Lawatan Ke Pengkalan TLDM

Assalamualaikum...
 
Ceri ta 2 minggu lepas ikut Taska Adam Amsyar ke pengkalan TLDM. rasaya last pijak pengkalan ni masa tu tingkatan berapa tah, pangah aku saya tentera, makngah (adik mak) semua family dok kat kuartest kat Lumut nih...
 
So kali ni p dengan geng Taska Adam anjuran KEMAS.. tqvm kepada semua cikgu yang membenarkan Adam Amsyar naik bersama kami dalam kereta. Sebenarnya minta tolong sangat supaya dilepaskan Adam naik kereta sebab dok nampak dah sat ni tak berapa mau dok dalam bas tu. sat nu ke depan ke belakang benjoi merata.
 
So perjalanan mengambil masa 2 jam sahaja terusa sampai Lumut. sangat laju ok Bas yang bawa geng taska tu. dulu kalau naik keta dengan abah mesti 3-4 jam... masa balik kami bawa 3 jam jugak... k lah, layan verita begambar ya.. :D
 
 atas lebuh raya, depan ni keta asben kak zie n anak sulungnya. kak zie degan lagi 2 orang naik bas..
 
 si kecik ni salin baju atas keta ja...
 
 smile sayang....
 
 ayak, macam mana gambar ni boleh terbalik plak???
 Dalam bas, sampai kat pintu gerbang pengkalan, park keta kat luar n join mereka di dalam bas.. Adam Amsyar hepi je dia. perak tak pernah naik bas la katakan.. memang baik dia. sat je la..
 si manja mama...
 
 jenuh kena sedeh nak bagi dok diam.. hahahaha
 
 Laluan ke kapal...
 
 
 Turun jalan beramai2... panas jugak masa tu..
 
 
 hohoho mama adam yang makin buntal.. pakai baju mak sebab baju suma kat rumah nun.. hahaha tak boleh blah.. janji selesa..
 
 ni salah sorang teacher Adam kat taska..
 
 
 Rayyan dengan kakak dia dok main stereng. kecik ja rayyan nih.. sangat kecik.. comey...
 
 Kak zie dengan anak sulungya dibelakang Adam...
 
 sila dok diam2 sayang....
 
 Teacher Aisyah & Adam Amsyar....
 
 
 
 
 
 huh masa ni dia mengelupur nak pegang semua... almaklumlah dalam keta dia la pilot...
 
 suka tengok Adam dok dengan kawan2... :D
 
 
 
 Begambar last kat atas kapal.. Tqvm untuk semua staff TLDM yang sangat mesra..
 
 masa ni dah macam budak sangat letih.... tak berapa ada mood la.. ni pinjam topeng kawan kat depan..
 
 
 kat geleri...
 
 mama ajak dok kat luar sebab dok dalam asyik nak lari ja... hai la sayang... letih la mama dengan papa...
 
 best tak bang???? best la... en papa ni suka mai tempat2 macam ni, tapi anak plak dok tak diam...
 
 
 ni la kuarters yang makngah dok dulu.. best... dok plak tingkat 10.. hohoho.. dulu tak da bumbung, sekarang dah macam rumah flat plak...
 
lepas betolak dari pengkalan ke jeti marina, lumut beli barang terus ke teluk batik.. tapi kami balik terus sebab mood Adam tak elok... nanti mama papa bawa Adam p mandi k....