Langkau ke kandungan utama

Catatan

My Lil Princees

Catatan terbaharu

Abam Adam Amsyar dah Grad!!!!

Annual Year End Concert And Graduantion Day, Ilmi Orchard Montessori  12 November 2016 UniKL, Kulim
Alhamdulillah, walaupun setahun ja abam kat sini sangat memberi kesan. pandai sembahyang Dhuha, membaca lebih baik, menulis lebih baik n lebih berani bercakap depan orang ramai. konvo kali ni buat dekat kulim, so dari rumah bertolak kul 7 sebab nak beli sarapan lagi kat si abam ni, kalo tak makan sat ni boleh dengar dia minta sampai kita letih dengar.

Sepanjang separuh hari dok kat IOM ni cikgu2 semua selesa dengan dia, ada yang cakap nanti Amsyar tak da mesti sunyi. cikgu faten cikgu utama abam, sayang sangat dia kat abam.... terima kasih ya madam faten, miss diana n miss nurul mengajar dan menjaga anak kak dengan baik sekali. tak lupa juga kawan2 yang selalu dekat mulut abam iaitu taufik, nurul, auni. yang adik2 baru pun dia ingat jugak iman, danish, izz dengan sapa lagi mama lupa, maaf ya.

so mari kita layan cerita begambar ya.

ingatkan ramai dah, rupanya antara yang paling awal juga m…

Occupational Therapy And Sensory Integration

Hari tu join Cara Kerja sempena children's day bulan lepas. seronok la Adam Amsyar kalau join macam ni. tak segan2 dia... aktiviti ni join dengan kakitangan hospital. 4 autisme kids terpilih. so yang pilih ni pun yang ok boleh bagi kerjasama la... kalo tak boleh main sekali susah juga peserta kursus nak faham kan. so sorang kid 1 kumpulan. peserta kursus dapat tengok pemikiran dan pemaham anak2 autisme ni berbanding dengan kanak2 biasa. ada yang cepat dali budak biasa, ada juga yang lambat.

ni antara aktiviti yang buat kat sana
1-sedut jeli pakai straw (yang ni Amsyar slow sikit. yang lain past A) 2-tiup buble 3-tiup wisel 4-peluru straw
5-ni labelkan kat sorang2 ABC lepas tu past bola sambil sebut huruf, nak tengok kid cepat tak tangkat ikut ABC. 6-cari perkataan 7-gunting kertas ikut lakaran 8-gam kapas buat kambing biri-biri
Alhamdulillah, dengan jayanya anak2 autisme buat bersama peserta... tq miss eu jemput Adam Amsyar.