tak terlepas!

Assalamualikum. aku nak berkongsi sikit tentang peberet aku dan 70% en papa tentang cita kat tv. disebabkan rumah aku tak de astro, tak dapat siaran canel8 n tv9, jadi aku kerap buka tv3 n ntv7 jek. selasa, aku tak mis lagi tengok cita vanila coklat. memula cam bebudak sikit, dah lama-lama ok la kan. memula dulu aku tak berapa tengok sangat, dah siri ke3 kot baru aku mula tengok betul-betul. dah minggu ni, cam best je. senyum jek aku tengok soerang-sorang.

isnin sampai khamis 7-8malam, cita ni pun aku tengok. cuma isnin ari tu tak sempat tengok. almaklumlah, cuti la katakan. hari ni last, mesti tengok tau korang. kekadang aku tengok cita ni sampbil masak. iklan je lari dapur (adam pun kekadang ikut jugak apu gi dapur, dia sambar penyapu la. aku sambar senduk la)rabu 830-930pm ntv7, ghost adventures. cita ni memang jadi peberet aku sejak bujang lagi, sama naik dengan memula sekers kat ntv7 jugak. dulu aku tengok dengan arwah abang aku. cita ni juga menjadi kegilaan. kalo aku dalam bilik jek, arwah abang akan siap ketuk pintu bilik cakap "ila, ghost adventures nak start dah" aku pun cepat-cepat keluar. sekarang ni tinggal aku ngan n papa je tengok. kalo kat rumah mak, adik-adik aku layan jugak.

khamis malam, cita ni pun dari hujung tahun lepas time mula ditayangkan aku tengok. time tu sorang je. aku panggilkan en papa dia dok bz dalam bilik, alih-alih aku ajak Adam temankan sambil bawa mainan dia. sekarang ni en papa pun layan gak asyik bini suh teman ja, dia pun dah layan.


jumaat malam, cita ni pun best gak. tapi aku tak ikut dari awal, dah 3-4 pisod baru aku tengok betul-betul. yang dari free hair dah pakai tudung, sorang lagi makin teruk. tu la kan, orang memang selalu berpesan, dok kat negara orang jangan lupa budaya kita. kalo lupa dini la jadinya. nasib la aku ni tak pandai mana. kalo tak apa jadi pun tak tau.