beli rugi tak? macam rugi jer... budak seronok ka, kita yang terlebih seronok nanti. benda-benda macam ni kalo nak beli kena pk dulu kan. baik, buruk, tahan lama ke tak n berguna atau tidak.
Gambar adam ni hanya hiasan melambangkan keseronokan aje.. tapi dia memang sangat seronok..

we @ senawang

3/12/2011 kitaorang (aku ngan family mertua aku aje) ada kenuri sebelah lelaki plak punya kenuri. so 2hb malam tu kami bertolak ke rumah biras aku ni kat area mana tah. lupa dah aku. bertolak kul 9pm sampai kul 3am. aku kat belakang dengan adam, papa ngan maknya di depan. besa la budak kecik, dengan nak mengagau merata baik dok belakang khen. Malas la nak cita memanjang, layan picca okeh...

adam baru pas mandi dok tas riba big mama... mama sedang makan, pas ni nak ke rumah tupangan yang dibekalkan pihak lelaki.
helo.... suka sangat tarik suar mama macam tu (sedang merayu minta didokong dengan buat muka manja yang bagi aku cair)

main dengan adik ipar aku, menari macam ni dia suka la sangat.

dah sampai, heloooo adam dapat tengok baby tv hokeh. nasib mama bawakan cd pimba yang baru. sangat selelsa kan sayang... kami 3 beranak je dok dalam rumah tu. yang lain ke rumah paklang. tq kepada family bwan yang kasi kami topang yer..

malam tengok lagi. lepas bagi adam layan baby tv yang berulang kali,…

2nd Year Annivesary

Assalamualaikum. hai suma kepada bloger yang rajin masuk bloh ai ni.. rasa macam lama jer tak update blog ai ni. dah besawang uuu.. ke'bz'an kerja memataskan ini semua. besa la hujung tahun ni keja banyak nak kena satel cepat. tahun depan keja baru plak nak mai. so untuk bagi bos nampak kita buat keja, kena la satel apa yang patut. Alhamdulillah keja aku sekarang ok, tak macam dulu. aku rasa sendiri la. dulu keja lambat siap, sekarang orang oder ja dah naks siap. bagus tak aku?

Hari ni 12/12/2011, monday. 2 tahun lepas 2009 hari sabtu, aku telah menjadi isteri kepada en papa yang sah. sangat best bila dah jadi bini orang ni tau. dapat masak kat somi kita, pakai dia kita urus (en papa iron baju sendiri lepas aku bersalin). untung tau ada somi ni, bila sakit demam kita leh la nak ngada-ngada sikit...
Dan sebagai seorang isteri, aku mencuba buat yang palingggg tern=baik untuk rumah tangga aku. bila kita ni berkahwin, maknanya 'tanggunagan' kita bertambah. bukan tanggung ana…

SIL wedding

Salam korang.. rasa macam lamanya aku tak hadap blog kesayangan aku ni. minggu ni bz siket. adik ipar (farah) aku kawin 27/11/2011 ahad. en papa pun sangat la bz, cuti dari hari khamis lagi. terus nampak 'kegelapan' sebab dok kat panas semedang. dari kul 7 pgi sampai ke tengah pagi baru sampai rumah. nasib isnin cuti.
Akad nikah pagi 27hb tu kul 9am. kejadian plak! si PAK HANDAM dari ROMZY yang bernama G buat hal pepagi buta. farah sepatutnya akad nikah kul 9 n kena ada kat masjid kul 8.30am. kul 8 si G ni aku kol baru bagun tido. layan skip kejab k.
aku:pukui berapa nak mai ni?
G:sat ni kami pi la....
aku:sat ni? la pukui 8. akad ku 8.30(aku muhung dia) atu nak sampai pukui brapa? (nada marah)
G:ya ka.. sat kami baru nak kuar.
So sampai rumah metua aku 8.30! korang rasa apa? pihak lelaki dah siap tunggu. metua aku muka kelat dah. aku la tukang bagi cool balik.(aku ker) so dah satel, nampak farah sangat cute dengan jubah itu. smpai masjid kul 9.10, duduk je si farah ni kadi terus ak…

S h u k m a m a

Salam uols... rasanya lama aku tak hapdet blog ni (padahal bari brapa hari jek). tak banyak sangat cita. tapi nak update sikit kehidupan bersama Adam Amsyar. Alhamdulillah, awal bulan 11 Adam dan pandai bertaktih tanpa bantuan. sekarang ni leh siap lari lagi bila nampak aku dari jauh.

