Nuffnang

Selasa, 30 November 2010

makan kenuri

sabtu lepas gi makan kenuri rumah tok menakan abah kat SP. pas tu pi rumah kawan lama mak time abah askar dolu2... nasib enchek adam baik jek dok kat orang time mama & papa makan. dah abis makan, lepak2 ambik angin kat luar... mama snap pic papa, papa snap pic mama...

layan jek hokeh gambar kat bawah nih...


I LOVE MY MAMA!!!
papa too...

"wah... jari papa nampak sodap..." adam amsyar said

mama suka pipi adam amsyar...

du du du... tido na...

kan dah jaga...

Khamis, 25 November 2010

Tahniah

korang ingat entry ni cerita, tadi masuk fb kakja ada pic pra wedding depa... cumil wes...




ja, hang kena lambong ka? sungguh kuat abg paiz...

Rabu, 24 November 2010

Jeles kat elyana

entry ni untuk apa? elyana tak ada kena mengena dengan aku hidup & mati, tapi aku sukaaaaaa sangat baju2 dia kawin ni... andai dapat ku undur masa, macam ni la aku nak.... teruja u.. pandai zery buat baju tuk dia... make up dia pun nampak santekkkk sangat... geram haku!!!!





Isnin, 22 November 2010

Cerita begambar

20hb sepupu aku akad nikah... comey uuuuuuu... make up cantik, baju buat sendiri cantik... pasangan yang secocok.... tahniah kak ja & faiz..
lepas mama makan, adam pun makan la... saja bawa susu botoi, msi time ramai orang malu nak bf... hehehehehehe...


21hb pi kenuri kawin rumah kawan en papa, pas tu terus ke rumah nenda. en papa & en adam melendingkan diri...



tengok en adam, titot sampai tenganga, rumah nenda memang dia suka titot sebab angin kuat, sedap jek...


tanda kat kepala en adam amsyar dari lahit, masa mula2 cukur kepala lagi terang, sekarang makin kurang...

Jumaat, 19 November 2010

Big day

17-09-2010

Detik sakit!!! lingkungan jam 3pagi tengah tidur bawah perut aku sakit, macam nak cirit (senak), sebab petang tu aku sakit cam ni jugak+cirit teruk dengan muntah 3 kali (kat luar rumah tok wan). pi toilet tak membuang pun, tapi aku ambil tisu lap sebab rasa macam kuar keputihan, tengok2 ada darah, tapi warnanya ceroi jek (aku dah cuak <--mak metua aku suka sebut). sakit 15minit sekali. tapi sakit yang boleh tahan lagi. mai kul 4am bertambah sakit, so aku, mak, somi siap2 & terus ke hospital sungai bakap. nurse check tengok dah terbuka 3cm, so kena tahan wad la.







Petang dalam kul 4.30pm nurse mai masa aku dok nyembang ngan somi suh aku mandi+basahkan kepala (katanya senang tebuka mandi basah kepala) tah napa petang tu aku rasa sejuk sangat, mengeletaq jugak aku dalam toilet.

dah siap mandi, pakai baju, aku bagi tau kat somi (mak, kakak (tunggu hari jugak), adik2 suma ada) terus cakap kena masuk LR. aku dah mengelisah "nak beranak dah ka aku nih?" masa tu aku minta sangat2 cepatkan perjalanan bersalin aku nanti. aku dihantar ke LR lepas check dah 5cm. mula2 tu ok la, pas tu semacam ja rasa 5minit sekali sakit bawah perut macam nak pecah. jam tepi mata ja, kul 6, kul 7, kul 8, kul 9. Ya Allah bila la aku nak beranak nih, makin lama aku rasa macam nak bagun berjalan ja, bacaan kat jantung baby pun dok lari sebab aku mengiring sat kiri sat kanan sat rasa nak mengamok la.. misi kat situ sampai tak tau nak buat apa dah kat aku sebab aku 'macam' jerit "misi tolong misi..." (--") sambila aku baca "lailah hailla anta subha nakain ni kuntum minaz zolimin" beratus kali rasanya.. seluk tu rasa berkali2 dah sampai aku suh depa tengok lagi kot dah 10, tapi tak pon...

