Masuk Hutan Taman Negeri

Assalamualaikum..
Selasa lepas ada program dengan semua staff tak termasuk my bos di taman negeri bukit panchor... meredah hutan selama 2 jam. ada juga jalan mini tar... best + kaki ku sakit.. hahaha.. almaklumlah lama tak buat kerja menegang otot nih...
 
 taman negeri ni dekat dengan rumah mak ai.. dalam 5 minit pun boleh sampai...
 
 kat sini ada tempat riadah, bbq, mandi, taman mainan... so bawak anak2 memang best... tapi tak pernah bawa Adam lagi... nanti nak bawa lah.. dia tu suka air...
 
 sebelum kita mula mendaki, kita buat regangan sikit.. ai bajet buat arobic.. hahaha...
 
ok aku orang pompuan ke 3 selepas my TA n bff watie... kami memang suka dok depan2 nih... mai time balik dok belakang... tutop kepala ngan plastik konon hujan.. masuh dalam tak basah pun..
 
 laluan titi berapa meter tak ingat.. tapi masa jalan ni ada anak ular sawa besar 1 jari, so orang yang bawa (PERHUTANAN) membantu n ular tu berlalu n tak ganggu pun... so kami teruskan perjalanan mendaki bukit hutan.. perhhhh masuk2 ada dah pacat.. ai tak takut pacat masih ok lagi dari bagi katak...
 
 ni time separuh jalan keluar dari hutan.. ada mini tar.. masa ni jalan punya jalan rasa perut geli, sekali pegang ada nak pacat.. cari nenen kot.. hahahaha.. sempat jugak dia ketit....seko lagi kenyang kat betis ai...
 
so rasanya 2 jam perjalanan sampai balik kat tempat masuk tadi.. rest jab pakat buang kasut tukar selipar...
 buat kumpulan bentang apa yang patut untuk menghabiskan masa yang ada sementara makan tengahari...
 
 ada 5 kupulan, kami no 3... tak de hadiah pun... seronok2...
 
 we olls.... tepi bff sokmo...
 
candid.... bye...