Langkau ke kandungan utama

tak terlepas!

Assalamualikum. aku nak berkongsi sikit tentang peberet aku dan 70% en papa tentang cita kat tv. disebabkan rumah aku tak de astro, tak dapat siaran canel8 n tv9, jadi aku kerap buka tv3 n ntv7 jek. selasa, aku tak mis lagi tengok cita vanila coklat. memula cam bebudak sikit, dah lama-lama ok la kan. memula dulu aku tak berapa tengok sangat, dah siri ke3 kot baru aku mula tengok betul-betul. dah minggu ni, cam best je. senyum jek aku tengok soerang-sorang.

isnin sampai khamis 7-8malam, cita ni pun aku tengok. cuma isnin ari tu tak sempat tengok. almaklumlah, cuti la katakan. hari ni last, mesti tengok tau korang. kekadang aku tengok cita ni sampbil masak. iklan je lari dapur (adam pun kekadang ikut jugak apu gi dapur, dia sambar penyapu la. aku sambar senduk la)rabu 830-930pm ntv7, ghost adventures. cita ni memang jadi peberet aku sejak bujang lagi, sama naik dengan memula sekers kat ntv7 jugak. dulu aku tengok dengan arwah abang aku. cita ni juga menjadi kegilaan. kalo aku dalam bilik jek, arwah abang akan siap ketuk pintu bilik cakap "ila, ghost adventures nak start dah" aku pun cepat-cepat keluar. sekarang ni tinggal aku ngan n papa je tengok. kalo kat rumah mak, adik-adik aku layan jugak.

khamis malam, cita ni pun dari hujung tahun lepas time mula ditayangkan aku tengok. time tu sorang je. aku panggilkan en papa dia dok bz dalam bilik, alih-alih aku ajak Adam temankan sambil bawa mainan dia. sekarang ni en papa pun layan gak asyik bini suh teman ja, dia pun dah layan.


jumaat malam, cita ni pun best gak. tapi aku tak ikut dari awal, dah 3-4 pisod baru aku tengok betul-betul. yang dari free hair dah pakai tudung, sorang lagi makin teruk. tu la kan, orang memang selalu berpesan, dok kat negara orang jangan lupa budaya kita. kalo lupa dini la jadinya. nasib la aku ni tak pandai mana. kalo tak apa jadi pun tak tau.

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…