Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2014

MH17

Adam Amsyar dah 3tahun 9bulan

Assalamualaikum....

Lama tak update tentang ankak sulung aku ni... sekarang ni seronok dia pegi sekolah. tapi ada kala buat perangai tak nak masuk sekolah. cikgu dia cakap sekarang ni dah mula belajar sikit, tu yang dia rasa tak berapa best tu. Tak pe la nak... tak teruk pun, abang kan pandai....

Bila dah besar ni, ada lagi sikap autis yang keluar dari dia... Up date dari gambar di atas; Sekarang ni dia dah pot pet, tapi cakap bahasa apa pun tak faham, jerman ada latin pun ada. pas tu pandang aku, aku pun ok ya ka seperti berbual balik dengan dia. kekang tu kelauar juga bahasa yang aku faham macam bla bla ayam bala bla bla tv...macam balik rumah maktok je dia turun keta pegi tengok ayam, pas tu masuk rumah papanya call terus la "helo walaikumsalam bla bla bla ayam bla bla...ok bye askom i ya u (i love u)"ayat depan n belakang tu wajib kalo dapat call dari mama n papa. Cakap berulang, yes, terjadi jugak kekadang. bila aku tunjuk barang tanya dia "apa ni" dia jawab b…

Masalah ketika mengandung...

Hemmmm mana2 orang mengandung mesti ada masalah masing2 kan. dulu masa mengandung kat Adam Amsyar gatal perut nanguzubillahhhhh memang ambil sikat garu kat perut tu. sampai luka2. tapi mengandung kat ke 2 tak rasa langsung gatal kat perut n tak rasa apa kat situ sebab masa dulu 1st time perut tu nak besar kan. kali ni gatal juga, tapi lagi tragis... Huhuhuhu penderitaan jugak la kalo nak panggil. masa 5 bulan mengandung peluh jangan cakap la keluar tak berhenti, paling banyak di ketiak, muka, bawah dada & leher. kana ada tuala kecil letak dalam hbeg sebab kompom peluh. n peluh tu membawa sampai sekarang. kat ketiak pernah juga melecet sampai kena gi farmasi ambil ubat. so dapat ubat sapu nama apetah econaze macam tu kot dengan bedak ubat. memang lega. tapi kena letak selalu, kalao dah sakit baru nak letak susah la. macam aku yang selalu berpeluh pun susah, tak pnah kering, tapi la ada bedak ubat tu, fungsinya serap ait peluh.. memang best bila pakai untuk orang yang berpeluh maca…

entry gambar makanan....

agar2 milo, buat time mak abah adik2 mai buka puasa dirumah...
ni penjual air soya terbaik kat sungai bakap... memang bebaloi sedapnya. aku kalo pegi mesti beli 3 bungkus, 1 bungkus rm2 je...
cok pishang....makan time bebuka memang la best sangat...
nasi lemak sambai sotong rendam
ni paling tragis... si adik aku belikan mutabak kat Adam Amsyar kat pasar ramadhan, sekali aku nak suapkan dia, mutabak tu penuh dengan bawang sahaja... huhuhu kesian kat anak mama.. tapi dia makan juga, yang banyak bawang aku tolak tepi. orang nak utang berniaga macam ni la...

k a r i p a p s a r d i n

Assalamualaikum...

Kemarin petang berbuka rumah mak, teringin nak makan karipap sardin. mak keluar beli baju raya kirimkan beli sardin tin. huhuhu aku tak pandai buat roti, jadi pakai roti gardenia lenyek je.. nak minta mak buat buat kesian kat mak....

memula lenyekkan kepingan roti macam gambar di atas.
sapukan putih telur fungsi untuk gam.
letakkan sardin yang dimasak tadi kat tengah tu. (sambal+bawang)
pas tu kapit.... dah siap.... aku tak goreng, sapu keliling karipap dengan mentega masukan dalam oven. masak 10minit siap... masa berbuka makan panas2 memang best...

Makan makan dan makan

Assalamualaikum... dah 6 hari kita berpuasa... dari hari pertama menu berbuka tak sempat nak ambil gambar... so nak nak update gambar makanan sebelum puasa...

makan2 kenuri buah-buahan... memang puas... memang puas sungguh la....
 ni menu wajib... feverettttt... kari ikan semilang... kalo pegi makan wajib ambil kepala 1 isi 1... yang ni lagi 2 hari nak posa pegi mkan dengan bff.. :D
 sapa suka makan rebung macam saya angkat tangan??? ni jiran mak bagi...
ni pula menu potluck jumaat lepas kat opis... makan sampai kenyang.... ni menu khamis kot.... huhu tak ingat.. suma seminggu sebelum posa...
pizza puasa pertama kakak buat.. marveles...
kuih raya pertama pasa puasa ke2...en papa feveret....