Nuffnang

Khamis, 30 Jun 2011

m a n d i

Aku tak pernah letak pic anak aku tengah mandi dalam blog. dia memang suka mandi (budak memang suka main air kan) termasuk la anak aku sorang ni. petang kemarin plak, pas aku bagi mandi, kuar dari toilet terus dia teriak sambil tengok timba, oh no! sudah sangat suka main air..

layan pic 18sx my litter son. T_T



berus gigi kompom kat tangan, orang nak berus, dia pun nak berus jugak, pas tu masuk mulut.
abaikan 'anu' anakku iteewww..

sekarang ni, bila tengok kemera mesti senyum, pas tu buat muka cumil.. kekekeke... suka tengok kemera (like mama like son)

Rabu, 29 Jun 2011

Sama tak???

Semalam tengok pic adam amsyar kat hp makcik dia. time ni adam baru naik walker, aku perhati muka dia lama-lama........ macam muka abang DOM la! sekali tu je la, yang lain tak nampak pun. mungkin sebab masa aku peknen dolu suka tengok FF4 kot.

masa aku carik pic dom kat gugel

.

.

aku jumpa

.

.


oh mak dateng (datin versi terengganu)... FF6!!!!!???? en papa!!!!! kalo dipanjangkan umo, dapatla aku tengok.. kompom tengok... tah-tah masa tu aku peknen ke 2? kekekekeke...

Selasa, 28 Jun 2011

m a k a n dan m a k a n

cuti lepas abah belanja kami se'family' makan pizza. hasil pujukkan adik bawah aku (kema) dok bising kat bah nak makan pizza nak makan pizza. sebenarnya seharian bertungkus lumus papa, adik-adik dan aku tolong abah mengecat rumah sewa abah. bagi nampak lagi cantik la katakan. biasala rumah kampung...

mak buat muncung mulut, pas tu abah tanya "lia nak makan apa?" wahhhhh... khas untuk mak tu...


kenyang kami makan, balik rumah adam tido, aku pun tido... bila mai pizza parit buntar ni, besalah, ada jek kakak yang nak dokong adam... tq yer sis aqma... kepada kakak ayu, jangan jelos hokeh.. rezeki kami.. rezeki kakak ada jugak.. kepada abah, tqvm abah, we love u very much... mmmuuaaaahhh...

Khamis, 23 Jun 2011

9 m o n t h



Dah 9 bulan anak aku sorang ni. masa berlalu dengan cepat kan, dia dah pandai macam-macam. walaupun anak aku tak pandai merangkak lagi, sekarang sudah mampu duduk dengan baik. kalo tak mau apa-apa suka geleng kepala. herotkan kepala sambil pejam mata buat muka cumil. kalo dok dalam walker memang laku belari. mentang-mentang dia tinggi boleh nak trun off tekan kat tv. suka buka tutup almari berlaci (tambah kalo laci kat dapur, teman aku sambil masak). sangat manja. paling suka tengok babytv. sambil makan kompom kena tengok, pastu kalo gambar tak begerak siap la geleng kepala tak nak makan.. itulah anak aku...

s a k i t

Nak umumkan aku dah batuk 5 hari. dari makan ubat batuk cap ibu dan anak sampai la kemarin aku beli ubat mahai ni. harap-harap baik la..

tak sanggup dah aku batuk macam orang tua tak larat. sian jugak kat anak aku, time nyusu ja bila aku batuk, dia dari dah lelap mata boleh terjaga, en papa? oh dia abaikan saja, gempa bumi pun dia tak sedar melainkan anak kesayangan dia jatuh katil baru dia tersedar... adam pernah jatuh dari katil 1 katil jam 3.30am. aku selalu letak benteng keliling dia, tapi ari tu aku lupa letak kat kaki dia.... aku tekejut, laki aku terus bagun kalah spring tu.. memang tekejut gilos.. sori ayang mama... mama tak buat dah.. ok kembali cerita batuk, adam pun kena batuk jugak, kahak pun banyak, flu pun ada.. kesian la anak tona aku sorang tu, tapi sekarang nampak ok, sebab aku selalu sedut hingus dia pakai mulut aku...



mmmuuuaaahhhh... :*

Isnin, 20 Jun 2011

hari my ABAH

CERITA BERGAMBAR

kami (aku, mak, papa, kema, irah & adam) sambut fathers day untuk kat abah kat rumah jek. tempah chesee cake kat parit buntar (kedai tu memang sedap chesee cake dia)

linchen sampai tak cukop... peberet abah ni...


