Nuffnang

Selasa, 24 September 2013

Adam Amsyar 3rd Birthday

Assalamualaikum....
 
Jumaat lepas, petang, sambut hari jadi Adam Amsyar kat Taska... Seronok sangat dapat jumpa kawan2 n teacher2 dia... Kawan2 pun hepi je tengok kek termasuk la Adam Amsyar...
 
Sehari sebelum, buat kerja last minit, prepair goodies bag untuk kawan2 n teacher2... DIY sendiri la mamanyer... dibantu maktok makcik n maksu.. papa tak sempat nak tolong sebab ontheway balik dari kelantan...
 
 doliepaper beli kat a to z. bapak mahaiiiiii.10 keping rm1.30. beli jugak takut area rumah tak da. pegi cari gambar untuk kek kat kedai barang kek nibong tebal, tengok2 ada dolie paper ni.. 250keping RM4.50 je wehhhh.. macam nak nagis je aku tengok... tapi dah beli nak wat macam mana kan...
 
 reben dot2 cute tu beli ka atoz jugak..
 
 antara barang yang aku letak dalam tu, jeli, swisroll, belon, belon air, kopok perisa stberi n coklat date (kale biru). coklat ni memang bapak sedap.. suma orang kata sedap.. taste orang besar k.. budak lagi la kata sedap....
 
 ada 3 paten bag... tapi suma barang kat dalam sama, cuma belon air je untuk kids...
 
 siap untuk Taska... ada juga untuk kawan2 aku kat ofis n adik beradik....
 
Petang tu gerak Adam bagun tido kul 3.30pm. kul 4 pegi Taska.. wahhh suma baru lepas mandi, penuh muka bengan bedak... Adam tu tak lepas pandang la dengan TV. orang sebuk begambar, dia sebuk nak tgk tv...
 
 
 kek biase tapi mama buat luar biasa... hahahaha...
 
 3 orang tu teahers Adam, sorang lagi cuti...
 
 Teacher Aishah, ibu ke2 Adam di Taska... suma teacher tahu perangai Adam Amsyar... kesian diorang...
 
 
 hohoho tengok tv lagi okeh....
 
 Sementara tunggu nak dapat kek kena buat bulatan macam kek... hahahaha.. comel okeh...
 
 Tengok la Adam, tv jer... tak berapa mau join...
 
 Tuan Kek dah kena makan..hahahahaha...
 
 so, kena beratur dulu untuk dapatkan kek.. wahhh sangat displin...
 
 hohoho ada yang nak kiss Adam, jenuh dia mengelak.. mama nak cium pun jenuh, ni kan kawan2... last tu abang angkat kan..kena cium tangan la.. hahaha...
 

 perasan tak apa gambar dia atas????setiap kali dia pas kat orang kek mesti dia pandang kat meja kek... hahahahaha... takut tak dapat kek kat dia... adoi la anak.. risau betul dia...
 
 Adam memang duduk katak... ajar jugak dia bersila, tak jalan jugak.. teacher pun cakap macam tu... tak pa la janji dia selesa...
 
 yum yummm...
 
 
 Gambar atas n bawah ni Adam ambik sendiri... gud job son...
 
 
 tuan blog nak balik dah.. bajet comey n kurus.. padahal menyorok belakang keta lagi sepatuh badan weh... tak danya kurus...
 
 budak baik dok dalam car seat.... ok, nak ke rumah nenda hantar goodie bag.. bye....
 

Rabu, 18 September 2013

Adam Amsyar is 3 years old

Happy birthday to you.... Happy birthday to you... Happy birthday to Adam Amsyar........ Happy birthday to you.....
 
Selamat ulang tahun kelahiran sayang mama... mama papa love you so much sayang... Alhamdulillah Syukur kepada Allah SWT kerana mengurniakan Adam Amsyar buat kami...
 
 
 
from new bord to 3....
 
 ini dia hadiah dari papa n mama... basikal 1st, tahun lepas beli kapal korek tak pandai kayuh... tersadai kat ruang tamu ja..
 
dah besar panjang dah anak mama.. Jadi anak yang baik cerdas pintar dan soleh.. amin...
 