tetiba dalam LR jadi kalut semacam, tirai aku kena tarik, aku ingatkan aku nak beranak dah, rupanya ada orang nak beranak, aku dengar kak tu tak sakit pun, yang aku dengar uh uh ja (teran anak) Ya Allah 10minit pas tu ja kak tu beranak baby girl, jait pun tak uh eh.. pastu ada nurse yang aku suka tengok muka dia (siap tolong ikat rambut aku yang serugum tu) dia kata "adik dengar dia senang beranak kan? tak pa la adik, adik anak sulung dia anak yang ke 10 dah ni.." dalam sakit aku tekejut+tergelak, patut la no...

sakit aku mai balik. dah kul 10 baru 8cm. aku dah tak keruan, misi tanya aku ada air tak? aku cakap ada, tapi kat somi. budak pelatih gi ambilkan. ada 1 misi tu pakai anak tudung itam, muka garang nak mampos+menyombong mai tanya (macam marah) "awak minum air akar tu awal ka?" aku pun ya la. tak boleh!!! jangan!!! jangan minum sebelum bersalin. misi2 tu semua kata "yang sebenarnya air selusuh, akar siti fatimah atau apa2 air penawar jangan minum awai2. kena minum dah nak bernak ja. sesetengah hospital tak boleh bawa masuk kan... aku pun tak tau.. aku minum dari perut 8 bulan. sebab tu depa kata aku sakit awai. aku pun tak tau yang mana satu betui... pas tu budak pelatih ambil air tu sapu perut aku. sapu lah...aku dok sakit macam tu jagk...

sampailah pukul 10.30pm makin sakit baru 8cm, makin sakit, tekanan darah aku dah naik. misi2 kat situ dah macam susah hati, aku buat tak tau la, tapi aku tanya gak pelatih tu, kenapa? "kak kena pi hospital sebarang jaya sebab tekanan darah naik, takut jadi apa2 kat kak n baby.." ooo ok, cepat la sikit, aku dah tak tahan dok kat sini. hospital sini tak da pakar aku terpaksa dihantar ke hospital seberang jaya. masa kuar nak masuk ke van ambulan aku nampak mak, abah & somi aku. muka somi aku yang terkejut (baru mai sbb tadi balik mandi sembahyang) aku sempat lagi melemparkan senyuman +sakit kat dia... nak dijadikan cerita katil yang depa tu tolak aku tak muat naik van tu, sakit perut aku depa tolak, kena turun balik katil tu, tukar katil lain, dreba van+abah+somi ada 2 lagi angkat aku tukar katil. dalam hati aku tercakap "naik jugak aku van ambulan, sonok, merasa jugak.." kekekeke...

sepanjang perjalanan perut aku makin sakit, tapi apabila ditemani mak tercinta aku hanya mampu memegang tangannya. somi ikut dari belakang (en somi siap sempat merakamkan van aku naik kat hp dia) sampai je hospital, aku terus hantar ke LB. (laju ooo depa tolak) ooiii ramai gak yang nak beranak, aku dok katil ni 7 tepi dinding... dok, ceck perut semua, bukaan dah 9cm (semua doc laki cina hokeh!!!) dalam 15minit rasa macam nak terkeluar baby dah, masa tu aku mengiring, terus panggil Snurse tu "misi nak teberak dah!!" (--") dah 10cm, ada Snurse dok dengan aku suruh push. (nama dia liza tak silap aku) aku memang tak pandai meneran, tapi aku ingat ada pelatih bagi tau aku "kak berak tacam taik keras" dalam 8kali meneran (tak peran kepala baby dah kuar) dengan guntingan, Alhamdulillah baby aku dah kuar tepat 18/09/2010, 12.02am, 2.97kg. aku dengar suara dia tiyak comel.. Snurse letakkan baby atas dada aku jab dalam 30saat aku metatap wajah Muhammad Adam Amsyar, "comeynyaaaa macam muka aku!"aku kata dalam hati... pas tu Adam Amsyar misi lain ambil bawa bagi mandi, sementara tu aku kena jait (20minit ja kot) Snurse tu buat elok sambil sembang dengan aku, dia kata 'pandai teran' tak pandai mana pun sbb aku ni memang sembelit!

18-09-2010

Dah satel, aku minum milo panas, fuhhhh lega... baby pun mai, misi suh bagi susu, memang kekok, dengan bantuan misi bagi baby mengiring aku pun bagu susu. dalam hati "Ya Allah pandainya anak aku minum, wanginya dia, comelnya anak aku ni.. terima kasih Tuhanku..."

