Langkau ke kandungan utama

@ Coral Bay Resort Pangkor-Day 4

ok, ini hari last, petang nak balik dah. so pagi2 kul 8 dah pi snorkeling sebelum tu sarapan dulu. sorang RM25/snorkeling. lepas la rasa gian snorkeling ni. cewah gian kunun, ni baru 2nd time. 1st time dulu aku gi kat pulau gemia terengganu. kali ni lagi best sebab ramai geng join.

 naik botttttt.....
 syok berangin je...

 ok dalam 15 minit sampai dah tempat tu setelah bermacam-macam batu driver bot tu tunjuk...
ai & zue, kalo korang perasan gambar bawah kanan nampak ikan bilis kan, atas kiri nampak ikan warna kuning.. airnya sangat jernih...

ni la ikan yang warna kuning belabg2 tu, tah nama apa tah aku pun tak tau...

ralit2 pun 2jam kiteorang snorkeling tau.. memang tak sedor..belaga orang, batu, sini, sana sah nak kena naik... tapi kat sini ada batu yang tajam dengan karang. kawan2 semua luka kaki lutut.. aku memang tak nak langsung, tau dah sat ni luka... so 2jam tu aku berendam je dengan zue...

balik terjun kolam plak, ciwi wes ada kamera leh masuk air.. time snorkeling gambar aku tak clear, kat kolam ni je ok pun...
 kak na & aku, tengah tu huda, dia memang tak leh selam lama-lama.aku ni nak ambik gambar punta pasal selam lama pun boleh...
 ok, ni staff aku sorang lagi, yang ni memang pak lawak n sangat spoting. aku suh buat macam ni dia buat jugak... kekeke..

 ok, gambar di atas adalah mak dugong ok... muka aku sekarang macam dah pakai botoxs dah. kembong sana-sini. (abaikan kaki itik dibelakang ai tu)

 dah satel barang, jadi nak check out dah la...

 babai my luv room wit kak safa 126...

 last lunch, memang last day yang tebaik. makan hidang sebab hidangan untuk kami sahaja. memang best n puas makan... sedap sangat..

 pinggan ai...

 checkout time

 babai Coral Bay Resot... tq so much...

lepas memborong, aku tak habis banyak sangat pun 65 hengget ja. ok kan? rugi plak tak beli sotong makan tu banyak plak.. ayak...

aku sampai je kat jeti, tudia!!!! korang nampak x?
 nampak x???
 aku kat tiang tu.. memang panjang... korang kalo tak mau sangkut macam ni pegi la dok Marina atau pun balik hari bekerja. kalo ahad memang macam ni...
ok, muka budak muncung kena tunggu bot lama sangat...(baju merah pakngah aku my snr tech, dulu tak ngam sekarang sangat baik, biru belakang my bos!!)


Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…