Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

S h u k m a m a

Salam uols... rasanya lama aku tak hapdet blog ni (padahal bari brapa hari jek). tak banyak sangat cita. tapi nak update sikit kehidupan bersama Adam Amsyar. Alhamdulillah, awal bulan 11 Adam dan pandai bertaktih tanpa bantuan. sekarang ni leh siap lari lagi bila nampak aku dari jauh.

Petang-petang selalu makcik (adik aku) 'kena' bawa dia pi ronda-ronda naik moto. pantang dengar bunyi moto je cepat ja dia lari ke pintu. bila time aku balik keja, aku selalu nyorok kat belakang dia, pas tu toleh, senyum dah terus cari papa kat belakang aku plak. pas tu kena la bagi pakai kasut, bawa pi ronda-ronda jalan kaki dalam kampung. sonok ronda dalam kampung ni. kalo rajin aku, papa bawa Adam meronda naik moto plak.

Kalo bawa ke Taman mainan dia la yang paling seronok sampai naik buaian pun lali nak tido. naik kuda sampai senget ponggong. gigi dan ada 4 atas 2 bawah. sejak suka makan masak piandang mak tok gigi pun dah kuning. Alahamdulillah. time nak gosok gigi dia mau jugak. tapi cepat s…

auuwwwmm

ALHAMDULILLAH.. akhirnya pasukan harimau muda menang jua. semalam tido rumah mak, semata-mata nek tengok bola ramai-ramai. Adam pun tido lambat. memang syok penuh drama. pengadil ada jugak part berat sebelah. tapi always senyum..
walau apa pun yang indon buat kat bendera kita, kita buat tak tau jek udah...
walau pun depa ni macam tak betui n tak @#$%&,
janji!!!


KITA MEMANG!!!!

f r o m NUFFNANG

Dear Nuffnangers,
The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 is drawing near, and we are fast approaching another exciting phase in the Awards – the voting phase, where you vote for your favourite blogger to win one of the coveted titles at the Awards!
But before that, nominations still need to be made, and there are less than 24 hours left to submit your pick for one or more of the 12 categories open for nominations, if you haven’t already done so. We would like to thank all of you who nominated for your support so far, as we have received thousands of nominations from around the Asia-Pacific region to date!
NAPBAS teams around the region have been working hard going through all the nominations so far, but we believe there are still many other incredible blogs out there, so please do nominate your favourite blog by heading over to http://awards.nuffnang.com/2011/nominate to submit your nomination by 11.59 pm, 7 November 2011 (Monday). Nominations will officially be closed then, and voti…

UPSR r e s u l t

Aku baru balik dari sekolah adik bongsu aku irah. dia darjah 6 tahun ni. so hari ni result UPSR keluar dalam kul 10.30 tadi. aku pi dengan mak, bah & Adam. dia nampak aku je dia teriak sungguh. aku terus peluk dia & minta tengok result dia. 2A 2B 1C, ok sangat adik.. lebih baik dari kak dulu tau...
aku pasan, dia sorang je teriak, yang lain tak pun.. samapi cikgu mai pujuk la... kekekekeke.. dia taget 3-4A.. tak pa la dik.. nanti PMR usaha lebih k... apa pun, TAHNIAH!!!!! nanti kak bawa mandi yer...



budak musyuk, sementara tunggu makcu ya...

M e n y o n t e n g

2 minggu ni Adam pantang sungguh jumpa pen/pensil, nak nyonteng je. aku terus bagi kertas kat dia. tahu dah nak menyonteng. buat setakat ni dia tak pandai lagi la conteng dinding. tunggu nanti la kot... aku planing nak beli kat dia whitebord kat dia, so harap-harap dia tak nyonteng merata.
Ni picca semalam. sementara tunggu papa balik dari terengganu sampai rumah kul 12.30am, dia pun tak ngantuk sangat, so aku layan je budak musyuk sorang ni.
sangat tekun hokeh...
hasilnya... [keta tu mama buat (-_-")]

si mak tengah ajar anak, tapi si anak ikut kepala sendiri.

akhirnya dimulut & idong lah jadi sasaran.
Kita tidak pernah tahu sampai bila

pasangan kita dapat menemani kita...