LR penuh, aku kena dok tepi dinding, bagi orang lain beranak plak, seronoknya dok kat baby, mak ngan somi tunngu kat luar, aku tak tau macam mana nak bagi tau kat depa, aku panggil misi yang lalu dalam kul 3am, "dah bagi tau somi saya ka?" misi tu kata "kami tik kat luar dik" ooo alhamdulillah.. qupanya pas aku tanya tu baru tik. lama sikit (banyak) kul 6am aku baru leh kuar dari LR. aku nampak mak, tapi mana papa? huhuhu... dia kata dia bari pi toilet, time dia tak pi aku tak mo kuar plak...

bila aku namak mak aku aku senyum, somi pun datang aku senyum dan semuanya senyum.. dengan azan yang sayu, kegembiraan teserlah diwajah suami aku... airmata kesyukuran berlenang dimata.. aku gembira, aku dah jadi MAMA macam korang....




pagi 18/09/2010, idog aku masih kembang!

Adam Amsyar, mama, papa



tima kasih kawankus...

rindu bau rambut asal Adam Amsyar
ribuan terima kasih & penghargaan buat;
  1. Allah SWT
  2. Suami tersayang
  3. mak, abah, kakak & Adik2 tercinta
  4. Snurse Liza @ L.Room
  5. kawan2 aku yang sentiasa mendoakan aku
  6. nurse hopital seberang jaya
  7. nurse hospital sungai bakap

Khamis, 18 November 2010

HAPPY


Selamat Hari Raya Aidil Adha...

Selasa, 16 November 2010

My baby 2 month


hapi beday for 2 month Muhammad Adam Amsyar...
sekarang Adam sudah pandai menyembang, itu la buat aku nak balik rumah cepat. tadi pagi Adam kena cucuk untuk 2 bulan. dia macam dah stanby ja nak kena cucuk, tiyak sikit ada dalam 10saat, then maktok ambil, aku ambik ubat Adam. balik terus bagi ubat sbb nurse tadi dah bagi tau bagi terus sebab takut demam...
i LOVE u verry much son...

Isnin, 15 November 2010

Zaliza wedding

14hb kami (aku n watie) pi kenuri kawin zaliza (kawan se'perda'.. comey sangat dia pakai baju warna gold... tapi sayangnya lupa nak snap pic dia... buat kat kompleks tabung haji penang, makanan depa memang sedap, puas hati, ekon pun baik punya... kepada za, selamat pengantin baru, semoga kekal & bahagia hingga ke anak cucu...


layang pic kami hokeh!!!

adam tak lepas 'nak susu...'



cik puan putri yang sentiasa tenyummmmm...



pozingkan maut... kekekeke...

my luv family....

Vote @ Facebook


salam...

plz vote for my son Muhammad Adam Amsyar @ Facebook... tqvm...


1.Like this first:



2.Then Like this:


Stroller Adam Amsyar

salam...

ingat tak entry ini http://irenedahayu.blogspot.com/2010/07/banyak-cerita.html yang aku tinginnnn sangat stroller 3 roda. aku beli SCR1 dengan harga RM200.00 sahaja kat MUDAH.MY hokeh!!!!

citanya macam ni, 2hb 11 masa dok cuti lagi aku saja ja kodek2 masuk mudah.my, cari stoller, mana nak tau kot ada 3 roda yang aku kenan nih.. sekali ada Rm200.00 saja. murah la tu. ari tu aku tengok kat manjaku scr1 ni harga dia RM280.00. aku sambaq la terus, yang bestnya budak yang jual ni memang tak pakai lagi. so aku percaya n tak minta kurang sebab harga tu ok sangat.

somi aku ambik, sampai rumah, tak sabar nak tengok. 1 hal lagi nak tengok jugak, budak tu kata tak pakai lagi pun. memang betul, tayar semua dok dalam plastik lagi. kat stroller pun elok lagi dok balut plastik merata... memang puas hati...

macam mana aku boleh terfikir nak beli kat mudah.my? masa fotoshoot peknen ngan azaharyari tu dia pun cakap, "u cari yang terpakai pun tak pa." betul gak. lagi pun kena la pandai cari... soooooo aku memang pandai cari.. memang rezeki adam... tercapai jugak hasrat aku dari peknen dulu nak pakai stroller nih.. amin..

