Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2010

makan kenuri

sabtu lepas gi makan kenuri rumah tok menakan abah kat SP. pas tu pi rumah kawan lama mak time abah askar dolu2... nasib enchek adam baik jek dok kat orang time mama & papa makan. dah abis makan, lepak2 ambik angin kat luar... mama snap pic papa, papa snap pic mama...

layan jek hokeh gambar kat bawah nih...


I LOVE MY MAMA!!! papa too...
"wah... jari papa nampak sodap..." adam amsyar said
mama suka pipi adam amsyar...
du du du... tido na...
kan dah jaga...

Tahniah

korang ingat entry ni cerita, tadi masuk fb kakja ada pic pra wedding depa... cumil wes...




ja, hang kena lambong ka? sungguh kuat abg paiz...

Jeles kat elyana

entry ni untuk apa? elyana tak ada kena mengena dengan aku hidup & mati, tapi aku sukaaaaaa sangat baju2 dia kawin ni... andai dapat ku undur masa, macam ni la aku nak.... teruja u.. pandai zery buat baju tuk dia... make up dia pun nampak santekkkk sangat... geram haku!!!!





Cerita begambar

20hb sepupu aku akad nikah... comey uuuuuuu... make up cantik, baju buat sendiri cantik... pasangan yang secocok.... tahniah kak ja & faiz.. lepas mama makan, adam pun makan la... saja bawa susu botoi, msi time ramai orang malu nak bf... hehehehehehe...

21hb pi kenuri kawin rumah kawan en papa, pas tu terus ke rumah nenda. en papa & en adam melendingkan diri...


tengok en adam, titot sampai tenganga, rumah nenda memang dia suka titot sebab angin kuat, sedap jek...


tanda kat kepala en adam amsyar dari lahit, masa mula2 cukur kepala lagi terang, sekarang makin kurang...

Big day

17-09-2010

Detik sakit!!! lingkungan jam 3pagi tengah tidur bawah perut aku sakit, macam nak cirit (senak), sebab petang tu aku sakit cam ni jugak+cirit teruk dengan muntah 3 kali (kat luar rumah tok wan). pi toilet tak membuang pun, tapi aku ambil tisu lap sebab rasa macam kuar keputihan, tengok2 ada darah, tapi warnanya ceroi jek (aku dah cuak <--mak metua aku suka sebut). sakit 15minit sekali. tapi sakit yang boleh tahan lagi. mai kul 4am bertambah sakit, so aku, mak, somi siap2 & terus ke hospital sungai bakap. nurse check tengok dah terbuka 3cm, so kena tahan wad la.







Petang dalam kul 4.30pm nurse mai masa aku dok nyembang ngan somi suh aku mandi+basahkan kepala (katanya senang tebuka mandi basah kepala) tah napa petang tu aku rasa sejuk sangat, mengeletaq jugak aku dalam toilet.

dah siap mandi, pakai baju, aku bagi tau kat somi (mak, kakak (tunggu hari jugak), adik2 suma ada) terus cakap kena masuk LR. aku dah mengelisah "nak beranak dah ka aku nih?" masa tu aku min…

HAPPY

Selamat Hari Raya Aidil Adha...

My baby 2 month

hapi beday for 2 month Muhammad Adam Amsyar... sekarang Adam sudah pandai menyembang, itu la buat aku nak balik rumah cepat. tadi pagi Adam kena cucuk untuk 2 bulan. dia macam dah stanby ja nak kena cucuk, tiyak sikit ada dalam 10saat, then maktok ambil, aku ambik ubat Adam. balik terus bagi ubat sbb nurse tadi dah bagi tau bagi terus sebab takut demam... i LOVE u verry much son...

Zaliza wedding

14hb kami (aku n watie) pi kenuri kawin zaliza (kawan se'perda'.. comey sangat dia pakai baju warna gold... tapi sayangnya lupa nak snap pic dia... buat kat kompleks tabung haji penang, makanan depa memang sedap, puas hati, ekon pun baik punya... kepada za, selamat pengantin baru, semoga kekal & bahagia hingga ke anak cucu...


layang pic kami hokeh!!!

adam tak lepas 'nak susu...'


cik puan putri yang sentiasa tenyummmmm...


pozingkan maut... kekekeke...

my luv family....

