Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2011

Futung rambot lagi

Salam uols. memandang rambut anak aku yang cepat naik ni dah panjang, semalam aku n en papa bawa Adam Amsyar gi potong rambut kat kedai uncle india yang en papa selalu potong dari dia kecik lagi kat area Sungai Bakap.sebelum cute... ^____^

semasa.. nagis teriak nagis teriak.. jenuh aku umpan macam-macam. nasib la uncle tu pro, cepat ja dia buat.
boleh layan video bawah ni.. tengok la mudak musuk sorang nih..










pic semalam time tengok babytv kat rumah. gelak sorang-sorang pas tu tesungkur kat tikar rotan, calar sedah kat dagu, teriak plak... sian anak mama..

Adam Amsyar 1st Birthday Party

Akhirnya tercapai jua hajat aku nak buat party besday kat anak sulung aku ni... Alhamdulillah semua berjalan dengan cancar, cuma Adam je tak sihat. Apa pun jutaan tima kasih buat mak, abah, papa, kakak, adik-adik, abg wan, mertua n kak ani sudi memasak & bertungkus lumus menjayakan besday Adam & Danish. tak lupa juga makcik-makcik kampung Sungai kecil.
Layan cita bergambar dibawah ni yer...
besday boy!!!
sory yer gambar danish tak da kat kemera aku, ada kat kemera mama dia.. :)

deko by en papa
deko luar yang kurang siap lagi.. kekeke..

antara menu, yang tek sempat ambik lemang, nasi impit, kuah kacang,tepong talam, kuih bakar, bihun sup.

nak tau cita tak? separuh dari apam dot yang aku oder jatuh tengah jalan. bukan salah aku, orang yang buat apam tu yang bagi jatuh. hemmmm.. cuai kan..

tara!!!! kek khas buat anak-anak ku tersayang. tercapai jua impian aku nak letak babytv kat kek 3.5kg nih. kekeke..

sangat puas hati...

time ni besday boy baru pakai baju, tadi ada muntah sikit.

Disebalik tadbir

Ok dah ada mud nak cita tentang beday party Adam & sepupunya Danish. memulanya tag kertas ni aku dah siapkan minggu lepas, so letak tali jek. time ni en papa belum sampai rumah dari terengganu (ondeway).
coklat 4 kids...




sweet bear...

Adam n deko

antara yang terpaut dihati. memang tema tanglong la. mickey, donald, tiger & nemo tu pun sebenarnya tanglong. nampak cumil jek aku rembat la..

dinding rumah maktok (dulu pelamin aku) time ni en papa baru sampai dengan wangi kuih akok...

gantungan pertama

siap!!! tengok la en papa buat apa tu? sedang lap muntah adam.. huhuhu...

besday boy yang baru lepas mandi...



khas buat Adam Amsyar

Adam Sakit

Salam.. rasa macam lama aku tak update blog aku. memang tak da mud. sebelum ni bz prepair barang-barang tuk birthday Adam Amsyar tup-tup 24hb 2.30am, time tido aku terkejut bau macam benda masam. aku toleh sebelah, Ya Allah, anak aku dah muntah. kalo lambat lagi aku toleh tah apa jadi la dengan anak aku. memang bayak dia makan nasi n sup daging yang aku bagi semalam. so aku & en papa cucikan dia. lama sikit selang 2 jam dia muntah lagi dan muntah lagi selang 2 jam.
pic sebelum tido, dia hepi je main dengan abang dani.

Korang tau, aku ni buta perut ke tak "lupa" nak bawa dia ke klinik @ hospital. kat kepala dok teringat kenuri dia ja... pagi aku kalut ambik sarapan, ambil kek la macam-macam lagi. lepas tu dia kena cirit-birit nin stop. 2-3 jam sekali cirit & muntah. kesian sangat. dia pun memang tak da mud time party dia tu... time potong kek plak dia mengantok sangat terus nagis..
Betul2 hari jadi dia tu bukan perangai dia, dia ceria sangat, disebabkan tak sihat dia jad…