1st day sekolah

Assalamualaikum....

Alhamdulillah... hari ni hari pertama Adam Amsyar masuk Taska Permata Kemas kat sungai kechil.... pagi tadi gerak dia dalam 7.15am, buka baju bagi mandi air suam.. sedapnya tak tekira dia mandi, siap diam lagi.. kalo tak, gaduh la nak berus gigi la ubat gigi la cebok la.... Siap papa bagi pakai baju, kul 7.45am keluar dari rumah.. Taska mula kelas jam 8.00am... tapi hari ni 1st day kul 8.30am pun masih ada yang baru hantar...

tengok la muka budak ni bila kena dok belakang dengan mama, kosyen depan basah tokleh duduk akibat papa jirus keta lupa nak tutup tingkap depan... selalunya depan ni memang untuk bos kecik ni.. ai memang tak mau dah dok depan.. jenuh nak meriba 15kilo nih...

sampai je kat taska, dia sibuk nak ke taman mainan tepi tu... luar pagar belah kiri tu memang tempat mainnan yang selalu aku bawa dia.... cer tengok n3 ni.. clik

1st sekali kena letak buku ni atas meja cikgu... yang ni ibu bapa kena buat sendiri n copy untuk setahun... so cover tu ikut krativiti masing-masing la...

so bila cikgu2 nampak je dia dok nak ke pintu ja, cikgu keluarkan lego2 ni.. ralit la jugak si Adam ni main...

tengok ape tu Adam? dia dok perhati nak doctor sorang ni, maknya dah balik, anak dia nangis dekat 15minit la non stop.. jenuh cikgu tu pujuk... Adam ni sampai kedut kening dok dok tengok kat budak tu tak henti nangis... aceli Adam tak pernah dengar rasanya budak nangis panjang tu.. naik rimas ja dia...

so, dalam 8.30am ai n en papa tinggalkan Adam bersama cikgu2 n kawan2 kat taska.. petang 5 lebih baru ambik dia...hemmm hope dia ok la...

bukan risau sangat, cuma terfikir, ok ka cigu dengan dia, dia ok ka kat sana, cikgu larat tak dukung/layan kerenak anak aku ni.... hemmm sampai en papa sms la "suk teringat kat adam ke?" ofcoz la kan... hemm bila fikir balik, anak kita teruk tapi ada yang lagi teruk, so positif je la yer... tak sabar nak jumpa Adam petang ni....