en adam pon tompang (tengok) kekeke..

en adam buat muka toya.. apa ra...



i'm luv it..

ce rase

buat muka, tapi nganga jugak...
pas tu malam tu kami makan nasi kandar ali kat area pekan baru, sedap.... orang beratur memangjang mcm ketapi, tak pernah aku tengok org tak beratur kat kedai dia ni... memang berbaekkkkk.
bukak kul 6.30pm kot

sampai kemalamorang sanggup beratur sampai ke 3 4 kedai panjangnya..

lauk yang awesome...

6 bongkos












sotong 1 ayam 1 = RM5 murah khen??? sedap gila, tapi kali ni terpedas sikit....

we..... -_*


KAD HANDMADE

cumil tak aku buat???

specialnya kali ni ada cop jari... yang paling cumil cop jari anak aku tu la...

Puasa at Rejab

salam korang, last week aku posa (isnin khamis jek ambik sunat). sebenar aku lupa sekarang ini adalah bulan rejab, so aku dapat pahala tripel la... bestnya. so en papa belanja makan

untuk menu aku berbuka. sodap khen??? ini en papa cover kemerajukkan aku sebab tak belanja aku ahad lepas (atas sebab janji tak tunai, kah kah kah) kami makan sampai linchen!
ini budak musyuk? oh... sungguh duduk tidak diam, sampai panjat baby chair la punya nak bangun. tapi memang aku bernasib baik, masa tengah makan (makanan pun dah kurang atas meja) ada kakak (bahasa untuk adam) keja pizza tu main pa cak, geram sangat terus minta izin nak dukong, pakat pasing, abis suma org kat pizza tu dukong dia.. wahhh aku ngan laki aku apa lagi, makan dengan tenang la, kalo tak dok dengar dia menjerit ja.. (masa ni aku dah dengar bunyik kahak dia... huhuhu) tapi aku bagi dia rasa milo ais aku. sori shayang.

en papa.. kfc??? dok kat pizza?? yer, en papa beli potato putar kat en kesayangan dia, tapi tak makan sebab MASIN, kalo ada susu dia boleh la tambah. akhirnya en papa la habiskan.



sebelum makanan sampai, aku bf en adam puas2 dulu la, lagi pun dia dah makan rumah mak tok tadi... suka pic ni, walopun adam suka buat tangan mcm tu, ramas muka, ramas idung pas tu tarik spek mata aku, nyusu tetap menyusu.


kepada en papa, my asben, my suami, my laki, my janthung chenta, my diamon umbrella, tq banyak-banyak yer.. bagi la binik anda ini gemok dan gemok.. ikut la cakap binik anda ni sangat, itu nak makan ini nak makan, sekali sekala marah sikit sebab suka makan!! (-_-")

Jumaat, 17 Jun 2011

Masak lagi...

Resepinya teramatlah mudah kalau nak cuba. Cuma sukatan lada hitam tu bolehlah adjust mengikut tahap kepedasan masing-masing yer. Yang belum pernah mencuba masakan sebegini, cubalah sekali. Kalau sedap, buatlah lagi. Kalau nak tau, aku adalah penggemar masakan blackpepper. hehehehe. sebenarnya BP ni sedap dengan daging, malas nak rebus sbb lama, aku buat ayam jek.. aku lupa aku copy dari blog sapa tah resepi ni...

AYAM BLACK PAPER

Bahan-bahan :
· hirisan ayam/daging rebus secukupnya
· lada hitam secukupnya (ditumbuk kasar)
· 1 sb kicap pekat
· 2 ulas bawang putih cincang
· 1 labu bawang besar (dimayang)
· 2 sudu makan kicap manis atau secukupnya
· 1 sb sos tiram
· 5 biji cili padi (diketuk)
· sedikit hirisan daun ketumbar
· sedikit hirisan kapsikum
· 1 sb jus lemon
· sedikit bancuhan tepung jagung (jika suka)
Cara-cara :
Perapkan ayam/daging bersama 1/2 sb kicap pekat dan lada hitam selama 10 minit.
Panaskan sedikit minyak masak di dlm kuali. Tumis bawang besar dan bawang putih hingga perang.
Masukkan sos tiram dan sedikit air. Kacau hingga mendidih.
Masukkan ayam/daging dan juga kicap pekat. Kacau sebati.
Masukkan pula kapsikum, cili padi, kicap manis dan juga jus lemon. Kacau lagi.
Perasakan dgn garam dan gula jika perlu. Akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung dan daun ketumbar.
Kacau hingga kuahnya sedikit pekat, Hidangkan panas2 setelah masak.