Petang-petang selalu makcik (adik aku) 'kena' bawa dia pi ronda-ronda naik moto. pantang dengar bunyi moto je cepat ja dia lari ke pintu. bila time aku balik keja, aku selalu nyorok kat belakang dia, pas tu toleh, senyum dah terus cari papa kat belakang aku plak. pas tu kena la bagi pakai kasut, bawa pi ronda-ronda jalan kaki dalam kampung. sonok ronda dalam kampung ni. kalo rajin aku, papa bawa Adam meronda naik moto plak.

Kalo bawa ke Taman mainan dia la yang paling seronok sampai naik buaian pun lali nak tido. naik kuda sampai senget ponggong. gigi dan ada 4 atas 2 bawah. sejak suka makan masak piandang mak tok gigi pun dah kuning. Alahamdulillah. time nak gosok gigi dia mau jugak. tapi cepat s…

auuwwwmm

ALHAMDULILLAH.. akhirnya pasukan harimau muda menang jua. semalam tido rumah mak, semata-mata nek tengok bola ramai-ramai. Adam pun tido lambat. memang syok penuh drama. pengadil ada jugak part berat sebelah. tapi always senyum..
walau apa pun yang indon buat kat bendera kita, kita buat tak tau jek udah...
walau pun depa ni macam tak betui n tak @#$%&,
janji!!!


KITA MEMANG!!!!

f r o m NUFFNANG

Dear Nuffnangers,
The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 is drawing near, and we are fast approaching another exciting phase in the Awards – the voting phase, where you vote for your favourite blogger to win one of the coveted titles at the Awards!
But before that, nominations still need to be made, and there are less than 24 hours left to submit your pick for one or more of the 12 categories open for nominations, if you haven’t already done so. We would like to thank all of you who nominated for your support so far, as we have received thousands of nominations from around the Asia-Pacific region to date!
NAPBAS teams around the region have been working hard going through all the nominations so far, but we believe there are still many other incredible blogs out there, so please do nominate your favourite blog by heading over to http://awards.nuffnang.com/2011/nominate to submit your nomination by 11.59 pm, 7 November 2011 (Monday). Nominations will officially be closed then, and voti…

UPSR r e s u l t

Aku baru balik dari sekolah adik bongsu aku irah. dia darjah 6 tahun ni. so hari ni result UPSR keluar dalam kul 10.30 tadi. aku pi dengan mak, bah & Adam. dia nampak aku je dia teriak sungguh. aku terus peluk dia & minta tengok result dia. 2A 2B 1C, ok sangat adik.. lebih baik dari kak dulu tau...
aku pasan, dia sorang je teriak, yang lain tak pun.. samapi cikgu mai pujuk la... kekekekeke.. dia taget 3-4A.. tak pa la dik.. nanti PMR usaha lebih k... apa pun, TAHNIAH!!!!! nanti kak bawa mandi yer...



budak musyuk, sementara tunggu makcu ya...

M e n y o n t e n g

2 minggu ni Adam pantang sungguh jumpa pen/pensil, nak nyonteng je. aku terus bagi kertas kat dia. tahu dah nak menyonteng. buat setakat ni dia tak pandai lagi la conteng dinding. tunggu nanti la kot... aku planing nak beli kat dia whitebord kat dia, so harap-harap dia tak nyonteng merata.
Ni picca semalam. sementara tunggu papa balik dari terengganu sampai rumah kul 12.30am, dia pun tak ngantuk sangat, so aku layan je budak musyuk sorang ni.
sangat tekun hokeh...
hasilnya... [keta tu mama buat (-_-")]

si mak tengah ajar anak, tapi si anak ikut kepala sendiri.

akhirnya dimulut & idong lah jadi sasaran.