Jumaat ni nak sambut dengan geng Adam Amsyar kat taska pulak... hari ni tak sambut apa pun sebab papa pi kelantan, Jumaat ni papa ada la...

Ahad, 15 September 2013

You'll Never Be Alone with ESCAPE

[sponsored post]
 
~copy dari blog kak filla~
 
Jom tengok cara nak register ESCAPE.


Layari www.ESCnow.com senang je.. ada 3 steps only.. 



Register lah ikut pilihan hati.. with facebook pon boleh.. with Celcom number pon boleh.. aku register with Celcom number of course.


fill in your details and click Register


nanti keluar benda ni.. so just wait for the code ye.. 



gitewww... pinjam telefon Acih kejap hahahaha... dah dapat pon activation code.



check email.. and click the link given.


sila lah pilih anda pengguna iOS atau Android.


Begitulah serba ringkas yang aku boleh ajar korang ye.. Now ada lagi satu berita gembira nak share bersama.. Nak ajak korang berteka-teki pulak.. Siapa menang anda berpeluang mendapat ganjaran hebat :)

Cara-caranya mudah je.. Nak suruh korang teka "Who am I" 



Korang boleh send as many as u want.. teka lah sehingga jari anda lebam :)

Sebab aku baik hati.. aku bagi korang clue sikit ok..

“I’ve been to Shanghai twice. In a rush hour, three times.”

“I guided The Kid. I became The Master.”

“I’m Mr. Nice Guy. But don’t pick a fight with me.”

“I’ve been a panda. I’ve been a hyena.”

Ok tak clue tu? tak tau jugak siapa??? ok lah.. ok lahhh.. aku bagi gambar kaki je..


Sila teka ni kaki siapa??? Ok dah itu je clue aku boleh bagi.. kang bagi banyak-banyak terbagi jawapan pulak.. tak yah teka kat comment entry.. just SMS jawapan kat 20888.. 

Sekian saja laporan dari fillanie... Sila klik SINI untuk maklumat lanjut.

"You'll never be alone with ESCAPE"

Selasa, 10 September 2013

Last Raya

Salam...
 
Jumaat lepas pegi rumah terbuka di Taska Adam Amsyar... masa pegi tu wahhhhh meriah disambut macam pengantin.. almaklumlah Adam kan jarang2 pegi...
 
Masuk terus ke tempat 'biasa'...


tengok tu.... baca buku... hahaha tengok gambar sebenornyer.. nasib buka tak terbalik Adam...
 
hohoho tengah taip nama sendiri kat comp. teacher...
 
si mak baru lepas telan spageti... raya2 makan spageti okeh...
 
inilah teacher kesayangan Adam Amsyar (bagai ibu kedua Adam di taska) sangat memahami situasi Adam... diorang kat Taska panggil Amsyar sebab ada 3 orang ada Adam kat depan, so panggil nama belakang jer...

ni hah... kembar mak lain2 pak asing2... abang angkat Adam kata suma teacher kat sini.. muka lebih kurang sama, si abang tu umur 4 tahun, tahun depan tak de la kat taska dah...
 
tangan dipeha ok, bff sangat... hahaha...
cute la hampa 2 orang nih....
 
ni teaher dunie.. lagi 2 teacher tak sempat nak ambil gambar...

Jumaat, 6 September 2013

Jamuan Raya lagi.....

Salam...
 
kemarin ada juamuan raya sikit untuk staff2 kat ofis ai... ai datang lambat sebab bawa Adam Amsyar jumpa pakar kat hospital... so sampai tengahari tu muka fresh gilakkkk, yang lain pakat2 berminyak dah.. kesian kat depa tau... tak banyak cita, so layan gambar je k...
 
 kiri sekali tu suma orang kata my kembar... hahaha... kebetulan lebih kurang sama pakai plak kan, memang ada juga yang salah tegur.. hahaha...
 
 
 atas ni untuk sambut hari jadi bulan 8 n 9... my bff tu besday dia 7/8 lepas... so sekali la... sedondon baju makkkkk...
 
 hepi besday ling... luv u lah..
 
 
 my kambeng... tak sempat santap dengan tenang sebab bz kelola makanan....
 
 ni je yang sempat ambil gambar, separuh dah balik pun...
 
 see my bos (tengah duduk baju silver) ala2 pak rapes yooo.... mata tak boleh belah muka bengkak macam pakai botox je aku nih...
 
 bunga2 yang ada di ofis....
 
 suma dia atas aku tengok hari2 kat ofis...
 
hahaha ni lagi pic dengan kembaq....

