S h u k m a m a

Salam uols... rasanya lama aku tak hapdet blog ni (padahal bari brapa hari jek). tak banyak sangat cita. tapi nak update sikit kehidupan bersama Adam Amsyar. Alhamdulillah, awal bulan 11 Adam dan pandai bertaktih tanpa bantuan. sekarang ni leh siap lari lagi bila nampak aku dari jauh.

Petang-petang selalu makcik (adik aku) 'kena' bawa dia pi ronda-ronda naik moto. pantang dengar bunyi moto je cepat ja dia lari ke pintu. bila time aku balik keja, aku selalu nyorok kat belakang dia, pas tu toleh, senyum dah terus cari papa kat belakang aku plak. pas tu kena la bagi pakai kasut, bawa pi ronda-ronda jalan kaki dalam kampung. sonok ronda dalam kampung ni. kalo rajin aku, papa bawa Adam meronda naik moto plak.

Kalo bawa ke Taman mainan dia la yang paling seronok sampai naik buaian pun lali nak tido. naik kuda sampai senget ponggong. gigi dan ada 4 atas 2 bawah. sejak suka makan masak piandang mak tok gigi pun dah kuning. Alahamdulillah. time nak gosok gigi dia mau jugak. tapi cepat suruh kita dah. pada hal baru 2x gosok.

Ahad ni sil aku nak kenuri. so papa sangat sangat sangat ke'bz'an. aku oun faham. cuma aku tak berapa untuk 1-2 hari ni. anak aku suka main tangga, rumah metua aku tangga tinggi. pas tu nak ke sana sini cari mama. so aku ambik keputusan pagi kenuri baru aku pi. kalo pi nak tolong tak boleh nak buat apa pun tak guna jugak kan. so photong yang bertanggungjawan, my luv photong je, mr azzaharry... tq en jerry.. ok, kalo ada pic dia update kat fb nanti aku tempek kat sini k...

Jumpa minggu depan n aku kat sini nak ucapkan selamat tahun baru MUHARAM 1433. semoga tahun ni, azam aku dikecapi.. amin...