Jumaat, 12 November 2010

From Anmum

Akhirnya sampai jugak tempat check tekanan darah+towel yang tebal & lebut ni setelah 3 bulan aku hantaq. ingatkan tak dapat sebab lama sungguh. tak sia-sia aku minum anmum sepanjang mengandung nih... tq en somi yang tiap-tiap bulan tak bagi susu mama putus...


Rabu, 10 November 2010

PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10


T&C:
1) b my follower (mesti tiga2 ni tau)
DONE
2) link my blog (mesti tiga2 ni tau)
DONE
3) copy entry n banner kt atas tu kt blog u all,
DONE
4) letak tajuk PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10
DONE
5) letak gambar u all tgh pregnant (xde had, bebas, tp jgn la byk sgt)
DONE
6) buat skit summary cterkan pengalaman u all dr 1st dpt tau pregnant n smpai la deliver baby (xde had perkataan, bebas, tp jgn jd buku cerita/novel dah la)
DONE
7) tag 3 org kawan utk same2 join contest ni
DONE
8) send blog address u all ke emel idaman3s@yahoo.com
DONE
9) jgn lupe emel skali nama, address n no.hp utk urusan memilih pemenang...
nk send kt sms pun bleh, 0178252466
DONE
-
BERMULA!!!

aku pertaruhkan 2 gambar dibawah, sebab gambar-gambar ni memang mempunyai kenagan manisnya...

MY SUMMRY

Punya tak sabarnya aku nak pregnant, after 2month aku dapat rasakan badan cam sakit-sakit jek, breast rasa tegang sentiasa, rasa cam mai peyed, tapi tak, dah 2 month tak datang bulan. so apa lagi, buat UPT. dengan serta merta double line naik dengan terangnya! Alhamdulillah.

Sepanjang mengandung 10 bulan 2 hari aku tak da alah langsung, malahan aku suka makan. tapi susu tak pernah aku tinggal. untung tau minum susu tegah peknen, tulang baby pun kuat... Ada 1 time yang free kami gi buat fhoto shoot dengan azzaharry. best sangat, kenangan yang teristimewa...

Detik sakit!!! lingkungan jam 3am 16/08/2010 tengah tidur bawah perut aku sakit, macam nak cirit, sebab petang tu aku sakit cam ni jugak+cirit teruk. pi toilet tak membuang pun, tapi aku ambil tisu lap tengok ada darah, tapi warnanya ceroi jek. sakit 15minit sekali. tapi sakit yang boleh tahan. mai kul 4am bertambah sakit, so aku, mak, hubby siap2 & terus ke hospital. check tengok dah terbuka 3cm, so kena tahan wad la.

Petang 17/08/2010 dalam kul 4.30pm aku dihantar ke LB lepas check dah 5cm. sampailah pukul 10.30pm makin sakit baru 7cm, tekanan darah aku dah naik, so hospital sini tak da pakar aku terpaksa dihantar ke hospital seberang jaya. sampai je hospital, aku kat LB dalam 15minit rasa macam nak terkeluar baby dah, aku terus panggik doc, dah 10cm, Snurse dok dengan aku suruh push. dalam 8kali meneran dengan guntingan, Alhamdulillah Baby aku dah kuar tepat 18/09/2010, 12.02am. Terima kasih Ya Allah..

AKU TAG KEPADA
watie
atie
cira

Selasa, 9 November 2010

My Lil Boy

salam...

Buat kali pertamanya aku mempersembahkan gambar anak kesayangan aku, Muhammad Adam Amsyar kat blog terchenta aku ni...

Layan hokeh.. semuga dengan wajah baby ini dapat menyejukkan hati korang...


6.34am, 6hour 32minute after delivery
sejuk, kena pakai blanket tebal + topi



day 4, adam amyar dah nampak KUNING! tapi malam tu pusat adam dah luruh.. cepat sungguh...

day 6


tengok mokcik2 sekalian, pipi adam tu...
day 7, lepas cukur kepala. terus muka dia berubah...
day 22, tengok.... adam duka buat muka sekupang macam nih...
day 31, adam makin montel sbb KUAT minum susu...
1st day ajar adam isap puting, dia isap pas tu nyot2 tak da air pun, dia luah. memang tak mo sbb bagi adam TAK DA CUCU!!!
day 36, hari berendoi
day 43, sudah tido dalam buaian...
day 50, dah pandai senyum+nyembang
inilah wajahnya sekarang...
day 52, ini picca semalam selepas seharian mama tinggal untuk mulakan kerja...

makan kenuri

sabtu lepas gi makan kenuri rumah tok menakan abah kat SP. pas tu pi rumah kawan lama mak time abah askar dolu2... nasib enchek adam baik jek dok kat orang time mama & papa makan. dah abis makan, lepak2 ambik angin kat luar... mama snap pic papa, papa snap pic mama...

layan jek hokeh gambar kat bawah nih...


