Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2010

15 Weeks Pregnant

Assalamualaikum anak mama... wah dah 15 minggu.. hoyeh!!! perut mama pun dah beso, baju kurung BANYAk dah tak cerlus tau...

kemarin ayu gi chek kat klinik, tuk monthly cheking. Alahamdulillah hb ok semua ok, CUMA kg ayu nak 1.4. helooo saya kurang makan k, macam mana leh naik?? akibat dari itu, khamis, sabtu & ahad monin kena chek hb, timbang & kena minum air gula.. eeeeeee ramai kata air gula tu tak sedapppppp... nak tak nak tuk my baby kena la minum, kannnn....

makan-makan

20hb petang dalam kul 3 lebih kite be2 di lunch+dinner kat SR. lama tak makan, teringat plak nasi goreng peberet ayu....
kek pilihan hubby, :) makan ni dulu helo??? papa ukir nama baby? mana aci...
spaghetti, memula hubby kureng sikit westen ni, tali lama2 abis diratah kami be2 :P
wow!!! sedapnya, peberet ayu dah sampai, penas+sedap giler nasi goreng nih, rasa macam nak makan lagi la...
nasi goreng+sate tuk hubby
kenyang giler... rehat setengah jam sebab mengah sangat... ayu tak da hadiah lagi tuk hubby, so 20hb tu ayu nak bawak jugak makan sampai kenyang... so, terlaksana sudah :D malam, singgah rnr bagan, lepak+ambik angin... seeeee, my hubby dah tembam sikit sebab kena makan banyak, sama la dengan binik dia.. :))
hepi bedang sayang...

My Hubby Birthday

Hari ni 20.03.2010, khas buat suami tercinta PAPA!!!

Hepi Beday sayang... Wahhh dah umo 28 tahun yer..

Semoga papa dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sentiasa dilindungi, diberkati Allah SWT.

Sebagai seorang isteri, mama berjanji mama akan membahagiakan papa sehingga nyawa dikandung badan...

Tunggu mama balik yer, nanti kita gi dinner k...

We Love u So Much..

Iklas dari Insan sentiasa merinduimu, Mama & Baby...

Annyversary Mak & Abah

Khas buat mak & abah tercinta, tersayang dan ter ter semualah, anak-anak, menantu-menantu & cucu-cucu ingin mengucapkan Selamat Ulang Tahun Perkahwinan Yang Ke 33 tahun. Mak nikah 18.03.1977 sanding 20.03.1977. Alhamdulillah dah lama mak & abah kawin berkekalan sampai sekarang. Kami sentiasa mendoakan agar perkahwinan mak & abah akan kekal hingga akhirat... Wah annyversary mak tahun ni best la, abah bawa mak jalan-jalan gi Cameron Hingland... Semoga mak & abah sihat, ceria, gembirabersama kami...

Putri Nayli

assalamualaikum... bertemu lagi kita diruangan baru.. ceyyyyy macam nak buat buku plak... hari ahad lepas, pas balik dari aloq staq singgah rumah watie, dah tak sabaq nak tengok anak buah saya sorang nih... gerimis hujan, watie pun baik punya dok tengok tv :) putri titot, hampir 1 jam dok dengan putri, gomoi dia sikit pun tak jaga. lena sungguh, almaklumlah hujan syok la... ok layan pic putri yang cumil+putih melepak kat bawah ni k :D




Sakit bawah perut

Salam... sekejab je baby mama dah 14 minggu.. Alhamdulillah mama doakan baby sihat ye sayang... uols tau tak my baby sekarang ni sakan bergerak. last 3ed day bawah perut (ari-ari) sakit sangat, jadi time pagi je.. berdenyut tak berenti. dah jumpa doc, so doc cakap n my friends kat borak cakap rahim & baby nak membesar, so otot-otot dalam tu menolak, sebab tu sakit... ooo gitu ek... tapi yang tak boleh blah, doc bagi ubar tahan sakit yang kuat! ubat yang dia bagi tu ubat tahan sakit masa saya magraine dulu, kuat kan... sori i tak makan, i sayangkan baby i lagi hokeh... doc tu la.... apa pun kepada my baby, mama akan menjaga dirimu paling terbaik...

