Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2013

Bersama kapoq...

18-12-2013 ~ mama nampak macam gajah la.... tapi Adam lukis tak habis...
 22-12-2013 ~ yang ni pulak nampak macam singa tengah qenyeh. sekarang Adam Amsyar kalau drawing muka dah pandai buat gigi.  23-12-2013 ~ "ADAM AMSYAR" 26-12-2013 ~ pelukis bersama lukisannya....

Di kedai makan...

Mari makan bersama Adam Amsyar sebelum pi makan lepas solat lalu ja kat depan tv ada benda alah ni Adam susun... cumel nak.. dedua semua..

 ni tuan yang susun tu.. bz bz bz... tengok zoom upsr hokeh...
Siap2 terus gi kedai tomyam yang berdekatan ja tak pi jauh... tak larat nak gi jauh2.. so nasi goreng je la layan kalau nak makan ikan stim bagai tak da nikmat la maknanya main dengan budak kecik nih... tengok tu tengah buat apa??? tengah gamit/panggil sambil merungut nak nasi cepat.. hahaha sangat lawak... so tarik perhatian dia suh main tab yang 50/50 hidup ni...
lepas tu toleh balik.... hahaha lapar sangat la tu... dah makan kenyang ni la keja dia . . . main air main sabun

Macam-macam cita...

Assalamualaikum...
Alhamdulillah dah masuk rumah yang sekian 2 bulan tak masuk tido sebab buat siling...
Budak kecik memang suka tunjuk yang dia suka tengok tutor tv 601
Kenduri arwah kat rumah mak sabtu 2 minggu lepas...
4 beradik yang tinggal... (time kenduri arwah)
 Dah lama tak makan luar dekat 2 bulan lebih jugak.. sekarang ni nak makan pun kena kalut sebab budak kecik ni kalau dah kenyang nak turun ja dari kerusi. tuan tanah masa kena jaga pameran tuan tanah nak bagi tau tuan tanah sangat sebok nak close acc...

Selerak susun simpan

Assalamualaikum...

Kemarin balik rumah kemas apa yang patut, masih berselerak lagi degan barang2 rumah... Nampak atas kabinet kat dapur ni beterabur, macam-macam ada, so buat la sikit2... pakai kotak terpakai..



 ok dah tak sakit mata... . . .
muka tuan blog Jemaat lepas... muka betul muka pagi2 buata.. hahaha...

Adam Amsyar 1st Konvo

Assalamualaikum...

Kemarin pegi taska Adam Amsyar nak ambil barang2 dia.. sebab taska dah nak cuti n Adam pun dah tak taska. teacher Adam accident so tak boleh sangat nak kontrol Adam yang aktif nih...

Dapat sijil, hadiah, gambar geng taska n gambar besar sekali dengan bingkai gambar... hohohoho memula tengok gambar dia, wahhhhh baiknya dia.. boleh plak kemeramen tu dok diam. tapi masa gambar ramai-ramai dia tak da sebab teacher kata dia dok tak diam... besa la budak ni.. tak pe tak kecik ati pun sebab gambar dia sorang super comey!!!





comey kan.. dah dok rumah tok wan kita gantung rumah wan dulu eh... nanti kompom mama gantung kat rumah kita... nanti bekederet gambar Adam macam ni tau... insha Allah... amin...

Masa pegi taska tu time semua budak tido, so tak sempat la jumpa kawan2.. kesian Adam main sorang2 sambil mama papa sembang dengan teacher.

nagis bila sembang dengan teacher aisyah tiap kali meluah rasa dalam hati... teacer pun anggap macam anak dia... kami buat yang terbaik untuk mu…

Nangis teriak melalak

Assalamualaikum...

Nak cerita dan bertanya sikit nih.. Adam Amsyar boleh dikatakan sejak berusia 6 bulan sampai la sekarang, kalau ai n en papa pi keja kompom kena pegi  curik2 dari dia tengok.. kalau dia sedar ja kami tak da kompom melalak sampai ke jalan raya nun dengar.. sekarang plak bila dia tengok ja kami tak da dia akan mengendap di luar tingkap cari kerata plak... jenuh wehhh dekat 3 tahun dah... kesian memang kesin tapi tak kan la sampai  hari2...


Kekadang kalau dia bagun awal bila tido rumah mak tok aku bawa dia pegi beli nasi lemak. kalau dia tido aku keluar terus, pukul 7.15 pun aku keluar walaupun biasanya 7.40 aku keluar.

Balik keja kekadang aku bawa jugak dia pi taman mainan, aku tau dia boring dok kat rumah asyik tengok tv ja... tak pun bawa dia kayuh basikal kat jalan kampung..

Mungkin bila dia menangis dia nak bagi tau kat kami supaya kami tak tinggalkan dia, tapi kerja kan... Tapi sat je, hilang ja kami kat mata, mak tok dia cakap ok dah... tapi samapai hari2... sekaran…

...

