CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS 2

Cerita siri 1 memang menjadi feberet kami 3 beranak.. CD aku beli dari time bujang sampai sekarang masih ada dan menjadi kesukaan Adam Amsyar... gambar cerita ni memang sangat cantik.. so siri ke 2 akan keluar pada bulan oktober nih.. rasa teringin ja nak bawa Adam p tengok wayang, tapi........... rasanya tak bertahan lama.. silap2 15 minit dok terus nak keluar.... huhuhuhu... nanti mama beli CD dah la yer....



CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS 2
MULA TAYANGAN: 3 Oktober 2013
BAHASA: :English
GENRE:Animation / Comedy
PENGARAH:Cody Cameron & Kris Pearn
PELAKON:Bill Hader (Flint Lockwood), Anna Faris (Sam Sparks), James Caan (Tim Lockwood), Will Forte (Chester V), Kristen Schaal (Barb), Terry Crews (Earl), Andy Samberg (Brent), Neil Patrick Harris (Steve), Benjamin Bratt (Manny)





SINOPSIS CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS 2
Cloudy with a Chance of Meatballs 2, Flint yang mula dikenali ramai telah diajak oleh idolanya, Chester V dalam usaha mencipta teknologi yang lebih hebat untuk kemudahan manusia.

Namun begitu, keterujaan Flint bertukar tragedi apabila dia secara tidak sengaja telah menghasilkan satu ciptaan pelik gabungan antara makanan dan haiwan yang digelar ‘foodimals’.

Akibat daripada itu, Chester telah mengarahkan Flint dan rakan-rakannya menyelamatkan dunia dalam satu misi melawan makhluk sedap namun berbahaya seperti tacodiles, shrimpanzees, hippotatomuses, cheespiders dan banyak lagi.