Rabu, 15 Jun 2011

Masak+makan

aku ni tak la rajin masak sangat, bolah la takat nak lepas kami laki binik...

cuti ari tu aku masak jugak

sambal tumis telur goreng (lama gila tak makan)


ada sapa-sapa yang meleleh ayaq liuq????

tauhu telur+lobak merah+kobis bunga
nasi kicap (laki aku punya) tak pernah dia lupa si kicap kipas udang...

sarapan, nasi minyak + sambal udang + telur rebus


Gigi Adam Amsyar

Salam...

Alhamdulillah gigi en munsyuk tumbuh dengan baik tanpa meragam. cuma dia manja ja sejak akhir2 ni. kalo dengan aku, dukong ja, mula la cari dagu nak gigit... sekarang ni sakit gak la dia dok gigit, jenuh aku mengelak.

comey kan.... :D


aku ambil pic ni masa dia tengah tido atas peha aku kat rumah mak tok....

Selasa, 14 Jun 2011

Kraf

Assalamualaikum...
dengan kerajinan aku tadi carik kat gugel cam mana nak buat tissue paper pom poms. ari tu aku pakai tisu toilet yang saiz A5, tak jadi. pas tu aku carik tisu kenuri yang warna pink tu. kan 4 segi, aku belah 2, lipat kipas (kecil) sebelah pendek. tarik tarik dan tarik....


taraaaaa!!!!


cantek khen???? aku gantung kat tepi dinding meja tempat keja aku..

kalo korang nak buat gak, tengok contoh kat bawah ni yer...











Jumaat, 10 Jun 2011

Susu + Darah

Assalamualaikum...

kejadian 2 hari lepas, untuk pertama kalinya, baik aku tengah pump susu time tu memang breast aku tegang gila, memula aku pam belah kanan, dapat 3.5oz, tukar breast sebelah kiri plak (ralit sambil tengok tv) aku tengok muncung pump kat breast aku, ada kale merah, aku ingat jari aku yang kat bwah tu. bila aku angkat jari warna merah tu tak hilang, terus aku rasa pedih semacam kat nippel aku. aku stop kat enjen S3 tu, cabut dari breast, tengok-tengok ada darah.. tekezud gila aku.. memang tekezud.. gerun pun ada jugak.. aku stop pam n buang terus susu tu sebab warna dah nak macam bandum pun... korang tengok pic bawah ni






baru aku ingat, adam ada gigit, (maklum la dah ada gigi) tapi luka tu nampak betul-betul kat saluran susu. saluran tu ka yang luka?


aku jadi blur plak, kompius, boleh pakai ke tak susu aku ni. ok ke? kalo pam masuk darah lagi cam mana? terus aku sms kat shidah (owner MLO tu)


aku : Salam kak. tadi ila pump dah 3.5oz. lepas ila tukar breast je ila tak sedar ila pump keluar darah. susu tu ila dah buang, tapi kalo bb nyusu tak pa ka? atau tak kasi bagi isap sebelah darah tu? ila musykil la, kenapa saluran tu kuar darah? 1 saluran saja.


k.s : Saluran susu dikelilingi oleh saluran darah. kadang2, saluran darah terluka. maka darah akan masuk dalam susu. no harm to bf dd. if perah, adan warna susu tak bertukar, should b ok 4 bb to drink. not advice to simpan as stok beku.


aku : so maknanya boleh nyusu la ye? ila dah buang sebab warna bertukar sikit.


k.s : Nyusu macam biasa. if perah, ang warna susu dan terlalu merah better bunag. puting ada luka tak?


aku : ada luka sikit, tapi tak terasa sangat.


k.s : Maybe darah kuar thru that luka. cuba perah dengan tangan sekali sekala. over usage of pump is one of the factor puting mudah luka. sapu air susu pada luka. bila kering, sapu lagi.