Temple Grandin

Assalamualaikum.... Disini ai nak berkongsi sedekit ceritaAUTISME yang difilemkan. Temple Grandin (lahir 29 Ogos 1947 ) adalah seorang doktor Amerika sains haiwan dan profesor di Colorado State University, laris penulis , aktivis autistik, dan perunding bagi industri ternakan pada tingkah laku haiwan. Beliau juga mencipta "kotak memeluk" , alat untuk menenangkan kanak-kanak autistik . Subjek sebuah filem biografi yang memenangi anugerah , Kuil Grandin , pada tahun 2010 dia telah disenaraikan dalam Masa 100 senarai daripada 100 orang yang paling berpengaruh di dunia dalam " Heroes " kategori.

Grandin dilahirkan di Boston , Massachusetts, Richard Grandin dan Eustacia Cutler . Beliau telah disahkan menghidap autisme pada usia 2 tahun 1949. Didiagnosis dan dilabelkan dengan kerosakan otak, pada usia yang awal dia diletakkan di sekolah nurseri berstruktur dengan apa yang dia menganggap telah menjadi guru yang baik . Ibu Grandin itu bercakap dengan seorang doktor …

Hai la dinding....

Ok, proses shiling dah selesai... sekarang nak tunggu abang ipor pasang lampu2 n kipas2... sementara tunggu depa balik mai penang, en papa nak cat rumah dulu. dah alang2 barang beselerak kan... So ruang tamu warna hijau menjadi pilihan... so bermula lah aktiviti mengecat...  tera kan.... memang tera la.. kena tara la, tak kan nak suruh bini yang mengecat khen.... hahaha... so hari ke esokkannya balik la tengok hasil cat kemari tu... sekali tengokkkk!!! ayak!!!!  bekas contengan Adam Amsyar masih melekat seperti baru diconteng... macam davinci code dah sayang oooii alib ba ta abc 123 muka orang semua ada... memang tak cat putih dulu sebab ingat tak nampak... hadoiii.... so buat 1 line, nak cat putih plak dibahagian bawah, pas tu baru tampal hijau balik... nak tau, cat putih pun dalam 5 kali kami tampal sebab nampak jugak bekas pen yang diconteng... last sekali aku buat sorang2, aku letak tebal sikit cat putih... kemarin aku tengok balik, nah hai!! tak nampak dah... lega mata... lepas ni tak…

Positive Parenting Workshop

Assalamualaikum... Hari tu join parents & teacher 1 workshop di Hospital Bukit Mertajam. program ini menggabungkan beberapa ibu bapa datang dan berkongsi masalah anak masing2 yang menpunyai autisme. teachers pun banyak beri tunjuk ajar apa yang perlu dibuat masa dirumah.. siap bagi jadual apa yang anak kita buat, apa yang dia gemar, apa yang dia tak suka... sangat bagus.. sekurang2nya ibu bapa seperti kami tidak simpan perasaan dalam hati je. kita boleh luarkan.. tapi tak luah la banyak2 sebab kalau luah banyak2 nanti pakat menagis.. huhu...

dapat juga menambah ilmu pengetahuan mendidik anak dirumah.. kekadang kita terlupa anak kita sebenarnya banyak kelebihan, tapi kita asyik nampak keburukkan yang ada...
my asben.. ada 2 pasang je, yang lain ibu datang sorang...
jadual kena buat kat rumah... tulis apa benda baik dan buruk anak buat... berkongsi dengan teacher kat terapi... nampak bagus sangat, tapi tak pandai pun... kul 2 ptang habis... sangat suka.. semoga ibu bapa lain berpeluang ju…

Sony Xperia Z1

N3 melekat!!! Iklan dari NUFFNANG
The Sony Xperia Z1 is powered by a Quad-core 2.2 GHz Krait 400 CPU processor with 2 GB RAM. The device also has 16 GB internal storage + microSD (up to 64 GB) and a 5-inch TFT capacitive touchscreen (1080 x 1920 , 441 ppi) display. It has a 20.7MP rear camera and supports Wifi, NFC, GPS, 3G and 4G LTE. It packs in a Non-removable Li-Ion 3000 mAh battery at 8.5mm device thickness and weight 170g, running on Android OS, v4.2 (Jelly Bean).
Also known as Sony Xperia Z1 Honami, Sony Xperia Z1 C6902/L39h, Sony Xperia Z1 LTE C6903, Sony Xperia Z1 LTE C6906, Sony Xperia Z1 LTE C6943
Sony Xperia Z1 Specification (Xperia Z1 Honami, C6902 / L39h)
General
Available Status: Available. Released 2013, September2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - all versions3G: HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 - all versions4G: LTE 800 / 850 / 900 / 1700 / 1800 / 1900 / 2100 / 2600 - C6903
LTE 700 / 850 / 900/ 1700 / 1900 / 2100 / 2600 - C6906LTE 800 / 850 / 900/ 1700 / 1800 / …