Langkau ke kandungan utama

Lawatan Ke Pengkalan TLDM

Assalamualaikum...
 
Ceri ta 2 minggu lepas ikut Taska Adam Amsyar ke pengkalan TLDM. rasaya last pijak pengkalan ni masa tu tingkatan berapa tah, pangah aku saya tentera, makngah (adik mak) semua family dok kat kuartest kat Lumut nih...
 
So kali ni p dengan geng Taska Adam anjuran KEMAS.. tqvm kepada semua cikgu yang membenarkan Adam Amsyar naik bersama kami dalam kereta. Sebenarnya minta tolong sangat supaya dilepaskan Adam naik kereta sebab dok nampak dah sat ni tak berapa mau dok dalam bas tu. sat nu ke depan ke belakang benjoi merata.
 
So perjalanan mengambil masa 2 jam sahaja terusa sampai Lumut. sangat laju ok Bas yang bawa geng taska tu. dulu kalau naik keta dengan abah mesti 3-4 jam... masa balik kami bawa 3 jam jugak... k lah, layan verita begambar ya.. :D
 
 atas lebuh raya, depan ni keta asben kak zie n anak sulungnya. kak zie degan lagi 2 orang naik bas..
 
 si kecik ni salin baju atas keta ja...
 
 smile sayang....
 
 ayak, macam mana gambar ni boleh terbalik plak???
 Dalam bas, sampai kat pintu gerbang pengkalan, park keta kat luar n join mereka di dalam bas.. Adam Amsyar hepi je dia. perak tak pernah naik bas la katakan.. memang baik dia. sat je la..
 si manja mama...
 
 jenuh kena sedeh nak bagi dok diam.. hahahaha
 
 Laluan ke kapal...
 
 
 Turun jalan beramai2... panas jugak masa tu..
 
 
 hohoho mama adam yang makin buntal.. pakai baju mak sebab baju suma kat rumah nun.. hahaha tak boleh blah.. janji selesa..
 
 ni salah sorang teacher Adam kat taska..
 
 
 Rayyan dengan kakak dia dok main stereng. kecik ja rayyan nih.. sangat kecik.. comey...
 
 Kak zie dengan anak sulungya dibelakang Adam...
 
 sila dok diam2 sayang....
 
 Teacher Aisyah & Adam Amsyar....
 
 
 
 
 
 huh masa ni dia mengelupur nak pegang semua... almaklumlah dalam keta dia la pilot...
 
 suka tengok Adam dok dengan kawan2... :D
 
 
 
 Begambar last kat atas kapal.. Tqvm untuk semua staff TLDM yang sangat mesra..
 
 masa ni dah macam budak sangat letih.... tak berapa ada mood la.. ni pinjam topeng kawan kat depan..
 
 
 kat geleri...
 
 mama ajak dok kat luar sebab dok dalam asyik nak lari ja... hai la sayang... letih la mama dengan papa...
 
 best tak bang???? best la... en papa ni suka mai tempat2 macam ni, tapi anak plak dok tak diam...
 
 
 ni la kuarters yang makngah dok dulu.. best... dok plak tingkat 10.. hohoho.. dulu tak da bumbung, sekarang dah macam rumah flat plak...
 
lepas betolak dari pengkalan ke jeti marina, lumut beli barang terus ke teluk batik.. tapi kami balik terus sebab mood Adam tak elok... nanti mama papa bawa Adam p mandi k....

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…