Langkau ke kandungan utama

Day 3

Pepagi lepas sarapan di Kuala Tengganu (masakan mak aku) kami ke Taman Monumen terus sebab buka 9.00pagi, awal-awal matahari tak de la panas sangat... planing abah memang menjadi, almaklumlah bekas askar la katakan...

 Welcome...

 tengok ni, jangan lupa pada korang yang nak pi, takut tak peran time tutup kul berapa..

 melihat pasport masin-masing.. masuk kena ada pasport yer...

 pemandangat inda.. korang tau, kat sini ada macam-macam pokok buah. ada belimbing, jambu batu, yang buat aku teliur buat ceremai.. sedap + masam weh....

 sila mutah bawah meja kalo rasa loya...

 Adam dah mula ngantoks...




Layan la gambar monumen2 ini, sangat indah+cantik+cute

 makkah

 Allah huakbar...



 Adam dah tido time aku tengok tayangan dalam bilik ekon..

 we.... familia picca... (semua muka tebakor)

 aiskrim susu kambing+stbry, sedap sangat, 1 RM2.00. sempat lagi aku beli cawan hiasan ada gambar monumen, cari f.megnet tak de plak gambar monumen...

Singgah Kat Noorarfa sebab BIL aku nak beli kain sembahyang kat mak dia, mak aku pun rembat kaftan jegak, adik-adik aku canting kat bawah tu, best je tengok depa ni mencanting, aku je tak sempat dengan si Adam sorang tu. makan tengah hari kat kedai makan Noorarfa, sedap jugak, tapi tak banyak pilihan... oder pun silap sebab orang kelantan tak faham orang penang cakap, pas tu aku sebut 1 per 1.

Terus kami bertolak ke Kelantan, singgah Kampong Losong nak beli kopok leko..

 sedap kopok kat Kak Yah ni, tapi kak yah ni tak friedly la...

 abaikan dagu lemak baby itew...


Dalam kul 7 petang kami sampai kelantan, alhamdulillah... sampai juga kat Homestay Seri Purnama rekemen kakak aku. lintas jalan je pi wakaf cek yeh...
RM200/day, ada 1 katil queen, 3 katil bujang, 1 katil double daker, siap ada xtra tilam dekap 10 kot. bilik 3 semua ada ekon. tv astro lagi (Adam layan bby tv la) bagi kami yang ramai memang sangat selesa... tapi sayang dok semalam je... nanti kalo p kelantan dengan family boleh booking lagi...

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…