Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2015

Masa bersama anak-anak

Assalamualaikum...

Hari cuti sabtu ahad iolls mesti megrain boring dok rumah kalo time patang2. habis kuat pun ajak en papa ronda bawa anak2 kemana2... selalunya ke bati kawan tengok orang main kapal terbang kontrol tu. pas tu tengok monkey ke lepak main buble atau layang2 kat tepi stadium batu kawan...

Hari tu bawa anak naik jeti batu musang bagi kena angin pantai. best juga.. adik teruja ja tengok laut, mungkin dia nampak lapang ja sambil kena angin laut. apa pun masa bersama anak kalau boleh memang nak luang sangat sebab rasa tak lama dok dengan diorang kan.. asyik keja ja... (macam bizi sangat)...

we olls #kazrulsfamily
anak2 kesayangan mama Adam Amsyar & Ammar Rifqi
Abang kalo nak minta peluk adik mau jg dia, tapi tak mau lama2.
adik ni biasa la.. dalam mulut ada ketui mas, susah nak senyum susah nak cakap. muka kering ja..hahaha
Abang kalo dapat milo mau jg duduk diam sat
ni gambar bawah jeti. en papa tengok geram ja ikan banyak2 tu

ok bye
ni beberapa entri kenangan kat jeti…

Carnival SP lagi....

Assalamualaikum....

9 Syawal bawa anak2 pegi mandi manda kat carnival SP. kali ni 1st time la Ammar Rifqi jejak carnival. baru baik selsema batuk, nak jadi cerita keesokkan harinya dia demam... huhuhu.. panas agaknya, mama pun betul sangat tak pagi dia pakai topi. ingat ye kengkawan, kalo nak bawa anak kecik mandi tempat terbuka bagi pakai topi sebab diorang sangat sensitif....

Kul 8.30pagi dah bertolak dari rumah. kali ni bawa maksunya.. tiket dah naik harga ya. Dewasa RM30 budak RM25. Adam Amsyar dapat RM16 sebab dia sangat istemewa....

tak sabar nak bagi adik mandi air...

kami suka pegi awal masa pintu baru buka, tak ramai orang, tempat pun suka hati la nak pilih. kali ni pegi en papa bawakan kemah sebab senang nanti nak menyusu adik n bagi dia tido. lupa pulak nak ambil gambar kemah.
kazrul's familia


Adam Amsyar biasalah dia, memang teruja sangat la dia... siap berani naik gekonsor tinggi tu... naik p la 10x tak jemu, tapi orang yang teman la penat... lepas ni kalo p lagi ken…

Cerita Raya

Assalamualaikum... cerita raya tahun ni tak berapa banyak. lagi pun tak bejalan mana sangat disebabkan masalah yang tak dapat dibendung... huihuihui... tapi nak kongsi cerita pergi beraya...

raya ke berapa dah tak ingat, pegi rumah rakan sekerja en papa kat sungai acheh. sekali dia jamu nasi putih... tekejut jugak sebab mai nak ziarah beraya je... sekali ada gulai ikan senangin, masak lemak labu, ikan goreng, ulam n yang paling best sambal belacan bersama TEMPOYAK!!!!!!!! fev makkkk.. cam nak menangis ja tengok menu ni sebab lama dah tak makan tempoyak dengan sambal belacan... gulai pulak sebiji macam gulai mak dekat rumah... nak tambah juga tapi si Ammar Rifqi ada kat mak tuan rumah, kesian pulak dok tengok jaga si adik tu. last ayat bagi kat en papa "makan sedap tapi tak puas..." hahaha.... boleh macam tu...


Dah masuk keja pegi 'open ofis' JPS SPT, ni ja yang sempat pegi sebab masa Penang punya tak pegi ada hal... 
tengah tunggu bas berhenti... hahaha.. tak lah...

Raya Day 2

Hari ke dua raya pergi rumah kawan2 en papa... pegi dalam 3 biji rumah je sebab memang tau dah si abam tu nanti kat rumah orang macam mana.. bukan apa, tak semua orang faham nak istimewa ai ni macam mana.. so kami suami isteri dah bincang tak boleh duduk lama n tak banyak rumah boleh pergi...

dah mandi comel2 pakai baju robocarpoli mama apa lagi, nak la ambil gambar dengan benda yang sedang hot sekarang ni... mula2 mau la duduk...




pas tu tau dah.. dedua pegi.. hahaha...
baju ni mak yang belikan... tengok daun kaduk kat baju tu terus teringat miangkam... apa pun tq mak.. di rumah pertama, duduk luar ja, duduk dalam nanti banyak cerita pulak si abam tu... nasib la adik kecik lagi... hihihi senang control... abis kuat nagis selak baju bagi susu..haha...
suka sangat gambar papa ambil ni... anak2 nampak cute.. si adik ni macam ni la muka dia... masam ja.. mak n mak2 sedara kata macam ai kecik2 dulu, susah nak senyum... haha.. nasib ai ni mdah besar suka senyum.... sori ye papa, tak da pula…

Raya Day 1

Assalamualaikum....

Baru ada masa nak update blog ni... Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada pembaca2 blog ayu yer...

Sepanjang puasa ni kelogram mentain 75kg... hahaha... dulu lepas bersalin dapat 71kg u... ni naik balik.. huhuhu serik jugak untuk menjejaki 80kg. hazab nak turun badan. nak naik cepat ja... tapi en suami turun mendadak sampai lepas raya mentain ja makan sikit.. katanya "iman kena kuat!!" hahaha... kekadang iman tak kuat mai abis semua deit... lepas raya kita diet sama2 eh...

Tahun ni raya pertama di rumah in law kat sungai bakap. tema tahun ni warna kelabu yer, Ammar Rifqi pakai balik baju abam Adam Amsyar masa umur setahun. elok je badan diorang. papa pun pakai baju lama yang masih nampak baru. mama dengan abam jugak dapat baju baru... yang bestnya 3 hari nak raya baru nak cari baju abam.. hihihi...

Ok mari kita layan cerita begambar....

bersama lil boy yang semam sehari sebelum raya, memang la mood tak elok. ni pun gagah bagi pai baju. …