Jika kita masih diberi kesempatan,

untuk berdua...

cintailah,

hargailah,

dan bersyukurlah

untuk anugerah terindah

dalam hidup kita...

Tuhan memberkati pernikahan kita...

.

.


.


i love u papa...
(~_~)

Khasiat memeluk isteri kita dan pelukan suami untuk isteri

Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun. Pakar motivasi Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.
“Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh. Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,” katanya ketika memberi syarahan bertajuk “Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit” di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.
Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif da…

Aidiladha 14

Salam korang... Alhamdulillah raya korban dah berakhir. aku kat rumah mak aku. esok nak raya kami pakai kemas dalam luar rumah. en papa ke'bz'an mencakar sampah keliling rumah. aku malas nak taip panjang.. korang layan pic kat bawah kay...



fav picca



kite bako kite bako

my abah ke'bz'an tenyeh pisau tuk sembeleh esok

my mom rendang tok ondeway



ketupat!!!! aku tahun ni baru belajor.. tak susah mana pun...








model ketupat mak.. kekeke..
de hari raya day.. adam dah ngantok tak da mood nak ambik gambo.. tengok ja la gambar kar bawah ni...

ok

dah menguap

meloqoih badan

tak mo dah

my lil sis yang buat baju ni kat aku...

sup 'ketup'

my love



Salam Aidiladha

Dikesempatan ini, ai, papa & Adam ingin mengucapkan Selamat menyambut Aidiladha pada Ahad ini bersamaan 10 Zulhijjah 1432. mohon ampun dan maaf sekiranya andai terlebih kata yang mengguriskan perasaan. Halalkan makan minum kami dunia & akhirat... jemputlah ke rumah Mak aku kat Sungai kecik. Aku berada disana...

S a r a p a n

Salam uols.. wahhh sudah 2 hari ai bersarapan makanan sebelah timur semenjung. kemarin my tech belanjar nasi kerabu khas odernya dari orang kelantan yang pandai masak masakan timur yang menetap kat penang. mak sedara staff aku jugak. sangat sedap. aku makan 1bungkus pagi 1 bungkus tengari. full set, ada ikan celop tepung, solok lada, telur masin, kopok n ulaman nyok.
Hari ni plak my bos oder kat orang yang sama nasi dagang. memang terbaek la... sedap.. rasa tak cukup lak..
And lunch tadi my bos belanja lagi makan kat Kari Coner. sakan aku ambik telur sotong+masak lemak perut+air kelapa... minum dalam buah lagik... konyang.. petang ni ai n waties nak gi arobic (setelah sekian lama aku tak menjijak kaki ke dewan itu akhirnya aku akan kembali sihat).

Berita Buruk Untuk Bapa!

Mempunyai zuriat memang diidamkan bagi setiap pasangan rumahtangga namun bagi merelisasikan impian,kaum bapa terpaksalah berkorban kerana terpaksa menggigit jari bukan sahaja selepas 40 hari selepas isterinya bersalin namun mungkin berlanjutan sehingga 3 tahun.Ini berdasarkan satu kajian oleh pakar kanak-kanak mendapati bayi yang tidak tidur bersama ibu mereka akan mengalami kurang tidur dan mengalami tekanan perasaan jika tidak tidur didalam dakapan ibunya.
Para pengkaji merasa takut akan berlaku beberapa gejala tidak baik jika bayi tidur berseorangan, merosakkan pembangunan otak dan memili perangai buruk semasa proses pembesaran mereka. Dr Nils Bergman, University of Cape Town, Afrika Selatan, mengatakan bahawa untuk pembangunan optimum, bayi yang baru lahir sihat perlu tidur di atas dada ibu merekauntuk beberapa minggu pertama dan selepas itu mereka harus tinggal dikatil ibu sehingga mereka berumur tiga atau empat tahun.Kajian juga mendapati bayi yang jantung bayi yang tidur berseor…

Tq Allah

dalam hati

semoga semua ini dipermudahkan... Amin...