bergitulah perbualan kami di sms. so lepas tu aku relex jam. malam aku pakai tangan, alhamdulillah dapat 2.5oz. semalam terasa jugak, tapi aku pakai tangan ja, rasa seriau la... dah nippel tak rasa ngilu baru aku pakai pump.

m a n d i

Aku tak pernah letak pic anak aku tengah mandi dalam blog. dia memang suka mandi (budak memang suka main air kan) termasuk la anak aku sorang ni. petang kemarin plak, pas aku bagi mandi, kuar dari toilet terus dia teriak sambil tengok timba, oh no! sudah sangat suka main air..

layan pic 18sx my litter son. T_T



berus gigi kompom kat tangan, orang nak berus, dia pun nak berus jugak, pas tu masuk mulut.
abaikan 'anu' anakku iteewww..

sekarang ni, bila tengok kemera mesti senyum, pas tu buat muka cumil.. kekekeke... suka tengok kemera (like mama like son)

Sama tak???

Semalam tengok pic adam amsyar kat hp makcik dia. time ni adam baru naik walker, aku perhati muka dia lama-lama........ macam muka abang DOM la! sekali tu je la, yang lain tak nampak pun. mungkin sebab masa aku peknen dolu suka tengok FF4 kot.

masa aku carik pic dom kat gugel

.

.

aku jumpa

.

.


oh mak dateng (datin versi terengganu)... FF6!!!!!???? en papa!!!!! kalo dipanjangkan umo, dapatla aku tengok.. kompom tengok... tah-tah masa tu aku peknen ke 2? kekekekeke...

m a k a n dan m a k a n

cuti lepas abah belanja kami se'family' makan pizza. hasil pujukkan adik bawah aku (kema) dok bising kat bah nak makan pizza nak makan pizza. sebenarnya seharian bertungkus lumus papa, adik-adik dan aku tolong abah mengecat rumah sewa abah. bagi nampak lagi cantik la katakan. biasala rumah kampung...

mak buat muncung mulut, pas tu abah tanya "lia nak makan apa?" wahhhhh... khas untuk mak tu...


kenyang kami makan, balik rumah adam tido, aku pun tido... bila mai pizza parit buntar ni, besalah, ada jek kakak yang nak dokong adam... tq yer sis aqma... kepada kakak ayu, jangan jelos hokeh.. rezeki kami.. rezeki kakak ada jugak.. kepada abah, tqvm abah, we love u very much... mmmuuaaaahhh...

9 m o n t h



Dah 9 bulan anak aku sorang ni. masa berlalu dengan cepat kan, dia dah pandai macam-macam. walaupun anak aku tak pandai merangkak lagi, sekarang sudah mampu duduk dengan baik. kalo tak mau apa-apa suka geleng kepala. herotkan kepala sambil pejam mata buat muka cumil. kalo dok dalam walker memang laku belari. mentang-mentang dia tinggi boleh nak trun off tekan kat tv. suka buka tutup almari berlaci (tambah kalo laci kat dapur, teman aku sambil masak). sangat manja. paling suka tengok babytv. sambil makan kompom kena tengok, pastu kalo gambar tak begerak siap la geleng kepala tak nak makan.. itulah anak aku...

s a k i t

Nak umumkan aku dah batuk 5 hari. dari makan ubat batuk cap ibu dan anak sampai la kemarin aku beli ubat mahai ni. harap-harap baik la..

tak sanggup dah aku batuk macam orang tua tak larat. sian jugak kat anak aku, time nyusu ja bila aku batuk, dia dari dah lelap mata boleh terjaga, en papa? oh dia abaikan saja, gempa bumi pun dia tak sedar melainkan anak kesayangan dia jatuh katil baru dia tersedar... adam pernah jatuh dari katil 1 katil jam 3.30am. aku selalu letak benteng keliling dia, tapi ari tu aku lupa letak kat kaki dia.... aku tekejut, laki aku terus bagun kalah spring tu.. memang tekejut gilos.. sori ayang mama... mama tak buat dah.. ok kembali cerita batuk, adam pun kena batuk jugak, kahak pun banyak, flu pun ada.. kesian la anak tona aku sorang tu, tapi sekarang nampak ok, sebab aku selalu sedut hingus dia pakai mulut aku...



mmmuuuaaahhhh... :*

hari my ABAH

CERITA BERGAMBAR

kami (aku, mak, papa, kema, irah & adam) sambut fathers day untuk kat abah kat rumah jek. tempah chesee cake kat parit buntar (kedai tu memang sedap chesee cake dia)

linchen sampai tak cukop... peberet abah ni...


