Langkau ke kandungan utama

Adam Amsyar 3rd Birthday

Assalamualaikum....
 
Jumaat lepas, petang, sambut hari jadi Adam Amsyar kat Taska... Seronok sangat dapat jumpa kawan2 n teacher2 dia... Kawan2 pun hepi je tengok kek termasuk la Adam Amsyar...
 
Sehari sebelum, buat kerja last minit, prepair goodies bag untuk kawan2 n teacher2... DIY sendiri la mamanyer... dibantu maktok makcik n maksu.. papa tak sempat nak tolong sebab ontheway balik dari kelantan...
 
 doliepaper beli kat a to z. bapak mahaiiiiii.10 keping rm1.30. beli jugak takut area rumah tak da. pegi cari gambar untuk kek kat kedai barang kek nibong tebal, tengok2 ada dolie paper ni.. 250keping RM4.50 je wehhhh.. macam nak nagis je aku tengok... tapi dah beli nak wat macam mana kan...
 
 reben dot2 cute tu beli ka atoz jugak..
 
 antara barang yang aku letak dalam tu, jeli, swisroll, belon, belon air, kopok perisa stberi n coklat date (kale biru). coklat ni memang bapak sedap.. suma orang kata sedap.. taste orang besar k.. budak lagi la kata sedap....
 
 ada 3 paten bag... tapi suma barang kat dalam sama, cuma belon air je untuk kids...
 
 siap untuk Taska... ada juga untuk kawan2 aku kat ofis n adik beradik....
 
Petang tu gerak Adam bagun tido kul 3.30pm. kul 4 pegi Taska.. wahhh suma baru lepas mandi, penuh muka bengan bedak... Adam tu tak lepas pandang la dengan TV. orang sebuk begambar, dia sebuk nak tgk tv...
 
 
 kek biase tapi mama buat luar biasa... hahahaha...
 
 3 orang tu teahers Adam, sorang lagi cuti...
 
 Teacher Aishah, ibu ke2 Adam di Taska... suma teacher tahu perangai Adam Amsyar... kesian diorang...
 
 
 hohoho tengok tv lagi okeh....
 
 Sementara tunggu nak dapat kek kena buat bulatan macam kek... hahahaha.. comel okeh...
 
 Tengok la Adam, tv jer... tak berapa mau join...
 
 Tuan Kek dah kena makan..hahahahaha...
 
 so, kena beratur dulu untuk dapatkan kek.. wahhh sangat displin...
 
 hohoho ada yang nak kiss Adam, jenuh dia mengelak.. mama nak cium pun jenuh, ni kan kawan2... last tu abang angkat kan..kena cium tangan la.. hahaha...
 

 perasan tak apa gambar dia atas????setiap kali dia pas kat orang kek mesti dia pandang kat meja kek... hahahahaha... takut tak dapat kek kat dia... adoi la anak.. risau betul dia...
 
 Adam memang duduk katak... ajar jugak dia bersila, tak jalan jugak.. teacher pun cakap macam tu... tak pa la janji dia selesa...
 
 yum yummm...
 
 
 Gambar atas n bawah ni Adam ambik sendiri... gud job son...
 
 
 tuan blog nak balik dah.. bajet comey n kurus.. padahal menyorok belakang keta lagi sepatuh badan weh... tak danya kurus...
 
 budak baik dok dalam car seat.... ok, nak ke rumah nenda hantar goodie bag.. bye....
 

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…