Adam Amsyar 3rd Birthday

Assalamualaikum....
 
Jumaat lepas, petang, sambut hari jadi Adam Amsyar kat Taska... Seronok sangat dapat jumpa kawan2 n teacher2 dia... Kawan2 pun hepi je tengok kek termasuk la Adam Amsyar...
 
Sehari sebelum, buat kerja last minit, prepair goodies bag untuk kawan2 n teacher2... DIY sendiri la mamanyer... dibantu maktok makcik n maksu.. papa tak sempat nak tolong sebab ontheway balik dari kelantan...
 
 doliepaper beli kat a to z. bapak mahaiiiiii.10 keping rm1.30. beli jugak takut area rumah tak da. pegi cari gambar untuk kek kat kedai barang kek nibong tebal, tengok2 ada dolie paper ni.. 250keping RM4.50 je wehhhh.. macam nak nagis je aku tengok... tapi dah beli nak wat macam mana kan...
 
 reben dot2 cute tu beli ka atoz jugak..
 
 antara barang yang aku letak dalam tu, jeli, swisroll, belon, belon air, kopok perisa stberi n coklat date (kale biru). coklat ni memang bapak sedap.. suma orang kata sedap.. taste orang besar k.. budak lagi la kata sedap....
 
 ada 3 paten bag... tapi suma barang kat dalam sama, cuma belon air je untuk kids...
 
 siap untuk Taska... ada juga untuk kawan2 aku kat ofis n adik beradik....
 
Petang tu gerak Adam bagun tido kul 3.30pm. kul 4 pegi Taska.. wahhh suma baru lepas mandi, penuh muka bengan bedak... Adam tu tak lepas pandang la dengan TV. orang sebuk begambar, dia sebuk nak tgk tv...
 
 
 kek biase tapi mama buat luar biasa... hahahaha...
 
 3 orang tu teahers Adam, sorang lagi cuti...
 
 Teacher Aishah, ibu ke2 Adam di Taska... suma teacher tahu perangai Adam Amsyar... kesian diorang...
 
 
 hohoho tengok tv lagi okeh....
 
 Sementara tunggu nak dapat kek kena buat bulatan macam kek... hahahaha.. comel okeh...
 
 Tengok la Adam, tv jer... tak berapa mau join...
 
 Tuan Kek dah kena makan..hahahahaha...
 
 so, kena beratur dulu untuk dapatkan kek.. wahhh sangat displin...
 
 hohoho ada yang nak kiss Adam, jenuh dia mengelak.. mama nak cium pun jenuh, ni kan kawan2... last tu abang angkat kan..kena cium tangan la.. hahaha...
 

 perasan tak apa gambar dia atas????setiap kali dia pas kat orang kek mesti dia pandang kat meja kek... hahahahaha... takut tak dapat kek kat dia... adoi la anak.. risau betul dia...
 
 Adam memang duduk katak... ajar jugak dia bersila, tak jalan jugak.. teacher pun cakap macam tu... tak pa la janji dia selesa...
 
 yum yummm...
 
 
 Gambar atas n bawah ni Adam ambik sendiri... gud job son...
 
 
 tuan blog nak balik dah.. bajet comey n kurus.. padahal menyorok belakang keta lagi sepatuh badan weh... tak danya kurus...
 
 budak baik dok dalam car seat.... ok, nak ke rumah nenda hantar goodie bag.. bye....
 

Adam Amsyar is 3 years old

Happy birthday to you.... Happy birthday to you... Happy birthday to Adam Amsyar........ Happy birthday to you.....
 
Selamat ulang tahun kelahiran sayang mama... mama papa love you so much sayang... Alhamdulillah Syukur kepada Allah SWT kerana mengurniakan Adam Amsyar buat kami...
 
