Langkau ke kandungan utama

Cita cuti

Assalamulaikum... dah semangat nak update blog (tak sangat sebab kebizian) tapi aku mencelah jugak. Akhirnya aku jadi jugak masak tempoyak ikan tenggiri. en papa planing nak makan 3 rasa, aku yang memandai tukar plan. untuk percubaan pertama tidak menghampakan. maskakan sama (lebih kurang) macam kat kantin tempat aku keja. Alhamdulillah menjadi. cuma kompleh dari en abah "kurangkan masam" pada hal aku rasa terlebih manis. adik aku kema suka dia kata "sedap kak" nanti leh cuba lagi.

Tapi tak sama rasa yang aku makan masak tempoyak ikan keli (semilai bak kata orang key el) masa kenuri adik ipar aku kat senawang. sangat la sedap masak tempoyak tu. nanti aku nak minta resepi walaupun kena buat muka tak malu.. kekekeke..

semalam (selasa) time ronda-ronda kat tam,an rumah aku, aku ajak dia singgah kedai, kunun nak beli telor (memang telor abis pun) aku sambar 1 magnum impian aku = balas dendam dari aku sakit gigi lagi nak makan.

Pilihan aku almond, sedap gak walopun RM3.90 rasanya macam tak berbalaoi! betul ke? vanila ja bagi aku sedap, coklatnya so n so jek. baik beli yang bekas beso tu, makan pun puas tak pun eskrim mcd je yang puas...

Cita jumaat, aku gi meting area juru, time keluar tol juru aku toleh tengok budak tol tu bagi duit apa la kat aku, rupanya duit baru. comey...

20sen ni beso sikit dari 10sen lama kecik sikit dari 20sen lama... my 1st syiling baru...

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…