Langkau ke kandungan utama

Sakit Mata

Meh ayu cita sikit kejadian yang menimpa diri dah 1 minggu... memula tu memang tak perasan (sebab rabun+jarang nak tekap muka kat cermin dekat2) 1 pagi pas mandi nak mai kija ayu rasa sakit sangat kat dalam mata, pedih macam masuk air klorin yang banyak, tengok2 je kat cermin, nah hai, merahnya.. siap ada selaput dah besar...

selaput tu dari sebelum kawin lagi memang ada (macam pic no. 2), tapi nipis sangat2, masa check kat spital pun doc kata tak nampak pun, sebenarnya bukan tak nampak, dia dok nampak tang lain (--") so saya abaikan la ingatkan tak jadi apa...

tup-tup naik balik, siap dah besar pun. memang hari2 pedih, tambahan lagi kepala ni dok bawah ekon, lagi la terasa pedihnya... sekarang ni lagi sebelah plak naik sikit...

ayu memang nak p jumpa doc, tapi ayu rasa memang nak kena p kat doc yang sama ari tu. tak mauuuuuuuuuu!!! kenapa? doc indu+laki=GATAI.. ayu planing nak pi hari selasa nanti, kalo pi spital tu mintak2 la tak dapat kat doc tu... doc tu biat apa? macam ni, masa ayu pi tu pagi, petang dia suh mai balik, ayu tak pi n petang tu dia call terus tanya kenapa tak mai? (no tel dia ambik kat card rekod) ayu cakap ada meting urgent kena att. so dia suh mai esok. still ok lagi, tetiba ja malam kol kul 8 terkejut jugak, dia bagi tau saja nak sembang. ayu dah rasa semacam ja, bina tak da ka dia ni? umo dah nak dekat 40. pas tu kul 9 call, kul 10 call saya tak jawab. pas tu hari2 call, lagi la tak jawab.. tah hapa hapa.. memang ikut hari ayu nak report kat pengarah hospital BM tu, dah lama2 lupa.. sebab tu la ayu tak mau pi...


ha!!!! comey tak baby lembu ni.. masa gi ronda2 kat billion, ternampak patung baby lembu ni, comey la sangat2... cakap hat huby nakkkkkk.. nasib la permintaan lulus... ayat bodek huby "nak beli tuk baby nanti.." masa dani balik, dia nampak, dia usung merata... budak laki bawa anak patung??? bukan patung tuk baby girl, so laki pun ada sifat kemanjaan kan... so buy sekali lagi tuk dani... suka dia...
ada sapa2 merindui saya??? ada?? wahhhhhh seronoknye saya... ni pic kemarin.. tak basi kan. muka fresh mai opis... walaupun mataku sakit, tetap mem'pozing'kan untuk hampa.. :D

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…