Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2012

ending 2012

Assalamulaikum... hari ni last day 2012.. hummm banyaknya benda yang berlaku tahun ni.. ada manis ada juga pahit.... apa pun semoga tahun-tahun berikutnya lebih mengambirakan kami...

Alhamdulillah tadi pagi ai n en papa pegi ke Taska Permata Kemas untuk mendaftar Adam Amsyar... semuanya nampak berjalan dengan lancar... Harap Adam ok la nanti kat taska tu... nanti diorang akan atur adam ke toilet, jaga makan minum, tempat tido siap ekon lagi.. wahhh memang terbaik.... semoga Adam akan lebih ceria n ringan mulut ya sayang... 7hb ni baru mula, tak sabar nak tengok perubah Adam..


Sebenarnya Adam sekarang mengikuti terapi 'bercakap'... ai kena refer pakar kat Hospital Seberang Jaya, BM n Sg Bakap... memangdangkan Adam seorang yang masih belum boleh betutur ai ikut jer... mungkin ini adalah jalan terbaik... dan tujuan hantar ke Taska untuk dia becampur dengan rakan sebaya dia... mana la nak tau kan, mungkin lebih baik dari yang disangkakan...

Semoga 2013 Allah menambahkan rezeki buat …

Purse

Assalamualaikum....

Nak cita sikit gambar apa yang dompet duit aku... dulu pakai gambar time cintan cinton. dah kawin pakai gambar gambar nikah, pas tu ada kad nikah pakai kad tu plak... baru-baru ni pas ambik gambar adam baru kat kedai nampak cumil, aku letakkan dia disebelah papa dia.....


 so.... mari kita tengok gambar apa dalam dompet duit en papa plak..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. tara!!!! kujut ai tengok semalam... sama la... sebelum ni dia pakai gambar ai sorang, pas tu gambar nikah, pas tu kad nikah.. dan ila yang tebaru... hehehehe...

Fareeda n me??

Assalamualaikum...

Tetiba ja buka tajuk ni wes... aku ni tak banyak pun tudung FNJ ni, tapi minat sangat.. beli yang mana mampu je deknon... setakat ni tak pernah melebihi RM180...
korang ada tengok iklan/drama baru FNJ? aku tak sempat nak tengok, tapi opismet aku dah cita A samapai Z... hemmm dari apa yang dia cerita, bagi aku FNJ tak patut buat iklan macam tu.. tapi, ikan tu mengambarkan apa yang aku nampak kat luar ni.. kebanyakkan orang yang pakai FNJ memang 'kurang senyuman' heloooo ai tak, ok.. rasa nak senyum sentiasa ja kat suma orang.. tapi bila berselisih dengan orang pakai FNJ mesti ada relingan & jelingan.. heloooo ko pakai ori ka peluv ka orang tak tau, mahal ke murah ka orang tak peduli.. senyum ja la... aku pun pelik... macam-macam perangai manusia ni... (sila tarik nafas dalam-dalam dan hembus perlahan)

Ok nak kongsi sikit FNJ yang aku pernah pakai....
ni 1st tudung FNJ aku, shawl RM75 aku belu baru kat kak lang SP... kalo onle boleh pi 80-90..aku beli pun time …

Yana Wedding

N3 ni plak kawan sekolah aku dulu.. namanya Liana... dia ni suka baca novel jugak.. ingat lagi, dulu2 masa femes YM depa ni la pi cc dulu sebab rumah depa kat pekan.. aku kat kampung, so tak pandai la chating2 ni... Aku kenal pun time aku masuk sekolah seri nibong dulu masa tingkatan 2... depa ni suma baik2.. very friendly...
ni time sepupu aku bertunang ari tu...
ni dia... comel ja... time ni dia majuk kat asben dia.. adooooii baru kawin cek oooiii...
bersama geng sekolah dulu (kiri kanan yana tu bukan yer).. tapi ramai jugak yang tak de nih... semoga kekal bahagia dunia akhirat... amin..

Na & Sahak Wedding

Assalamualikum...

Tanggal 15/12/2012, alhamdulillah kawan ai dah selamat dinikahi.. huhuhuhu sempurna sudah 4 sekawan dahulunya kemana jua bersama.... Tahniah buat Na dan Sahak ya.. depa ni 1 tempat keja, kenal pun kat tempat keja...

kay uols... layan picca kay...

 nikah time...
 sweet sangat dengan baju putih suci murni...
 sarong cincin time
 kiss time... emmmmm...

 we ols... sorang lagi tak datang.. time ni memang aku n wati tak bawak laki n anak, sebab sekejab je dalam 1jam setengah... so adam aku tinggalkan kat bapaknya...
Petang tu aku ada 2 kenuri je.. 1 kawan sekolah 1 satu lagi kenuri Na... almaklumlah Na kawin dengan orang jauh, so buat nikah n kenuri hari yang sama...
 serba hijau.. sangat cute.... suka sangat Na nampak cantik tau...
luv u my lil sis, Na...

my 3rd aniversary

Alhamdulillah... hari ni genap 3 tahun ai menjadi wife my asben... semoga kekal dunia akhirat.. amin.. i love so much papa... So semalam en papa ajak makan kat luar.. aku ni pegi ambik dia kat opis dengan tshirt bettyboop biase jek mak... adooiii... emmm tak pa la... kami ke SR parit buntar... oder macam biase ja... tapi yang best kali ni oder durian cheese caje.. sedap rasa durian ja tak da rasa cheese pon.. : D
 tengok la.. frusnya bila dia bawa dengan tulisan yang OUT!!! pariy buntar ni tulisan depa memang out la.. rasa macam nak minta tulis sendiri ja... (-_-")
 we.. si mak buat mata bulat plak...  bawa 'candu' si adam.. sekarang ni tak mao dok diam la.... adooii kesian la kat mama dengan papa ni adam oooiii...  aku dwlnd alif ba ta kat dia bagi pandai tulis... dah tu je yang dia mau... thanks papa...

MAJLIS PERNIKAHAN ZAKIAH ANAS (EKSKLUSIF)

kredit from blog mazidul
Selamat melayari bahtera rumah tangga dan semoga kekal sehingga ke akhir hayat. Kepada semua pembaca blog ini, marilah bersama mendoakan kebahagian mereka bersama keluarga.

"Assalamualaikum! Di mana?," soal saya.
"Sedang bersarapan pagi di Sunway Damansara," balas sahabat saya, Zakiah Anas.
Sebelum itu, Zakiah menghantar pesanan ringkas menjemput saya untuk menghadiri majlis akad nikahnya di Masjid Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor.
"Siapakah antara tetamu bakal hadir?," tanya saya.
"Kaum keluarga dan rakan terdekat, lebih kurang lima puluh orang kesemuanya," balas anak bekas anggota polis itu. 
Zakiah anak kelahiran Bagan Serai, Perak dan anak bongus daripada enam adik beradik dan graduan Komunikasi Massa, Universiti Teknologi Mara, UiTM Shah Alam.