Kena minum air gula???



salam... buat pertama kalinya saya kena minum air gula kat klinik tadi...
semalamam kena berpuasa mula dari kul 10.00malam. apa pun tak leh makan & minum...
dah sampai klinik memula kena ambil darah 1 tiup tangan kiri, pastu minum air gula suma (rasa memang manis, tapi manis yang boleh minum ok, tak la teruk mana) balik rest 2 jam tanpa makan & minum jugak (lapaq Tuhan ja yang tau) kemudian mai klinik balik... ambil darah lagi tangan sebelah kanan pulak, susah plak nak cari urat tangan kanan, s.nurse tu kata "tembam sangat nih.." hehehe... alhamdulillah semua ok.. nanti jumpa doc scan baby & tengok result..

kenapa saya kena minum air gula??? hari isnin saya gi scan baby, nak tengok baby la sebab ari tu kat klinik gomen sat je, tak puas. kali ni en somi pun masuk sekali... memang puas, memang syok, siap baby genggam n buka tangan dia.. comey la sangat2... girl or boy? hehehehe.. nak bagi tau ker? nanti la no... ada 3 4 orang dah tau, tapi kat blog ni je saya rahsiakan sikit... lupa nak cita kes minum air gula, baby dah 6month & beratnya dah 1kg, my baby beso sikit dok cakap, tulang kaki panjang (ikut dady dia la tu) berat ni terlebih sepatutnya 24weeks baru dalam 800g, tapi dengan berat dia sekarang sama dengan baby 26weeks... sebab tu la kena minum...