Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

1,2,3,4 n 5!!!

Adam Amsyar dapat number baru... Alhamdulillah...

Sape di sebalik topeng maskot Along?

Ni bukan gossip tp saje nak share info ngan warga gossip cari...

Bagi mereka yang lahir tahun 80an dan 90an. pasti familiar dengan rancangan kucing yang boleh bercakap iaitu ALONG. Along ni ada adik dua orang adik iaitu Angah dan Achik. Kalau dulu setiap kali rancangan ni nak start mesti dah ready awal-awal depan TV tunggu Siti Sifir keluar..  Memang legend la rancangan nih... Tapi kali ni nak cerita siapakah yang mamakai maskot Along nih?

Mungkin ada yang dah tau dan mungkin ramai jugak yang tak tahu. Lelaki disebalik maskot Along ni tak lain tak bukan ialah pelakon yang famous dgn filem Istanbul Aku Datang iaitu Beto Kushairy.


ai baru tau... kikikiki.. uols???

Adam dapat number baru

ari ni dapat tambah 1 lagi number '4' hemmm abis kapet tokwan Adam ooii...

Anak kus...

Assalamualaikum.... hummm kemarin masa lepas balik makan kat hotel sri malaysia dapat sms miss call dari cikgu Adam.. aykkkk kenapa pulak la ni... "Adam demam" dah agak dah sebab malam tu dok bunyi kahak n tido pun asyik terjaga ja... so yang paling dekan dengan Adam adik aku la, dia gi ambik..

Masuk dalam taska ja dia nampak adam longlai tak larat... so bawa balik rumah, mak aku buat nasi kat dia.. "Ya Allah habis sepinggan ila" mak aku cakap bila aku sampai rumah.. pas tu nampak Adam ceria ja...

Ok, Adam di taska dah masuk hari ke 4, dan 3 hari itu selepas balik Adam memang macam orang kelaparan.. hari 1st balik ja dia ngunjut nenen tak mau lepas, Adam kalo macam ni memang dia lapar. aku bagi goti 2 keping + air sirap, makan roti mcm tak nampak nasi sehari okeh.. Ya Allah apa dah jadi dengan anak aku ni.. sama jugak balik hari ke 2 dan ke 3...

Sebenarnya Adam ni kalo time makan kena tunggu, tak pun kena ikut ja dia pi mana, tapi dia still makan. rasanya bila taska p…

1 n 2 n 3

Assalamualaikum... Hari ni Adam Amsyar hari ke 2 ke Taska... aku gerak dia jam 7pagi, hari ni dia macm nak bebai/marah ja sebab dia ngantok. mandi air suam terus diam... tadi sampai2 taska je, turun keta dia nak jalan ke lain bukan mengarah ke Taska.. hemmm dah macam tak mau je nak ke Taska... hai la anakkk jangan la buat mama papa macam ni.... aku minta en papa dukung bawa ke taska. sampai kat pagar dalam, dia buka kasut n letak balik kat tempat kasut dia kemarin... wahhhh rasa hebatnya anak aku.. tempat kasut siap ada nama sorang 1 tau.. yang bestnya betul dia letak walaupun ada tempat kosong lain... Alhamdulillah perubahan yang positif sayang....

Tadi sempat jugak sembang dengan cikgu aishah, katanya kemarin dia jaga Adam. sepetutnya cikgu zaiton yang jaga untuk budak 3 tahun ni, tapi dia kata Adam ni kena seorang cikgu kontrol dia sorang sebab Adam suka berjalan merata. menroka setiap sudut taska.. pas tu pen/pencil/kaler memang tu ja mainan dia.. kemarin memang cigku bagi dia kert…

1st day sekolah

Assalamualaikum....
Alhamdulillah... hari ni hari pertama Adam Amsyar masuk Taska Permata Kemas kat sungai kechil.... pagi tadi gerak dia dalam 7.15am, buka baju bagi mandi air suam.. sedapnya tak tekira dia mandi, siap diam lagi.. kalo tak, gaduh la nak berus gigi la ubat gigi la cebok la.... Siap papa bagi pakai baju, kul 7.45am keluar dari rumah.. Taska mula kelas jam 8.00am... tapi hari ni 1st day kul 8.30am pun masih ada yang baru hantar...
tengok la muka budak ni bila kena dok belakang dengan mama, kosyen depan basah tokleh duduk akibat papa jirus keta lupa nak tutup tingkap depan... selalunya depan ni memang untuk bos kecik ni.. ai memang tak mau dah dok depan.. jenuh nak meriba 15kilo nih...
sampai je kat taska, dia sibuk nak ke taman mainan tepi tu... luar pagar belah kiri tu memang tempat mainnan yang selalu aku bawa dia.... cer tengok n3 ni.. clik
1st sekali kena letak buku ni atas meja cikgu... yang ni ibu bapa kena buat sendiri n copy untuk setahun... so cover tu ikut krativ…