en adam pon tompang (tengok) kekeke..

en adam buat muka toya.. apa ra...



i'm luv it..

ce rase

buat muka, tapi nganga jugak...
pas tu malam tu kami makan nasi kandar ali kat area pekan baru, sedap.... orang beratur memangjang mcm ketapi, tak pernah aku tengok org tak beratur kat kedai dia ni... memang berbaekkkkk.
bukak kul 6.30pm kot

sampai kemalamorang sanggup beratur sampai ke 3 4 kedai panjangnya..

lauk yang awesome...

6 bongkos












sotong 1 ayam 1 = RM5 murah khen??? sedap gila, tapi kali ni terpedas sikit....

we..... -_*


KAD HANDMADE

cumil tak aku buat???

specialnya kali ni ada cop jari... yang paling cumil cop jari anak aku tu la...

Puasa at Rejab

salam korang, last week aku posa (isnin khamis jek ambik sunat). sebenar aku lupa sekarang ini adalah bulan rejab, so aku dapat pahala tripel la... bestnya. so en papa belanja makan

untuk menu aku berbuka. sodap khen??? ini en papa cover kemerajukkan aku sebab tak belanja aku ahad lepas (atas sebab janji tak tunai, kah kah kah) kami makan sampai linchen!
ini budak musyuk? oh... sungguh duduk tidak diam, sampai panjat baby chair la punya nak bangun. tapi memang aku bernasib baik, masa tengah makan (makanan pun dah kurang atas meja) ada kakak (bahasa untuk adam) keja pizza tu main pa cak, geram sangat terus minta izin nak dukong, pakat pasing, abis suma org kat pizza tu dukong dia.. wahhh aku ngan laki aku apa lagi, makan dengan tenang la, kalo tak dok dengar dia menjerit ja.. (masa ni aku dah dengar bunyik kahak dia... huhuhu) tapi aku bagi dia rasa milo ais aku. sori shayang.

en papa.. kfc??? dok kat pizza?? yer, en papa beli potato putar kat en kesayangan dia, tapi tak makan sebab MASIN, kalo ada susu dia boleh la tambah. akhirnya en papa la habiskan.



sebelum makanan sampai, aku bf en adam puas2 dulu la, lagi pun dia dah makan rumah mak tok tadi... suka pic ni, walopun adam suka buat tangan mcm tu, ramas muka, ramas idung pas tu tarik spek mata aku, nyusu tetap menyusu.


kepada en papa, my asben, my suami, my laki, my janthung chenta, my diamon umbrella, tq banyak-banyak yer.. bagi la binik anda ini gemok dan gemok.. ikut la cakap binik anda ni sangat, itu nak makan ini nak makan, sekali sekala marah sikit sebab suka makan!! (-_-")

Masak lagi...

Resepinya teramatlah mudah kalau nak cuba. Cuma sukatan lada hitam tu bolehlah adjust mengikut tahap kepedasan masing-masing yer. Yang belum pernah mencuba masakan sebegini, cubalah sekali. Kalau sedap, buatlah lagi. Kalau nak tau, aku adalah penggemar masakan blackpepper. hehehehe. sebenarnya BP ni sedap dengan daging, malas nak rebus sbb lama, aku buat ayam jek.. aku lupa aku copy dari blog sapa tah resepi ni...

AYAM BLACK PAPER

Bahan-bahan :
· hirisan ayam/daging rebus secukupnya
· lada hitam secukupnya (ditumbuk kasar)
· 1 sb kicap pekat
· 2 ulas bawang putih cincang
· 1 labu bawang besar (dimayang)
· 2 sudu makan kicap manis atau secukupnya
· 1 sb sos tiram
· 5 biji cili padi (diketuk)
· sedikit hirisan daun ketumbar
· sedikit hirisan kapsikum
· 1 sb jus lemon
· sedikit bancuhan tepung jagung (jika suka)
Cara-cara :
Perapkan ayam/daging bersama 1/2 sb kicap pekat dan lada hitam selama 10 minit.
Panaskan sedikit minyak masak di dlm kuali. Tumis bawang besar dan bawang putih hingga perang.
Masukkan sos tiram dan sedikit air. Kacau hingga mendidih.
Masukkan ayam/daging dan juga kicap pekat. Kacau sebati.
Masukkan pula kapsikum, cili padi, kicap manis dan juga jus lemon. Kacau lagi.
Perasakan dgn garam dan gula jika perlu. Akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung dan daun ketumbar.
Kacau hingga kuahnya sedikit pekat, Hidangkan panas2 setelah masak.

