Langkau ke kandungan utama

27 sudah!



Semalam 11102011 genap umo aku 27 tahun. Alhamdulillah Allah masih memanjangkan usiaku. tahun ni aku sangat hepi sebab tahun ni rasa besday paling best buat aku. Tahun lepas tengah pantang so tak leh la nak horeh2 khen.. aku cari gak gambar aku potong kek tahun lepas, tapi mana tah hilang, masa tu slim gila la sebab tengah pantang, la ni macam buah nangka da.. janji laki aku sayang.. kekeke..

So semalam aku kat rumah mak aku, abah belanja satey, makan sampai tak abis la punya banyak abah beli. so banyak cita tak mo layan de gambar k...

cake suprise dari papa, time nak potong cake baru aku tengok.

muka tekezud+menjerit
bettyboop!! katun peberet aku dari aku bercintan cintun dengan en papa dolu-dolu. sangat terharu okeh.. dapat jugak aku kek nih.. tqvm cayang.

nyanyian khas diimport dari family aku, dengan belatar belakang mainan gitar en papa, ohhh sangat sweet...
Adam yang taram kat lilin tu...
fuhhhhhh.... Adam nak fuhh jugak tapi mulut ada futin.. kekeke..




futung time!!

muka aku cam 'cuak' (ayat aku tak pernah pakai dalam hidup) sebab tekan kek tak mau turun

kerasnya "awat yang keraih sangat ni papa?" aku tanya kat laki aku.


aku seyum dan rasa sesuatu

terus nganga mulut...

cheese!!! sangat fadat, memang rasa cheese gila-gila punya+sedap sangat!

suapan pertama buat Adam sebab time besday dia tak makan kek langsung.

kucupan dari abah tersayang, time kasih abah.

suapan dari mak tercinta.

dari suami cinta+sayang+kasih+rindu (santek tak tudung aku pakai en papa belikan)

my liv sista

my lil sista (aku memang suka buat muka cen ni kalo ambik gambar dengan dia.. kekeke)

my love family

satey satey satey

semalam aku tengok anak aku ni asyik teput tangan ja, dari nyanyi sampai makan.. suke suke...



luv u sayang mama...


terima kasih tak terhingga buat papa, abah, mak, adik-adik aku, kakak & semua kawan-kawan yang wish hepi beday kat aku difacebook. luv u ols...

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…