Langkau ke kandungan utama

Coti-coti Penang 2010

Assalamualikum...

jumaat lepas kan PH, so kami, (1 keturunan en rahman) gi jalan-jalan penang. awal pagi kuar ingat nak pi bukit bendera, sekali tengok tutup da... depa tengah membaikpullih semula.. tak tau plak aku, ingatkan dah siap.

sampai ja penang, singgah roadwork... jejalan...

tengahari abah bawa makan kat restoran peladang... nasi lauk, boleh tahan gak, murah, kami makan 9 orang RM49 ajek...


bila dapat turun keta, adik2 aku ni besa la.. hawt taw...
bil, mak, kakak


ni, nasik aku...

en adam bagun titot dah, bagus anak mama ni... pas mama abis makan baru bagun..

singgah kat tengah2 tu, leh tengok permandangan ke laut.

en adam n makngah... manjanya dia ngan makngah...

mak & abah, romentik uuuuu...

tengok, kan i dah cakap.. abah nak sambut mak tu...

ada yang kata kami kembar, sebab pakai spek mata.. nampak sama.. tapi sebenarnya aku mat bulat, kakak bermata sepet dan aku muka bulat kakak aku muka bujuq...
so, disebabkan bukit bendera tok leh pi, kami pi taman botani la... pernah dengar? ni la tempat aku shoot dengan en jerry masa peknen dolu2...

kat sini la..

en adam amsyar kontrol macho...
en adam amsyar dah tukar baju, kami mandi kat taman botani tadi, disebabkan hujan, kalut2 la siap, singgah kat masjid dulu nak refresh badan...

tunggu apa lagi.. jom pi!!!

nampak? cop COMPLMENTARY? hehehehe...

bila masuk, ada ja mainan budak2, adam amsyar yang ralit tengok robot yang begerak tak berenti berjalan...

peace...

heloo sayang, puting tu tak mo lekang ka...

kan dah kena tarik puting...

en papa senang la sekarang sbb dah ada baby carrier khen... aku beli online RM58 ajek tau. aku tengok kat blog lain sampai RM80 pun ada.

en danis n en tok wan

tolak bang...



hujan.... lepak bawah bumbung jek dah fenat berjalan..


sempat jugak aku sambaq suar busha kat en adam amsyar 3 lai kat kedai abang kawan aku.. dapat %, kena RM20 aje, kalo kat online siap duit pos lagik... khenn..

betul2 kat tempat public + terbuka tak leh nak BF, kena makan susu lembu gak anak aku...
ondeway balik, kami sambut New Year kat atas jambatan Pulau Pinang, boleh cam tu?
DAY 2
abah bawa makan tengah hari kat gulai kawah. tak pernah aku makan, tapi 1st time pi, ok gak, sedap gak, gulai kawah pun tinggai suku kuali kawah. aku makan dengan daging masak kurma.. kami 8 beranak jugak makan, banyak gak adik beradik aku ambik ayam, aku, mak & abah ambik bayak daging, mai time bayar tau kena berapa? RM30 SAHAJA!!! murah gilo oooiiiihhh.. murah rezeki toke kedai...

sementara tunggu nak naik feri........
adik2 aku... cek ooiii pipi tu dah cokop kembong dah aih...
yeh yeh naik feri...



dah nak sampai


cantik pic abah & mak ni...
lepak kat area gurney




luv u en papa...

adik irah, adik doti (kema), aku, sista ayu... luv u all...

luv this pic...

cucu kembar mak tok & tok wan...

family pic...

hehehehe...


the end.....

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…