I LOVE MY MAMA!!!
papa too...

"wah... jari papa nampak sodap..." adam amsyar said

mama suka pipi adam amsyar...

du du du... tido na...

kan dah jaga...

Tahniah

korang ingat entry ni cerita, tadi masuk fb kakja ada pic pra wedding depa... cumil wes...




ja, hang kena lambong ka? sungguh kuat abg paiz...

Jeles kat elyana

entry ni untuk apa? elyana tak ada kena mengena dengan aku hidup & mati, tapi aku sukaaaaaa sangat baju2 dia kawin ni... andai dapat ku undur masa, macam ni la aku nak.... teruja u.. pandai zery buat baju tuk dia... make up dia pun nampak santekkkk sangat... geram haku!!!!





Cerita begambar

20hb sepupu aku akad nikah... comey uuuuuuu... make up cantik, baju buat sendiri cantik... pasangan yang secocok.... tahniah kak ja & faiz..
lepas mama makan, adam pun makan la... saja bawa susu botoi, msi time ramai orang malu nak bf... hehehehehehe...


21hb pi kenuri kawin rumah kawan en papa, pas tu terus ke rumah nenda. en papa & en adam melendingkan diri...



tengok en adam, titot sampai tenganga, rumah nenda memang dia suka titot sebab angin kuat, sedap jek...


tanda kat kepala en adam amsyar dari lahit, masa mula2 cukur kepala lagi terang, sekarang makin kurang...

Big day

17-09-2010

Detik sakit!!! lingkungan jam 3pagi tengah tidur bawah perut aku sakit, macam nak cirit (senak), sebab petang tu aku sakit cam ni jugak+cirit teruk dengan muntah 3 kali (kat luar rumah tok wan). pi toilet tak membuang pun, tapi aku ambil tisu lap sebab rasa macam kuar keputihan, tengok2 ada darah, tapi warnanya ceroi jek (aku dah cuak <--mak metua aku suka sebut). sakit 15minit sekali. tapi sakit yang boleh tahan lagi. mai kul 4am bertambah sakit, so aku, mak, somi siap2 & terus ke hospital sungai bakap. nurse check tengok dah terbuka 3cm, so kena tahan wad la.







Petang dalam kul 4.30pm nurse mai masa aku dok nyembang ngan somi suh aku mandi+basahkan kepala (katanya senang tebuka mandi basah kepala) tah napa petang tu aku rasa sejuk sangat, mengeletaq jugak aku dalam toilet.

dah siap mandi, pakai baju, aku bagi tau kat somi (mak, kakak (tunggu hari jugak), adik2 suma ada) terus cakap kena masuk LR. aku dah mengelisah "nak beranak dah ka aku nih?" masa tu aku minta sangat2 cepatkan perjalanan bersalin aku nanti. aku dihantar ke LR lepas check dah 5cm. mula2 tu ok la, pas tu semacam ja rasa 5minit sekali sakit bawah perut macam nak pecah. jam tepi mata ja, kul 6, kul 7, kul 8, kul 9. Ya Allah bila la aku nak beranak nih, makin lama aku rasa macam nak bagun berjalan ja, bacaan kat jantung baby pun dok lari sebab aku mengiring sat kiri sat kanan sat rasa nak mengamok la.. misi kat situ sampai tak tau nak buat apa dah kat aku sebab aku 'macam' jerit "misi tolong misi..." (--") sambila aku baca "lailah hailla anta subha nakain ni kuntum minaz zolimin" beratus kali rasanya.. seluk tu rasa berkali2 dah sampai aku suh depa tengok lagi kot dah 10, tapi tak pon...

