Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2013

rbdad

Cita Rindu Bertamu Di Abu Dhabi ni ai follow dari episode 1 lagi ok... sebab tengok iklan sebelum ditayangkan cita ni semacam punya aura mai.... sepanjang cita ni aku rasa aku nagis 2 kali jugak.. 1st masa firdaus datang jumpa nenek dia last sebelum meninggal... kali ke 2 kemarin, masa mak firdaus nampak dia kat bilik hotel... teharu sangat... so 1 april Isnin ni last jangan lupa tengok kkk...


'Saya serba salah' - Rusdi Ramli

OMG (terus tutup mulut bukak mata)

Makan masak makan masak

Gambar makanan semata-mata..... kah kah kah...  1st time buat kuteow goreng ok... sangat menjadi dah sedap.. dialong en papa "banyaknya ada dalam ni, udang, sotong, ayam, telur.." hambik ko buat sampai habs barang dalam peti ais.. tengahari pun ada lagi...  ni pun pertama kali buat gulai lemak ketam + nenas.. ikut resepi mak ai.. sedap jugak, tapi lidah kiter aje la...  dinner buat nasi goreng biasa... en papa peberet la bila ditambah kacang panjang...  minum petang..  stok dari cameron.. kalo pi sana tak sah kalo tak beli dadih mardi sampai 20 hengget.. anak beranak suka makan oooiii...  pagi kat cameron sarapan ni.. ai masak tau... panas lagi makan, kenyang sampai ke petang...  kat boh, kompom cari benda ni.. kalo tak tak puas la pi sana kan...

My Asben Besday

Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke 31 papa.. muah muah muah...

Mee Penang

Kemarin makan tengahari kat Mee Penang jalan PaBoi Bukit Tambun.. sapa pernah makan???? kepada penggemar makanan mamak seperti saya dan my asben boleh la makan kat sini.. paling best ada Ayam goreng bersama sambal special.. tak tau nak habaq kat hampa rasanya macam mana, tapi bukan sambal biasa... menu wajib saya kueteow goreng+epel asam boi n my asben lengkong bandum+mee goreng....


nampak sedap kan... makan yang ni kenyang sampai kemalam tau... ye ke??? takkkk malam saya cari nasik jugak....

yang lagi best kedai ni sangat bersih... kalo sebelum sampai makanan sudu garfu wajib rendam dalam air panas.. abis kuman-kuman....


 linchin kan... kerjaan laki binik...
kenyang bang???? tq belanja mama ya...

today is Friday

Salam jumaat suma... entry tak panjang sebab perut kenyang baru lepas makan dengan enchek suami...

muka macam bola sudah...

Wanita....

Selamat hari wanita kepada semua wanita di dunia ini... wahhh dah jiwa dewasa ok sebab tahun ni dah nak masuk 29 dah ai... sayang korang.. iklas dari ai... mmuuaahhh...


Kisah Adam @ Hospital

Assalamualaiku... Lamanya tak update blog.. banyak jugak sawang dimerata tempat dan banyak juga yang berlaku akhir2 ni.... Alhamdulillah Adam sudah sihat dari batuknya... friday malam kena tahan wad monday tengahari dah boleh balik.. Asalnya cerita mcam ni...

Jumaat malam tu ada dinner kat Puncak mutiara dengan staff ofis.. ada makan2 sikit sempena pertukaran kakitangan.. sepanjang perjalanan Adam tak berapa batuk sebab dia tido sampai ke tempat tu.. dah park elok, cari tempat duduk, dalam 10 minit Adam batuk tak berhenti... seminit sekali... kawan2 aku yang ada kat sana memang dengar lah... makan pun tak tenang sebab kesian tengok dia... balik ke rumah singgah terus kat Hospital sungai bakap... so dah buat check, doc cakap ini kena tahan "macam mana? nak masuk wad tak?" ikut aku tak mau, tapi bila difikir balik untuk kebaikan Adam baik kena tahan.. so sementara nak tunggu masu wad Adam kena sekali nebulizer kat kecemasan tu.. ini kali ke 2 Adam kena buat nebulizer, sebelum …