Langkau ke kandungan utama

Akhirnya!!!!!!

salam korang....

akhirnya ahad lepas menjadi gak plan aku... sampai tgc kul 12pm wayang kul 1.45pm, so nak merewang pun maleh, so main boling jab.. wes.... dah lama tak main boling.. aku rasa dah dekat 3 tahun... masa tu plak ada kilang buat tournament, bola abis wes!! tinggai ada kot tak sampai 10biji, tu pun kebayakkan saiz 14. pas tu aku tengok kat lanes punya penuh bola. haram tak main pun. apa la 'sighu' depa ni! aku tak ada bola, last2 laki aku pi cari bola kat depa ramai2 tu saiz 15 (laki aku) 11 (aku).. jumpa, main la... dah setengan game, bola aku hilang!! sangkut??? aku rasa dak... pastu main la bola 10 yang rosak membuatkan ibu jari aku sakit.. lepas tu bola laki aku pulak hilang.... hemmm aku dah agak dah.. dalam kami dok ralit2 orang sebelah ambik. campur dengan bola kami, dekat 12 bola kat lanes depa, main berapa orang ja... bongok la.. tanya la dulu orang pakai ka tak.. kami ada 1 game lagi. pas tu laki aku pi ambik balik bola dia... eeee geram betui... aku ada bola la!! kalo aku tan jadi mcm ni aku bawa bola sendiri, tak payah nak pakai bola yang pecah.. dah la kena pakai kasut saiz 8, yang tu ja yang ada.. eeeee...... kasut aku pun ada... tak mau dah jadi macam ni.. biar benda tu letak dalam keta, tak payah nak pakai bola situ...


pn motel tengah cover perut, tapi tak leh cover dah.. hanya mampo beri senyuman idong kembang.. kah kah kah..

dah kul 1, emmmm lepak kat tcg la, leh relax sikit...

my asben yang keletihan, sabtu balik dari putrajaya aku terus ajak pi tengok wayang esok tu...

ai yang nak tanyang tudong baru.. hahahaha...

no 1 tak menyala lagi... tapi 1.30 dah nyala...

akhirnya aku tengok jugak cita ni, PUAS HATI + SYOK + TERBAEK + 100 BINTANG = nak tengok lagi!!!!!! last part ada pic LATTY!!!!! ada yang no 6 kah? nak tengok jugak....

perasan tak mana en adam amsyar.. untuk pertama kalinya kami berjalan tak bawa anak.. huhuhuhu rasa kesian sangat tinggal dia, tapi aku nekad dan tak menyasal sebab cita best, tinggal kat mak tok memang puas hati.... tq mak , jaga adam untuk hari cuti...



mama tak tinggal dah hokeh adam... (buat takat sekarang la..)

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…