tetiba dalam LR jadi kalut semacam, tirai aku kena tarik, aku ingatkan aku nak beranak dah, rupanya ada orang nak beranak, aku dengar kak tu tak sakit pun, yang aku dengar uh uh ja (teran anak) Ya Allah 10minit pas tu ja kak tu beranak baby girl, jait pun tak uh eh.. pastu ada nurse yang aku suka tengok muka dia (siap tolong ikat rambut aku yang serugum tu) dia kata "adik dengar dia senang beranak kan? tak pa la adik, adik anak sulung dia anak yang ke 10 dah ni.." dalam sakit aku tekejut+tergelak, patut la no...

sakit aku mai balik. dah kul 10 baru 8cm. aku dah tak keruan, misi tanya aku ada air tak? aku cakap ada, tapi kat somi. budak pelatih gi ambilkan. ada 1 misi tu pakai anak tudung itam, muka garang nak mampos+menyombong mai tanya (macam marah) "awak minum air akar tu awal ka?" aku pun ya la. tak boleh!!! jangan!!! jangan minum sebelum bersalin. misi2 tu semua kata "yang sebenarnya air selusuh, akar siti fatimah atau apa2 air penawar jangan minum awai2. kena minum dah nak bernak ja. sesetengah hospital tak boleh bawa masuk kan... aku pun tak tau.. aku minum dari perut 8 bulan. sebab tu depa kata aku sakit awai. aku pun tak tau yang mana satu betui... pas tu budak pelatih ambil air tu sapu perut aku. sapu lah...aku dok sakit macam tu jagk...

sampailah pukul 10.30pm makin sakit baru 8cm, makin sakit, tekanan darah aku dah naik. misi2 kat situ dah macam susah hati, aku buat tak tau la, tapi aku tanya gak pelatih tu, kenapa? "kak kena pi hospital sebarang jaya sebab tekanan darah naik, takut jadi apa2 kat kak n baby.." ooo ok, cepat la sikit, aku dah tak tahan dok kat sini. hospital sini tak da pakar aku terpaksa dihantar ke hospital seberang jaya. masa kuar nak masuk ke van ambulan aku nampak mak, abah & somi aku. muka somi aku yang terkejut (baru mai sbb tadi balik mandi sembahyang) aku sempat lagi melemparkan senyuman +sakit kat dia... nak dijadikan cerita katil yang depa tu tolak aku tak muat naik van tu, sakit perut aku depa tolak, kena turun balik katil tu, tukar katil lain, dreba van+abah+somi ada 2 lagi angkat aku tukar katil. dalam hati aku tercakap "naik jugak aku van ambulan, sonok, merasa jugak.." kekekeke...

sepanjang perjalanan perut aku makin sakit, tapi apabila ditemani mak tercinta aku hanya mampu memegang tangannya. somi ikut dari belakang (en somi siap sempat merakamkan van aku naik kat hp dia) sampai je hospital, aku terus hantar ke LB. (laju ooo depa tolak) ooiii ramai gak yang nak beranak, aku dok katil ni 7 tepi dinding... dok, ceck perut semua, bukaan dah 9cm (semua doc laki cina hokeh!!!) dalam 15minit rasa macam nak terkeluar baby dah, masa tu aku mengiring, terus panggil Snurse tu "misi nak teberak dah!!" (--") dah 10cm, ada Snurse dok dengan aku suruh push. (nama dia liza tak silap aku) aku memang tak pandai meneran, tapi aku ingat ada pelatih bagi tau aku "kak berak tacam taik keras" dalam 8kali meneran (tak peran kepala baby dah kuar) dengan guntingan, Alhamdulillah baby aku dah kuar tepat 18/09/2010, 12.02am, 2.97kg. aku dengar suara dia tiyak comel.. Snurse letakkan baby atas dada aku jab dalam 30saat aku metatap wajah Muhammad Adam Amsyar, "comeynyaaaa macam muka aku!"aku kata dalam hati... pas tu Adam Amsyar misi lain ambil bawa bagi mandi, sementara tu aku kena jait (20minit ja kot) Snurse tu buat elok sambil sembang dengan aku, dia kata 'pandai teran' tak pandai mana pun sbb aku ni memang sembelit!

18-09-2010

Dah satel, aku minum milo panas, fuhhhh lega... baby pun mai, misi suh bagi susu, memang kekok, dengan bantuan misi bagi baby mengiring aku pun bagu susu. dalam hati "Ya Allah pandainya anak aku minum, wanginya dia, comelnya anak aku ni.. terima kasih Tuhanku..."