Lagi buang bayi!!!

salam... dari semalam tengok berita sampai pagi ni tengok paper, kes buang bayi laki kat surau tepi stesen minyak. Ya Allah kenapa la depa ni tak berhati perut, perut busuk, semua busuk.

helooooooo kepada si mak yang buang anak!!! hampa tu sama sakit macam orang lain!! mengandung 9 bulan dengan sakit macam2, dah beranak bagai nak mati, senang2 ja hampa buang anak!!! yang tak da anak nak anak, yang HARAM pi buang... mana la perimanusia hampa nih!!! kesian hamba Allah tu...

sakit hati betul, dari awal tahun sampai ke hari ni kes yang sama jek...

hey si laki yang bagi anak orang membunting!!! kalau tak tahan sangat kawin la!! jangan la buat mak bapak orang risau+malu dengan perbuatan hampa! kalau tak tahan sangat kawin la... jangan la jadikan kes bauang bayi ni berleluasa macam merokok!!!

cek oooiiii tak kemananya hampa, ke tali gantung jugak. tak boleh nak lari, hokeh... baik jangan buang, sekurang2nya hampa tak mati katak!!!

aku geram sangat2 ni sebab aku tengah mengandung. baru 3 bulan pu…

Baby dah begerak??

salam... hemmm nak berkongsi @ nak bertanya ni yer.... macam ni, 2 hari lepas ayu rasa ngilu sekali-sekala dalam perut... memula ingatkan sakit perut, tapi tak, dalam masa 1 minit aye akan rasa ngilu tu 1 @ 2 kali ngilu tu dalam 1 saat. sampai la kehari ni.. baby ayu ke tu? pompius ajek.. bila tanya mak semalam mak cakap "baby baru nak belajar bergerak la tu.." oooo macam itu ka... mungkin jugak la no... kemungkinan ayu ni awal kot. bila baca mana2 atikel baby akan mula bergerak ujung bulan 3 atau 4 bulan, ayu baru 3bulan 1 minggu 1 hari... kalau betul la itu baby, Alhamdulillah sangat2, mama doakan agar baby mama sihat dilindungi Allah, amin... :)

Tahniah Cira!!!

Tahniah buat cira orang johor, juga kawan aye dari Borak Cari Forum... cira selamat melahirkan baby girl yang bernama Misha Humaira, tapi tak official lagi katanya, seberat 3.3kg secara normal... sepanjang kelahiran selama 20 minit, hubby dia tetap berada di sisi... so sweet.. yang bestnya cira ni seorang yang KUAT sangat, dia tahan sakit, sebelum beranak & baru pas jait pun boleh sms kawan2 lagi.. cira-cira ko memang best... Tahniah sekali lagi buat cira & maaruf...


"90 Hari Untuk Ibu"

mari kita sama menandatangani petisyen ni... "clik sini"

Shop-in d park

Malam minggu lepas aye gi shopping pakaian pregnant kat JJ, ondeway balik singgah kat autocity nak gi shop in d park, macam2 ada, terutama sekali kepada yang free hair, macam2 ada jual kat sana, sepit rambut, cekak, baju semuanya cita stail. memang kalo dok kat sana rasa macam ada kat chaina... so aye n hubbt terus ke 1 kedai yang nak pi sangat2 setelah tengok kat blog luv ma, BAJU BABY!!! gilos2 semuanya, apa yang jual kat tenet sema ada, rambang mata dibuatnya, nak beli tapi my hubby ckp tunggu jantina baby dulu, dah tau baru mai beli... tak sabat nak tunngu nih...

Selamat Hari Wanita Sedunia

peace be upon u...

Hari wanita bermula dari sebuah kisah wanita biasa yang mencipta sejarah, sejarah perjuangan wanita yang berabad abad lamanya untuk persamaan hak, keadilan, keamanan dan kemajuan dalam kehidupan yang dikongsi dengan kaum lelaki. Kini sambutan hari wanita adalah simbolik kejayaan wanita seluruh dunia. Di hari ini semua wanita seluruh benua tanpa mengira latarbelakang agama, geografi, kaum, budaya dan politik berkumpul, bermuafakat, bersatu dan bersama-sama menyambutnya dengan perasaan muhibbah dan ceria.
Peristiwa itu berlaku 143 tahun yang lalu, 8 mac 1857. Pada tarikh ini satu mogok besar-besaran telah di adakan oleh beratus wanita yang menjadi buruh di kilang kain dan pakaian di New York. Mereka melancarkan mogok kerana menentang kezaliman majikan dan masyarakat kapitalis yang mengekploitasi keringat dan tenaga dengan bayaran gaji yang amat rendah, masa kerja yang panjang serta keadaan suasana tempat kerja yang tidak berperi kemanusiaan. Lima puluh tahun kemudian di…

