Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2012

Whatchuwant Pimp My Ride!

Korang!!! xpax telah memberi hadiah yang berupa gadget2 yang best kepada pelanggan2 setianya melalui kempen Whatchuwant korang taw x!!!??? Worth RM10,000!worth RM10,000 SETIAP HARI??? betullllll....



Hadia best2 gila!!! Antaranya Samsung 40" FULL HD LED TV, Pioneer Blu-Ray Front Surround System, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy Tab 2 7.0"&Nikon Coolpix Waterproof AW100!!!Semua ni eksklusif hanya untuk member2 Xpax sahaja. So, kepada pengguna selain Celcom Xpax.
*128# - Your Gateway to Getting Whatchuwant How do you pick a pack and grab Whatchuwant? Get your mobile phone out, press *128#, then press “Call”. You’re already on your way to get Whatchuwant! After pressing *128#, just pick a pack to walk away with great prizes. .

Kalau yang stock2 online 24 jam tu elokla amik Surf pack.Dalam surf Pack tu nanti korang boleh pilih samada nak yang pack RM5 ke RM18.. Kalau yang murah tu, korang boleh online dengan kelajuan 500MB dalam masa 24 jam.. Tapi kalau korang pilih pack y…

Adam Amsyar

Assalamualaikum.. last week gi kedai gambar nak ambik gambar Adam berukuran pasport untuk borang Taska... Tahun depan aku nak masukkan Adam ke Taska kat kampung aku... Rasanya dapat sebab pilihan untuk orang kampung diutamakan... hemmmm cuminya anak mama sorang ni, tapi tang 'telinga' ma no komen sayang, memang teserlah.. kekeke.. apa pun manja mama sorang ni amat comey... nasib la masa ambik gambar tu dia sangat baik dan dok diam... cuma tak mau senyum je.. tapi gambar Adam still ok...
 from instagram
Muhammad Adam Amsyar 2 tahun

October birthday!!

Assalamualaikum....

Nak cita Sambutan hari lahir pada bulan 10 ni, mak mertua aku 10hb, aku 11hb & mak aku 14hb.. alhamdulillah, kesemuaya IBU belaka dan sentiasa disayangi anak-anak dan suami.. semoga kami dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki.. amin...




11102012

Alhamdulillah ai dah umo 28 uols... tua? tak masih ada angka 2 dihadapan ok.. tapi badan macam angka 40. adooiiii berat badan usah dicerita la, makin bam bam aku ni... cerita besday, special thanks 4 my luv asben bawa gi tengok wayang kat queensbay setelah sepagian menaman aku di komtar dan sudi mengambil cuti pada hari khamis.. kui kui...
 ayooo... rasa dah 2 tahun tak tengok wayang bersama.. dah akhirnya tengok jugak ber2.. sori ye Adam.. mama & papa memang ingat kat Adam, tapi ini masa kami yer..
 layan cita STOLEN! memang best, sesak nafas aku tengok cita ni...
tiramisu chese cake, tqvm papa, luv u..
peneman yang sedap...

Nasi Susu

Korang pernah makan nasi susu? sedap... kalo kenuri pun sedap.. ari tu time aku balik dari N9 ada lauk kenuri aku try la buat nasi susu. hasilnya memang best.. nanti nak buat lagi la.. nak resepi? ai ambik kat my resepi jugak n ada yang lebih n kurang..

Bahan-bahan

4 cawan beras
5-6 cawan air
2 inci halia (hiris nipis)
1-2 bawang besar (hiris)
4 ulas bawang putih (tumbuk)
1 cawan susu cair
sedikit minyak sapi untuk menumis (ai pakai 2-3 sudu besar)
sedikit garam
sedikit rempah tumis (ai tak pakai sbb x de)
sedikit pewarna kuning (ai pakai kunyit secubit)
2 helai daun pandan
sedikit kismis+gajus utk hiasan (ai pakai carot sbb yg tu je ada)

Cara-cara
mula-mula didihkan air.sambil tu,basuh beras dan toskan dalam periuk lain, tumiskan rempah tumis,bawang besar,bwg putih dan halia sampai naik bau masukkan bahan yg ditumis (dgn minyak skali) kedalam air yg dididih.kemudian masukkan beras ,garam dan daun pandan. bila nasi kering dan hampir masak, masukkan pula susu cair.biar sampai masak bila nasi dah masa…

Potluck lagi!!!

Assalamualaikum...

fuh fuh buang sawang fuh fuh...... ai besiaran lagi setelah berminggu tak update blog dengan cerita sendiri. last 2 week kat pejabat buat makan-makan (sarapan) tema BARAT=berat! wah sedapp uuuu... jom layan pic makanan yang sodap2 ni...

 menusss..
 nuget+sosej+ayamas goreng+weges
 kacang panggang
 salad - ai
 bihun, (pilihan ke 2 sbb tak de spageti) - kak con
 telur separuh masak - kak na
 ayam golek - bos
 potato putar + kuah black paper - zue
 snwich - watie
 oren
 tiramisu yang super sedap... - huda
 milo panas + oren twister
Sangat menyelerakan dan sangat sedap, makan sampai ke petang la... berulang dan terus berulang... tunggu bulan depan... nak makan apa pulak eh?

ai dah 28!!!