Langkau ke kandungan utama

Puasa at Rejab

salam korang, last week aku posa (isnin khamis jek ambik sunat). sebenar aku lupa sekarang ini adalah bulan rejab, so aku dapat pahala tripel la... bestnya. so en papa belanja makan

untuk menu aku berbuka. sodap khen??? ini en papa cover kemerajukkan aku sebab tak belanja aku ahad lepas (atas sebab janji tak tunai, kah kah kah) kami makan sampai linchen!
ini budak musyuk? oh... sungguh duduk tidak diam, sampai panjat baby chair la punya nak bangun. tapi memang aku bernasib baik, masa tengah makan (makanan pun dah kurang atas meja) ada kakak (bahasa untuk adam) keja pizza tu main pa cak, geram sangat terus minta izin nak dukong, pakat pasing, abis suma org kat pizza tu dukong dia.. wahhh aku ngan laki aku apa lagi, makan dengan tenang la, kalo tak dok dengar dia menjerit ja.. (masa ni aku dah dengar bunyik kahak dia... huhuhu) tapi aku bagi dia rasa milo ais aku. sori shayang.

en papa.. kfc??? dok kat pizza?? yer, en papa beli potato putar kat en kesayangan dia, tapi tak makan sebab MASIN, kalo ada susu dia boleh la tambah. akhirnya en papa la habiskan.



sebelum makanan sampai, aku bf en adam puas2 dulu la, lagi pun dia dah makan rumah mak tok tadi... suka pic ni, walopun adam suka buat tangan mcm tu, ramas muka, ramas idung pas tu tarik spek mata aku, nyusu tetap menyusu.


kepada en papa, my asben, my suami, my laki, my janthung chenta, my diamon umbrella, tq banyak-banyak yer.. bagi la binik anda ini gemok dan gemok.. ikut la cakap binik anda ni sangat, itu nak makan ini nak makan, sekali sekala marah sikit sebab suka makan!! (-_-")

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…