Langkau ke kandungan utama

PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10


T&C:
1) b my follower (mesti tiga2 ni tau)
DONE
2) link my blog (mesti tiga2 ni tau)
DONE
3) copy entry n banner kt atas tu kt blog u all,
DONE
4) letak tajuk PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10
DONE
5) letak gambar u all tgh pregnant (xde had, bebas, tp jgn la byk sgt)
DONE
6) buat skit summary cterkan pengalaman u all dr 1st dpt tau pregnant n smpai la deliver baby (xde had perkataan, bebas, tp jgn jd buku cerita/novel dah la)
DONE
7) tag 3 org kawan utk same2 join contest ni
DONE
8) send blog address u all ke emel idaman3s@yahoo.com
DONE
9) jgn lupe emel skali nama, address n no.hp utk urusan memilih pemenang...
nk send kt sms pun bleh, 0178252466
DONE
-
BERMULA!!!

aku pertaruhkan 2 gambar dibawah, sebab gambar-gambar ni memang mempunyai kenagan manisnya...

MY SUMMRY

Punya tak sabarnya aku nak pregnant, after 2month aku dapat rasakan badan cam sakit-sakit jek, breast rasa tegang sentiasa, rasa cam mai peyed, tapi tak, dah 2 month tak datang bulan. so apa lagi, buat UPT. dengan serta merta double line naik dengan terangnya! Alhamdulillah.

Sepanjang mengandung 10 bulan 2 hari aku tak da alah langsung, malahan aku suka makan. tapi susu tak pernah aku tinggal. untung tau minum susu tegah peknen, tulang baby pun kuat... Ada 1 time yang free kami gi buat fhoto shoot dengan azzaharry. best sangat, kenangan yang teristimewa...

Detik sakit!!! lingkungan jam 3am 16/08/2010 tengah tidur bawah perut aku sakit, macam nak cirit, sebab petang tu aku sakit cam ni jugak+cirit teruk. pi toilet tak membuang pun, tapi aku ambil tisu lap tengok ada darah, tapi warnanya ceroi jek. sakit 15minit sekali. tapi sakit yang boleh tahan. mai kul 4am bertambah sakit, so aku, mak, hubby siap2 & terus ke hospital. check tengok dah terbuka 3cm, so kena tahan wad la.

Petang 17/08/2010 dalam kul 4.30pm aku dihantar ke LB lepas check dah 5cm. sampailah pukul 10.30pm makin sakit baru 7cm, tekanan darah aku dah naik, so hospital sini tak da pakar aku terpaksa dihantar ke hospital seberang jaya. sampai je hospital, aku kat LB dalam 15minit rasa macam nak terkeluar baby dah, aku terus panggik doc, dah 10cm, Snurse dok dengan aku suruh push. dalam 8kali meneran dengan guntingan, Alhamdulillah Baby aku dah kuar tepat 18/09/2010, 12.02am. Terima kasih Ya Allah..

AKU TAG KEPADA
watie
atie
cira

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…