Vote @ Facebook

salam...
plz vote for my son Muhammad Adam Amsyar @ Facebook... tqvm...

1.Like this first:
http://www.facebook.com/Funtora

2.Then Like this:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=456278406675&set=a.454661371675.243357.288045316675

Stroller Adam Amsyar

salam...

ingat tak entry ini http://irenedahayu.blogspot.com/2010/07/banyak-cerita.html yang aku tinginnnn sangat stroller 3 roda. aku beli SCR1 dengan harga RM200.00 sahaja kat MUDAH.MY hokeh!!!!

citanya macam ni, 2hb 11 masa dok cuti lagi aku saja ja kodek2 masuk mudah.my, cari stoller, mana nak tau kot ada 3 roda yang aku kenan nih.. sekali ada Rm200.00 saja. murah la tu. ari tu aku tengok kat manjaku scr1 ni harga dia RM280.00. aku sambaq la terus, yang bestnya budak yang jual ni memang tak pakai lagi. so aku percaya n tak minta kurang sebab harga tu ok sangat.

somi aku ambik, sampai rumah, tak sabar nak tengok. 1 hal lagi nak tengok jugak, budak tu kata tak pakai lagi pun. memang betul, tayar semua dok dalam plastik lagi. kat stroller pun elok lagi dok balut plastik merata... memang puas hati...

macam mana aku boleh terfikir nak beli kat mudah.my? masa fotoshoot peknen ngan azaharyari tu dia pun cakap, "u cari yang terpakai pun tak pa." betul gak. lagi pun kena la pandai …

From Anmum

Akhirnya sampai jugak tempat check tekanan darah+towel yang tebal & lebut ni setelah 3 bulan aku hantaq. ingatkan tak dapat sebab lama sungguh. tak sia-sia aku minum anmum sepanjang mengandung nih... tq en somi yang tiap-tiap bulan tak bagi susu mama putus...


PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10

T&C:
1) b my follower (mesti tiga2 ni tau)
DONE 2) link my blog (mesti tiga2 ni tau) DONE
3) copy entry n banner kt atas tu kt blog u all, DONE
4) letak tajuk PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10 DONE
5) letak gambar u all tgh pregnant (xde had, bebas, tp jgn la byk sgt)
DONE
6) buat skit summary cterkan pengalaman u all dr 1st dpt tau pregnant n smpai la deliver baby (xde had perkataan, bebas, tp jgn jd buku cerita/novel dah la) DONE
7) tag 3 org kawan utk same2 join contest ni DONE
8) send blog address u all ke emel idaman3s@yahoo.com DONE
9) jgn lupe emel skali nama, address n no.hp utk urusan memilih pemenang...
nk send kt sms pun bleh, 0178252466 DONE
- BERMULA!!!
aku pertaruhkan 2 gambar dibawah, sebab gambar-gambar ni memang mempunyai kenagan manisnya... MY SUMMRY
Punya tak sabarnya aku nak pregnant, after 2month aku dapat rasakan badan cam sakit-sakit jek, breast rasa tegang sentiasa, rasa cam mai peyed, tapi tak, dah 2 month tak datang bulan. so apa lagi, buat UPT. dengan serta merta doubl…

My Lil Boy

salam...

Buat kali pertamanya aku mempersembahkan gambar anak kesayangan aku, Muhammad AdamAmsyar kat blog terchenta aku ni...

Layan hokeh.. semuga dengan wajah baby ini dapat menyejukkan hati korang...


6.34am, 6hour 32minute after delivery sejuk, kena pakai blanket tebal + topi



day 4, adam amyar dah nampak KUNING! tapi malam tu pusat adam dah luruh.. cepat sungguh... day 6

tengok mokcik2 sekalian, pipi adam tu... day 7, lepas cukur kepala. terus muka dia berubah...
day 22, tengok.... adam duka buat muka sekupang macam nih...
day 31, adam makin montel sbb KUAT minum susu...
1st day ajar adam isap puting, dia isap pas tu nyot2 tak da air pun, dia luah. memang tak mo sbb bagi adam TAK DA CUCU!!!
day 36, hari berendoi
day 43, sudah tido dalam buaian...
day 50, dah pandai senyum+nyembang
inilah wajahnya sekarang... day 52, ini picca semalam selepas seharian mama tinggal untuk mulakan kerja...