12 minggu

Alhamdulillah anak mama dah masuk 12 minggu... mama hepi sangat tau.. mama harap mama cabut gigi semalam tak menganggu pembesaran baby ya... mama & papa sentiasa mendokan kesejahteraan dirimu sayang... we love u so much...


kisah akhir gigi bogsu

peace be upon u... aku hepi sangat kemarin... dah cabut gigi bongsu.. hoyeh-hoyeh... nak tau apa cita? malam 4hb mula jam 10 gigi bogsu yang sakit dari bulan 12 makin menjadi sakitnya.. tak boleh nak tido, bila boleh tido terjaga plak kul 1 berdenyut, sakit yang aku tak pernah rasa macam tu. sampai kul 3 aku menanggung sakit sambil tiyak huhuhu, hubby pun tengok aku kesian jek, dia pun tak boleh tido, tapi kalo dia berjaga pun tak boleh buat apa jugak. melarat sakit sampai kul 4 pas tu tertido sambil meniarap, itu saja posisi yang boleh tahan sakit & tertido dengan airmata dah hingusan :P bagun tido kul 6.30 dan2 tak rasa apa dah, sakit gigi tu macam 'ambik tauk buang' (bahasa utara) memang tak rasa apa dah. tapi dari semalam aku bertekat nak pi klinik gigi kat hospital parit buntar. so siap gi hantar hubby gi kerja, balik kg gi klinik dengan mak.. sampai jek (dalam hati tu nak chek jek sok lusa la kalo nak cabut) doc panggil je chek sikit dia tanya doc : kenapa? aku: nak cabut …

Putri Nayli binti Rostam

peace be upon u...

minggu lepas hari khamis kebetulan nak pi tesco singgah kat watie. leh kuar wad dah sbb baby dah sihat, alhamdulilah... Ya Allah masa memula aku tengok PUTRI NAYLI ni tepegun+terpana+memuji Allah dalam hati bertapa comelnya baby watie nih.. baby yang dok dalam perut mak dia 9bulan aku dok pegang dah keluar... so sweet, masa dia kuar dari pintu hospital aku senyum ja, terus makmetua dia bagi putri kat aku... teruja sangat dengan baby comel nih... mata dia bulat, pandai tengok orang, yang bestnya dia suka tengok aku :)) sampai watie teguq la sakan mata anak dia dok tengok... sayangnya kami tak bersepatan borak_gosip lama2. time tu pun dah 6.30pm. nanti la jumpa lagi...

tengok tu mata memang tak lepas dari camera, cam mama dia..
ada tokoh tak??? yer la aku ni memang suka pegang baby, sbb tu pandai pegang. kalo tak caya tanya mak aku...
baby tengok apa tu... :p

pst.. i sayangkan si putri ni sangat tau, walaupun bukan anak i... :)

Baju Siti Lagi...

koleksi baru Dato Siti Nurhaliza masa konsert 1 Suara hasil tanyan RIZAM RUZAINI.. santek...
HARI PERTAMA untuk konsert satu suara yang berlangsung di ib tempoh hari, dct mengayakan 3 pasang baju. untuk hari pertama, dct mengayakan dress dari rona vintage blue dengan perincian silver. konsep hari pertama ni adalah diinspirasikan dari busana fairy tales cinderella. do it urself!! dct membuat dan menjahit glove sendiri!! kreatif kan??
taraaa.. hasilnya..
HARI KEDUA untuk hari kedua, konsepnya adalah gothic rock princess. dress dari rona pink ini diberi sentuhan rock ala military dengan perincian shoulder pad yang penuh perincian. walaupun menampilkan gaya gothic, dct tetap ayu dengan headpiece tocang kegemarannya.

HARI KE TIGA untuk hari ketiga, diatas permintaan ramai yang mahukan busana pada poster concert dipakai di concert. trench coat dari fabric wool ini juga ada unsur unsur military. dengan perician teknik drapping sudah cukup untuk menbuatkan dct tampil penuh gaya.


*credit : RIZMANRUZAIN…