Langkau ke kandungan utama

ENT PASS!!!

Salam... hi uols...

kemarin bawa Adam Amsyar check telinga kat ENT Hosp. BM. Temujanji jam 2, memang tak de orang, tapi masuk jumpa doc jam 2.45pm.. huhuhu dekat 1 jam tunggu, dah la budak kecik ni tak mau duk diam.. 1st sekali sampai dia nampak mesin air tekan tu nak ja milo sejuk. so en papa umpan la 1, minum dekat nak abis sambil tunggu dia dah nak belari dah.. dia buat hospital tu cam bungalow mak pak dia ja sesuka hati turun naik. nasib la nurse kat situ sangat memahami "biasa la budak-budak"...

Nampak pic bawah ni? umpan lagi tengok wonderpet. kalo ada astro boleh jugak umpan tutor tv... sat je la tak lama mana pun... nampak aku kat kanan tu? jadi bodyguard dia la, apa lagi...

 
 
ralit jugak tengok iklan, nampak doc masuk dah n number dipanggil selepas 1 minit.. 1st sekali dia minta maaf sebab lambat ada baby2 kat NICU kena check sebab dia sorang je keja. selalunya ada 2 orang.. its ok lah. kiter pun x da la marah sangat, tapi hampir tulis komplen kat peti cadangan tu... masa nak tulis tu terdetik la jugak dalam hati "nak cepat pi swasta la" hahaha tak jadi terus.
 
 
ni masa tengah check. Adam Amsyar kena pakai benda tu untuk sahkan dia dengar atau tak bunyi yang doc bagi... umpannya mainan susun kat atas meja, ambil 1 letak kat telinga (macam pic kat atas) dengar je susun balik kat tempat dia.. so lebih kurang 40 kali buat result yang keluar amat berpuas hati... teliganya Normal, kiraan 20 kebawah.. so lepas ni tak yah dah p kat ENT lagi... Masa tau result dia ok, rasa lega yang amat sangat... alhamdulillah... risau jugak kan...

OTW balik singgah kat bandar perda nak rasa coconut shake... dok tengok area melaka tayang sedap ja... dah dipromot oleh bff aku yang dok area situ, so bungkus sekali mee sotong...
 
 

 nin dia.. coconut shake bungkus.. nampak macam susu ais bungkus jek.. hohoho... tapi rasanya makkk aiiiii sedap giler... nasib beli 2 k... mee goreng dia not my taste... rasanya kat area rumah aku ni lagi kaw dari mee sotong dia... macam mee penang yang aku suka makan kat bukit tambun tu lagi power... so nanti kalo pegi sana nak cari air je lah...

sambil tu Adam Amsyar baik punya tarik dayung kat belakang.. lega, sampai rumah angkat masuk bilik sambung tido sampai kul 6... hahaha mama suker....

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…