Langkau ke kandungan utama

Bengkel @ Langkawi Part 4

Salam.... ok ni part last n last day aku kat sana... pagi tu sambung bengkel... gedebuk gedebak sampai tengahari...
 
 pakat2 menceriakan diri sendiri... kekeke
 
 drawing from my tech merangkap bapak sedara mak aku... hemmmm...
 
masa check instagram tengok anum update gambar dia kat langkawi.. aik dia ada kat sini ka? so aku pun comen kat situ n memang sah ada kat cenang jugak... haloooo tak pernah tau jumpa anum.. sangat cute.. kulit putih mulus... dia mai dengan asben n litter auni kat hotel kami... kebetulan dia ondeway nak ke cable car dia singgah la...
 
 ling ko sangat peramah.. best dapat jumpa ko taw... aku malu-malu... menjadi pendiam dan tukang senyum.. kah kah kah...
 
 depan fave hotel..
 
 sambung masuk bengkel balik, n minum pagi soton n udang tempura.. sangat sedap dikombinasikan dengan sos tomato... tak pernah aku gi hotel dapat minum pagi cam ni.. sangat best..
 
Dah selesai bengkel dengan jayanya, bersiap nak balik k... mak pakai kaler kunin meqenga ooiii...
 posing sikit sebelum balik...
 
 nampak ai sangat kurus apabila dilindung... (-_-") kalo betul kan best.. tapi tak.....
 
 luch... eko lembu masak black pper, ketam, ayam...
 
 we ols....
 
 ai yang pipi selambak...
 
 my bff....
 
 tempat lain plak...
 
kat area snuker dalam hotel.. sini sejuk sikit sebab ada ekon...
 
pas tu pakai shopping apa yang patut... kiterorang ke haji ismail grop.. sekarang ada kompleks + hotel dia sendiri.. hebat sangat kan...
 
 
 
 
 
 
 
 
 balik ambil tiket feri last sekali, number pun best, group kami suma dok depan... 1-16... yang untungnya tengok gambar bawah ni...
 
 penuh barang kami.. kekekeke.. sebab tak cara dok kat tempat barang, nanti abis terpenyet coklat..
 
hasil borongan untuk aku.. kat mak abah n metua dah siap bagi.... coklat di atas adalah wajib ok...
 
Alhamdulillah sampai rumah dalam kul 11 malam... rindu k kat Adam Amsyar... 3 hari tak capat candu dia... en papa cakap mak tok bagi candu kering... kekeke.. kesiannya...

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…