Masak+makan

aku ni tak la rajin masak sangat, bolah la takat nak lepas kami laki binik...

cuti ari tu aku masak jugak

sambal tumis telur goreng (lama gila tak makan)


ada sapa-sapa yang meleleh ayaq liuq????

tauhu telur+lobak merah+kobis bunga
nasi kicap (laki aku punya) tak pernah dia lupa si kicap kipas udang...

sarapan, nasi minyak + sambal udang + telur rebus


Gigi Adam Amsyar

Salam...

Alhamdulillah gigi en munsyuk tumbuh dengan baik tanpa meragam. cuma dia manja ja sejak akhir2 ni. kalo dengan aku, dukong ja, mula la cari dagu nak gigit... sekarang ni sakit gak la dia dok gigit, jenuh aku mengelak.

comey kan.... :D


aku ambil pic ni masa dia tengah tido atas peha aku kat rumah mak tok....

Kraf

Assalamualaikum...
dengan kerajinan aku tadi carik kat gugel cam mana nak buat tissue paper pom poms. ari tu aku pakai tisu toilet yang saiz A5, tak jadi. pas tu aku carik tisu kenuri yang warna pink tu. kan 4 segi, aku belah 2, lipat kipas (kecil) sebelah pendek. tarik tarik dan tarik....


taraaaaa!!!!


cantek khen???? aku gantung kat tepi dinding meja tempat keja aku..

kalo korang nak buat gak, tengok contoh kat bawah ni yer...











Susu + Darah

Assalamualaikum...

kejadian 2 hari lepas, untuk pertama kalinya, baik aku tengah pump susu time tu memang breast aku tegang gila, memula aku pam belah kanan, dapat 3.5oz, tukar breast sebelah kiri plak (ralit sambil tengok tv) aku tengok muncung pump kat breast aku, ada kale merah, aku ingat jari aku yang kat bwah tu. bila aku angkat jari warna merah tu tak hilang, terus aku rasa pedih semacam kat nippel aku. aku stop kat enjen S3 tu, cabut dari breast, tengok-tengok ada darah.. tekezud gila aku.. memang tekezud.. gerun pun ada jugak.. aku stop pam n buang terus susu tu sebab warna dah nak macam bandum pun... korang tengok pic bawah ni






baru aku ingat, adam ada gigit, (maklum la dah ada gigi) tapi luka tu nampak betul-betul kat saluran susu. saluran tu ka yang luka?


aku jadi blur plak, kompius, boleh pakai ke tak susu aku ni. ok ke? kalo pam masuk darah lagi cam mana? terus aku sms kat shidah (owner MLO tu)


aku : Salam kak. tadi ila pump dah 3.5oz. lepas ila tukar breast je ila tak sedar ila pump keluar darah. susu tu ila dah buang, tapi kalo bb nyusu tak pa ka? atau tak kasi bagi isap sebelah darah tu? ila musykil la, kenapa saluran tu kuar darah? 1 saluran saja.


k.s : Saluran susu dikelilingi oleh saluran darah. kadang2, saluran darah terluka. maka darah akan masuk dalam susu. no harm to bf dd. if perah, adan warna susu tak bertukar, should b ok 4 bb to drink. not advice to simpan as stok beku.


aku : so maknanya boleh nyusu la ye? ila dah buang sebab warna bertukar sikit.


k.s : Nyusu macam biasa. if perah, ang warna susu dan terlalu merah better bunag. puting ada luka tak?


aku : ada luka sikit, tapi tak terasa sangat.


k.s : Maybe darah kuar thru that luka. cuba perah dengan tangan sekali sekala. over usage of pump is one of the factor puting mudah luka. sapu air susu pada luka. bila kering, sapu lagi.


bergitulah perbualan kami di sms. so lepas tu aku relex jam. malam aku pakai tangan, alhamdulillah dapat 2.5oz. semalam terasa jugak, tapi aku pakai tangan ja, rasa seriau la... dah nippel tak rasa ngilu baru aku pakai pump.