Langkau ke kandungan utama

Maternity Makeup

hi all...
unntuk pengetahuan sekelian kengkawan yang rajin masuk blog ayu... ayu dah buat maternity photoshoot kemarin petang kat penang island, area belakang balai polis (classic theme) & kat botani garden...

lepas ke klinik tuk check ayu gi makeup sat kat orang yang bertanggungjawab untuk ayu cantik masa wedding dulu... ZAM, dia makeup cantik, so dia saja dalam kepala otak nih... dengan cas yang amattttt murah, ayu pun puas hati sangat2 & dia makeup mcm ayu mahukan...

petang kitaorang terus ke penang gi shoot dengan AZZAHARRY dan juga orang kuat masa wedding ayu tu photoshoot n kali ni ayu nampak dia jek... harga pun amatttttttt la berpatutan, ayu tak rasa rugi pun... bahkan hepi sangat2...

gambar ayu dalam 1 week siap la, so minggu depan jugak la kan... tak sabo nak tengok... berpeluh sakan, bergolek sakan tapi semua tu membuahkan senyuman...

hubby n azzaharry risau gak jadi apa2 kat ayu masa nak naik botani garden tu, tapi ayu ok jek, tapi masa naik bukit tu boley tahan gak la fenatnyer... masa turun tu ayu dah rasa sakit kat pinggang belah kiri (sakit macam... kalo kita lari lama2 sakit kat pinggang kan.. ha macam tu la sakitnya) tapi ayu ayu konrol gak tak nak bagi hubby nampak... alhamdulillah lama sikit, jalan slow dah hilang rasa tu...
-
cita bab makeup plak... ayu memang nak macam ni, kat mata nampak hitam tak sarat sangat.. (nampak gak sarat kan) tapi bila kita ambik gambo tak nampak 'ketebalannya'... cantek tak???
-
before-muka pucat (sbb pakai bedak baby ajek) kening tebal sikit... hehehe
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
after-kening dah nipis, muka dah tebal, bulu mata pelesu, siap paki CL wedding ari tu lagik...


ayu suka kat part mata ni... nak belajo tak reti...
mata ni cantek tak?? cakap cantek jugak!!!! comey la suk...

masa photoshoot memang tak da gambar de making off, so yang ni jek yang ader pic kami berdua...
see.... my belly dah beso khennn....

special thank`s 4 mu hubby yang sanggup berpeluh mengikut kerenah binik dia nih, azzaharry jugak, sanggup berpeluh + kena ketit semut masa dok menerap kat atas rumput, rela panjat pokok, kutip daun2... last 4 zam yang sudi makeup aku tengahari buta bagi nampak aku comey... i suka u... tqvm all....

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…