LR penuh, aku kena dok tepi dinding, bagi orang lain beranak plak, seronoknya dok kat baby, mak ngan somi tunngu kat luar, aku tak tau macam mana nak bagi tau kat depa, aku panggil misi yang lalu dalam kul 3am, "dah bagi tau somi saya ka?" misi tu kata "kami tik kat luar dik" ooo alhamdulillah.. qupanya pas aku tanya tu baru tik. lama sikit (banyak) kul 6am aku baru leh kuar dari LR. aku nampak mak, tapi mana papa? huhuhu... dia kata dia bari pi toilet, time dia tak pi aku tak mo kuar plak...

bila aku namak mak aku aku senyum, somi pun datang aku senyum dan semuanya senyum.. dengan azan yang sayu, kegembiraan teserlah diwajah suami aku... airmata kesyukuran berlenang dimata.. aku gembira, aku dah jadi MAMA macam korang....




pagi 18/09/2010, idog aku masih kembang!

Adam Amsyar, mama, papa



tima kasih kawankus...

rindu bau rambut asal Adam Amsyar
ribuan terima kasih & penghargaan buat;
  1. Allah SWT
  2. Suami tersayang
  3. mak, abah, kakak & Adik2 tercinta
  4. Snurse Liza @ L.Room
  5. kawan2 aku yang sentiasa mendoakan aku
  6. nurse hopital seberang jaya
  7. nurse hospital sungai bakap

HAPPY


Selamat Hari Raya Aidil Adha...

My baby 2 month


hapi beday for 2 month Muhammad Adam Amsyar...
sekarang Adam sudah pandai menyembang, itu la buat aku nak balik rumah cepat. tadi pagi Adam kena cucuk untuk 2 bulan. dia macam dah stanby ja nak kena cucuk, tiyak sikit ada dalam 10saat, then maktok ambil, aku ambik ubat Adam. balik terus bagi ubat sbb nurse tadi dah bagi tau bagi terus sebab takut demam...
i LOVE u verry much son...

Zaliza wedding

14hb kami (aku n watie) pi kenuri kawin zaliza (kawan se'perda'.. comey sangat dia pakai baju warna gold... tapi sayangnya lupa nak snap pic dia... buat kat kompleks tabung haji penang, makanan depa memang sedap, puas hati, ekon pun baik punya... kepada za, selamat pengantin baru, semoga kekal & bahagia hingga ke anak cucu...


layang pic kami hokeh!!!

adam tak lepas 'nak susu...'



cik puan putri yang sentiasa tenyummmmm...



pozingkan maut... kekekeke...

my luv family....

Vote @ Facebook


salam...

plz vote for my son Muhammad Adam Amsyar @ Facebook... tqvm...


1.Like this first:



2.Then Like this:


Stroller Adam Amsyar

salam...

ingat tak entry ini http://irenedahayu.blogspot.com/2010/07/banyak-cerita.html yang aku tinginnnn sangat stroller 3 roda. aku beli SCR1 dengan harga RM200.00 sahaja kat MUDAH.MY hokeh!!!!

citanya macam ni, 2hb 11 masa dok cuti lagi aku saja ja kodek2 masuk mudah.my, cari stoller, mana nak tau kot ada 3 roda yang aku kenan nih.. sekali ada Rm200.00 saja. murah la tu. ari tu aku tengok kat manjaku scr1 ni harga dia RM280.00. aku sambaq la terus, yang bestnya budak yang jual ni memang tak pakai lagi. so aku percaya n tak minta kurang sebab harga tu ok sangat.

somi aku ambik, sampai rumah, tak sabar nak tengok. 1 hal lagi nak tengok jugak, budak tu kata tak pakai lagi pun. memang betul, tayar semua dok dalam plastik lagi. kat stroller pun elok lagi dok balut plastik merata... memang puas hati...

macam mana aku boleh terfikir nak beli kat mudah.my? masa fotoshoot peknen ngan azaharyari tu dia pun cakap, "u cari yang terpakai pun tak pa." betul gak. lagi pun kena la pandai cari... soooooo aku memang pandai cari.. memang rezeki adam... tercapai jugak hasrat aku dari peknen dulu nak pakai stroller nih.. amin..

