Langkau ke kandungan utama

Bengkel @ Langkawi Part 1

Ok, nak cita sikit trip ke Langkawi dar Kuala Kedah. perjalanan berada didalam feri selama 1 jam 45 minit kali ni amat menyedihkan sebab awal pagi aku dah batuk+selsema n sangat dz... makan ubat muntah 2 biji beli kat kuala kedah bertambah memeritkan, sebab ubat tu sangat kuat. aceli tak pernah pun aku ni makan ubat tanah muntah, cuma kali ni cuba sebab tak sehat...
 
layan cerita begambar ok...
 
 
de tiket RM23 pegi...
 
 
kami ber2 tak berapa sihat hari tu, sampai hotel ja pengsan 3 jam, tak mampu nak bagun.. adoiiii... 
 
 
 tapi masih mampu tersenyum ok bila tengok camera...
 
 
 sementara tunggu yang lain, my staff belanja sorang 1 eskrim ni.. tq fiq...
 
 
 sampai dah Fave Hotel... hotel ni milik indon ya.. makan kat sini sedap jugak... nak tahu detail sila ke web diaorang k...
 
 
 kolam ni kalo nak mandi kena pakai baju mandi or baju putih... hemmm tak mandi la makkkk..
 
 sedampai ja rasa macam nak tido terus atas kerusi comel ni.. tapi nak baringggggg...
 
de blik...
 
 
 de bilik ayor....
 
 
 view dari bilik, nampak depan hotel...
 
 lepas makan malam sudah bermula bengkel...
 
 minum malam...
 
 ini peneman ai kat sana malam2... pakat calit sorang sikit masa dalam bengkel tu... kekeke..
 
 dah abis bengkel masuk bilik tengok ada sekatan polis.. tak pakai helmet pun tahan k...
 
Esok pepaginya semangat nak ke island hoping....
 
 muka2 semangat...
 
 tunggu bot, dapat 1 bot rm250, kami naik 11 orang tidah termasuk drivernya
 
 
 abaikan bebudak mereng nih.. kah kah kah...
 
 pulau dayang bunting...
 
 
 sampai juga walaupon temengah2 sangat.. ari tu masa honeymoon aku tak sampai sebab tak pakai baju nak mandi.. so tak panjat la...
 
 sangat best bira rendam kaki kat sini.. memula aku tak bajet ikan keli, ingatkan ikan comey... memula rasa ngilu jugak, tapi lama2 ok.. sebenarnya ikan keli ni tak gigit pun.. dia makan roti yang kami bawa dari hotel.. kekeke... mai kat kaki buat manja2 macam tucing jer... tu pun dah nampak cumil k... dia tak sengat pun... si jangan la risau...
 
 
 my kaki.. kekeke... banyak kan... "ikan dok pi kat hang, suboq ni, boleh ngandung cepat ni.." ayat diorang kat aku... kekeke..
 
 
 pas tu pi berendam kat kolam budak.. bajet dalam tapi sampai pinggang jer...
 
 sambung naik bot pegi tengok helang terus ke Pulau beras basah... tengok makcik 2 orang kat belakang tu.. gosip makkk...
 
 
 luv this picca...
 
 lompat jangan tak lompat.... balik nanti tak boleh lompat dah.. kekeke...
 
budak ni memang gila2 sikit...
 
 bajet rock ooooo...
 
balik, mandi, luch... kenyang sudah....


Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…