Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2016

Abam Adam Amsyar dah Grad!!!!

Annual Year End Concert And Graduantion Day, Ilmi Orchard Montessori  12 November 2016 UniKL, Kulim
Alhamdulillah, walaupun setahun ja abam kat sini sangat memberi kesan. pandai sembahyang Dhuha, membaca lebih baik, menulis lebih baik n lebih berani bercakap depan orang ramai. konvo kali ni buat dekat kulim, so dari rumah bertolak kul 7 sebab nak beli sarapan lagi kat si abam ni, kalo tak makan sat ni boleh dengar dia minta sampai kita letih dengar.

Sepanjang separuh hari dok kat IOM ni cikgu2 semua selesa dengan dia, ada yang cakap nanti Amsyar tak da mesti sunyi. cikgu faten cikgu utama abam, sayang sangat dia kat abam.... terima kasih ya madam faten, miss diana n miss nurul mengajar dan menjaga anak kak dengan baik sekali. tak lupa juga kawan2 yang selalu dekat mulut abam iaitu taufik, nurul, auni. yang adik2 baru pun dia ingat jugak iman, danish, izz dengan sapa lagi mama lupa, maaf ya.

so mari kita layan cerita begambar ya.

ingatkan ramai dah, rupanya antara yang paling awal juga m…

Occupational Therapy And Sensory Integration

Hari tu join Cara Kerja sempena children's day bulan lepas. seronok la Adam Amsyar kalau join macam ni. tak segan2 dia... aktiviti ni join dengan kakitangan hospital. 4 autisme kids terpilih. so yang pilih ni pun yang ok boleh bagi kerjasama la... kalo tak boleh main sekali susah juga peserta kursus nak faham kan. so sorang kid 1 kumpulan. peserta kursus dapat tengok pemikiran dan pemaham anak2 autisme ni berbanding dengan kanak2 biasa. ada yang cepat dali budak biasa, ada juga yang lambat.

ni antara aktiviti yang buat kat sana
1-sedut jeli pakai straw (yang ni Amsyar slow sikit. yang lain past A) 2-tiup buble 3-tiup wisel 4-peluru straw
5-ni labelkan kat sorang2 ABC lepas tu past bola sambil sebut huruf, nak tengok kid cepat tak tangkat ikut ABC. 6-cari perkataan 7-gunting kertas ikut lakaran 8-gam kapas buat kambing biri-biri
Alhamdulillah, dengan jayanya anak2 autisme buat bersama peserta... tq miss eu jemput Adam Amsyar.

Kandungan Ke 3?????

Asalamualaikum...

Alhamdulillah hari ni dah 32 minggu... kandungan kali ni memang tak terjangka kehadirannya.... mana taknya last makan ubat bulan 3 pas tu stop sebab malah nak ikut law dia. lepas tu hambik ha 2 bulan tak mai tak rasa pelik lagi sebab aku ni memang datang bulan gelong sikit. yang tekejutnya lagi siap dok traning n main game bowling kat ampang hari tu. nasib la tak ada apa2... syukur la sangat... so bila beli PT, tara!!!!!!!


memang tekejut la... tapi dah agak dah... bila kelabu cam ni pun dok was1 lagi. minggu depan tu terus gi klinik tengok result POSITIF oiiii... tersenyum ja... masa ni plak en papa ikut iols qeling ja tengok dia sambil senyum sumbing... hahahaha...
masa kandungan 14 minggu baru buat buku, tak bual awal tak kena p klinik selalu.. hihihi... lagi pun rasnya tak da masalah. kalo memang ada darah tinggi ka kencing manis ka takut jugak p buat buku lambat...
Dan dan tahu mengandung alah bau mai la, tapi tak teruk sangat. bau goreng2 ja nak muntah. bab sele…