Majlis Akad Nikah - part 2


peace be upon u... wahhhhhhh rasa supan daku hari ni... :p meh ayu buat karangan sikit cita majlis nikah ayu..

Tempat : Masjid Sungai Kechil, Nibong Tebal, Pulau Pinang
Tarikh : 12-12-2009 (Sabtu)
Masa : 11.00am

6.00am
bagun pagi, siap bilik, cuci inai n apa yang patut, kemas bilik & rumah mana yang patut jek. kol zam tuk pastikan dia bangun tido. dah dapat, selepas 3 kali kol. cari baju butang (kemeja tagan pendek)+suar trek+tudung, mandi siap (non bedak :D) dayah dah mai 7.45.
8.30am
tepacak kat serambi mempelai.. masuk kedai, zam tak sampai lagi. dah sampai, dia buat tok tek mengelenter kesana sini. tepat kul 9.00 baru pakai baju & terus mula makeup. abis makeup kul 10. patah balik kat kedai zam sbb lupa nak ambik bantal sila. nasib baik jauh 1km aje.. balik rumah terus. sampai kul 10.20, minta kakak buh henna kat lengan sbb nak pakai gelang tuk batal air sembahyang (sepetutnya zam yang buh tapi x sempat eeeee bencik). bz sikit kat rumah, pujuk mak pi masjid sekali.nasib mak mau...
10.45am
rombongan pengantin perempuan n laki datang serentak.. macam dah janji2 u.. dijadikan cerita pula, serentak dengan rombong pasangan 1 lagi. so masa nikah ayu tu ada 2 pasang pengantin la... masuk masjid je my hubby sembahyang sunat masuk masjid, sweet u...
11.30am
giliran hubby ayu no.2. ok la kan. Alhamdulillah dengan sekali nafas "aku terima nikahnya norfazila binti abdul rahman dengan mas kawin seribu ringgit, tunai" ... AMIN... tika hubby melafazkan akad, air mataku begelenang, sayu ja rasa hati... berbunga hatuku saat itu.. wahhhh bungaan gitewwww... bacaan doa & hubby terus sembahyang Sunat Nikah...
12.00pm
tepat jam ini kami sedang membatalkan air sembahyang. kat belakang penuh dengan sedara-mara dari kedua belah pihak. penggambaran pun bermula... si suami menyarungkan gelang terukir namaku & si isteri menyarungkan sebentuk cincin.. malus2 kena tium.. mak-mak pakat senyum aje... abis tu salam+peluk+cium sedara-mara, mak, abah, kakak n kengkawan. ambik gambar sikit kat dalam masjid, tinggal kami ber3 (sekali dengan azahary). balik pun nek keta dia, katanya berkat n murah rezeki bawa pengantin :)
12.30pm
pozing kat rumah pulak. dalam bilik kus yang dihias indah.. senok... rombongan n family yang lain sedang makan makanan tengahari yang mak dah sediakan.. dah pozing luaq dalam rumah bersama family, serang meja makan terus. so ayu, hubby, azahari, wati & dayah makan best sikit sbb tak gaduh nak bersila, makan atas meja makan. lalat banyak pulok... besa la kampung...
1.45pm
layan tetamu yang ada & yang pulang pulak. letih tapi i gumbira u... suke sangat...
3.00pm
clear. kawan2 ayu last balik. satel semua.. mak, kakak lepak kat bilik belakang yang sejuk. abah rest dalam bilk, abang lepak kat luar makan rambutan dengan dani (baby boy kakak), adik layan lagu kat tv, i n hubby............................ dalam bilik... rest........ huak huak huak.....