From Anmum

Akhirnya sampai jugak tempat check tekanan darah+towel yang tebal & lebut ni setelah 3 bulan aku hantaq. ingatkan tak dapat sebab lama sungguh. tak sia-sia aku minum anmum sepanjang mengandung nih... tq en somi yang tiap-tiap bulan tak bagi susu mama putus...


PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10


T&C:
1) b my follower (mesti tiga2 ni tau)
DONE
2) link my blog (mesti tiga2 ni tau)
DONE
3) copy entry n banner kt atas tu kt blog u all,
DONE
4) letak tajuk PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10
DONE
5) letak gambar u all tgh pregnant (xde had, bebas, tp jgn la byk sgt)
DONE
6) buat skit summary cterkan pengalaman u all dr 1st dpt tau pregnant n smpai la deliver baby (xde had perkataan, bebas, tp jgn jd buku cerita/novel dah la)
DONE
7) tag 3 org kawan utk same2 join contest ni
DONE
8) send blog address u all ke emel idaman3s@yahoo.com
DONE
9) jgn lupe emel skali nama, address n no.hp utk urusan memilih pemenang...
nk send kt sms pun bleh, 0178252466
DONE
-
BERMULA!!!

aku pertaruhkan 2 gambar dibawah, sebab gambar-gambar ni memang mempunyai kenagan manisnya...

MY SUMMRY

Punya tak sabarnya aku nak pregnant, after 2month aku dapat rasakan badan cam sakit-sakit jek, breast rasa tegang sentiasa, rasa cam mai peyed, tapi tak, dah 2 month tak datang bulan. so apa lagi, buat UPT. dengan serta merta double line naik dengan terangnya! Alhamdulillah.

Sepanjang mengandung 10 bulan 2 hari aku tak da alah langsung, malahan aku suka makan. tapi susu tak pernah aku tinggal. untung tau minum susu tegah peknen, tulang baby pun kuat... Ada 1 time yang free kami gi buat fhoto shoot dengan azzaharry. best sangat, kenangan yang teristimewa...

Detik sakit!!! lingkungan jam 3am 16/08/2010 tengah tidur bawah perut aku sakit, macam nak cirit, sebab petang tu aku sakit cam ni jugak+cirit teruk. pi toilet tak membuang pun, tapi aku ambil tisu lap tengok ada darah, tapi warnanya ceroi jek. sakit 15minit sekali. tapi sakit yang boleh tahan. mai kul 4am bertambah sakit, so aku, mak, hubby siap2 & terus ke hospital. check tengok dah terbuka 3cm, so kena tahan wad la.

Petang 17/08/2010 dalam kul 4.30pm aku dihantar ke LB lepas check dah 5cm. sampailah pukul 10.30pm makin sakit baru 7cm, tekanan darah aku dah naik, so hospital sini tak da pakar aku terpaksa dihantar ke hospital seberang jaya. sampai je hospital, aku kat LB dalam 15minit rasa macam nak terkeluar baby dah, aku terus panggik doc, dah 10cm, Snurse dok dengan aku suruh push. dalam 8kali meneran dengan guntingan, Alhamdulillah Baby aku dah kuar tepat 18/09/2010, 12.02am. Terima kasih Ya Allah..

AKU TAG KEPADA
watie
atie
cira

My Lil Boy

salam...

Buat kali pertamanya aku mempersembahkan gambar anak kesayangan aku, Muhammad Adam Amsyar kat blog terchenta aku ni...

Layan hokeh.. semuga dengan wajah baby ini dapat menyejukkan hati korang...


6.34am, 6hour 32minute after delivery
sejuk, kena pakai blanket tebal + topi



day 4, adam amyar dah nampak KUNING! tapi malam tu pusat adam dah luruh.. cepat sungguh...

day 6


tengok mokcik2 sekalian, pipi adam tu...
day 7, lepas cukur kepala. terus muka dia berubah...
day 22, tengok.... adam duka buat muka sekupang macam nih...
day 31, adam makin montel sbb KUAT minum susu...
1st day ajar adam isap puting, dia isap pas tu nyot2 tak da air pun, dia luah. memang tak mo sbb bagi adam TAK DA CUCU!!!
day 36, hari berendoi
day 43, sudah tido dalam buaian...
day 50, dah pandai senyum+nyembang
inilah wajahnya sekarang...
day 52, ini picca semalam selepas seharian mama tinggal untuk mulakan kerja...