Day 2

Kami masih di Kuala Terengganu, pagi-pagi pekena nasi lomak, sodap jugak, tapi donut tak besar mana 1 RM1. kat tempat aku 3kupang ja. tempat orang lain harga, tapi makan untuk Adam je, dia suka sungguh donut.


Dalam kul 10am ke Pasar Payang, niat hati nak beli baju kat putri (anak bff aku) kat aku rasanya tak sebab baju batik susah nak iron... aku hanya ada 2-3 baju batik jer. maleh banyak2, lagi pun harga KAW2.. aku ni bukan seorang yang rajin iron baju. sebab tu la baju aku banyak yang kain tak payah iron.. ha ha.. pandai tak aku?

layan cerita bergambar kay...


Adam sedia menunggu dalam keta sambila layan Oliver...
mama & Adam wik wik...
buat muka mandom sebab mama tak bagi jalan...
we, my love familia.... nasib aku bawa stroller, Adam tido sungguh.. lega aku. kakak aku yang untung bawa sttroller boleh buh barang banyak2, macam troli dah aku tengok.
Aku beli yang ni je, tu pun untuk Adam, tapi dia macam takut je tengok mata penyu ni, dapat kat aku balik la. en papa orang yang paling banyak memborong, dapat jugak kain batik kat aku 1 kodi (5 helai). dia kata nanti kalo orang mai rumah tak da la sesak nak cari kain. lagi pun aku ni memang pakai kain batik kat rumah, selesa, sebab dah biasa pakai dari zaman nak dares... kat en papa aku beli baju batik tangan pendek kat dia (hadiah hari jadi yang aku pos pon), sangat santek...

Petang tu ke Tamadun Islam, dah pukul 5.30, tutup sudah... semalam mai tak tengok time dia... so esok jugak mai sebab aku teringin sangat nak tengok monumen Mekah...
pintu masuk taman monumen...
de lakis binis...

ke Masjid Kristal untuk waktu siang, lagi cantek...
(abaikan aku)

Rumah Allah


aku yang berasa sangat cantik GAMBAR INI..
wit my luv sis plak...


ke Pantai Batu Buruk, niat dihati nak makan celup tepung, sekali tempat ni dah berubah sangat-sangat dari 4 tahun lepas... terus tak jumpa... makan kat kedai depan tu jek.. tapi serius bagi tau makan nasi goreng kat tengah kiri tu ada Western food n nasi goreng, kami no oder nasi goreng bagi senang keja, sekali mai dah la sikit sangat tak berasa... aku tak pi dah kedai tu..
aku punya & en papa, aku 2 gelas sebab Adam hantam dah segelas...