 
 
from new bord to 3....
 
 ini dia hadiah dari papa n mama... basikal 1st, tahun lepas beli kapal korek tak pandai kayuh... tersadai kat ruang tamu ja..
 
dah besar panjang dah anak mama.. Jadi anak yang baik cerdas pintar dan soleh.. amin...
 
Jumaat ni nak sambut dengan geng Adam Amsyar kat taska pulak... hari ni tak sambut apa pun sebab papa pi kelantan, Jumaat ni papa ada la...

You'll Never Be Alone with ESCAPE

[sponsored post]
 
~copy dari blog kak filla~
 
Jom tengok cara nak register ESCAPE.


Layari www.ESCnow.com senang je.. ada 3 steps only.. 



Register lah ikut pilihan hati.. with facebook pon boleh.. with Celcom number pon boleh.. aku register with Celcom number of course.


fill in your details and click Register


nanti keluar benda ni.. so just wait for the code ye.. 



gitewww... pinjam telefon Acih kejap hahahaha... dah dapat pon activation code.



check email.. and click the link given.


sila lah pilih anda pengguna iOS atau Android.


Begitulah serba ringkas yang aku boleh ajar korang ye.. Now ada lagi satu berita gembira nak share bersama.. Nak ajak korang berteka-teki pulak.. Siapa menang anda berpeluang mendapat ganjaran hebat :)

Cara-caranya mudah je.. Nak suruh korang teka "Who am I" 



Korang boleh send as many as u want.. teka lah sehingga jari anda lebam :)

Sebab aku baik hati.. aku bagi korang clue sikit ok..

“I’ve been to Shanghai twice. In a rush hour, three times.”

“I guided The Kid. I became The Master.”

“I’m Mr. Nice Guy. But don’t pick a fight with me.”

“I’ve been a panda. I’ve been a hyena.”

Ok tak clue tu? tak tau jugak siapa??? ok lah.. ok lahhh.. aku bagi gambar kaki je..


Sila teka ni kaki siapa??? Ok dah itu je clue aku boleh bagi.. kang bagi banyak-banyak terbagi jawapan pulak.. tak yah teka kat comment entry.. just SMS jawapan kat 20888.. 

Sekian saja laporan dari fillanie... Sila klik SINI untuk maklumat lanjut.

"You'll never be alone with ESCAPE"

Last Raya

Salam...
 
Jumaat lepas pegi rumah terbuka di Taska Adam Amsyar... masa pegi tu wahhhhh meriah disambut macam pengantin.. almaklumlah Adam kan jarang2 pegi...
 
Masuk terus ke tempat 'biasa'...


tengok tu.... baca buku... hahaha tengok gambar sebenornyer.. nasib buka tak terbalik Adam...
 
hohoho tengah taip nama sendiri kat comp. teacher...
 
si mak baru lepas telan spageti... raya2 makan spageti okeh...
 
inilah teacher kesayangan Adam Amsyar (bagai ibu kedua Adam di taska) sangat memahami situasi Adam... diorang kat Taska panggil Amsyar sebab ada 3 orang ada Adam kat depan, so panggil nama belakang jer...

ni hah... kembar mak lain2 pak asing2... abang angkat Adam kata suma teacher kat sini.. muka lebih kurang sama, si abang tu umur 4 tahun, tahun depan tak de la kat taska dah...
 
tangan dipeha ok, bff sangat... hahaha...
cute la hampa 2 orang nih....
 
ni teaher dunie.. lagi 2 teacher tak sempat nak ambil gambar...

Jamuan Raya lagi.....

Salam...
 
kemarin ada juamuan raya sikit untuk staff2 kat ofis ai... ai datang lambat sebab bawa Adam Amsyar jumpa pakar kat hospital... so sampai tengahari tu muka fresh gilakkkk, yang lain pakat2 berminyak dah.. kesian kat depa tau... tak banyak cita, so layan gambar je k...
 
 kiri sekali tu suma orang kata my kembar... hahaha... kebetulan lebih kurang sama pakai plak kan, memang ada juga yang salah tegur.. hahaha...
 
 
 atas ni untuk sambut hari jadi bulan 8 n 9... my bff tu besday dia 7/8 lepas... so sekali la... sedondon baju makkkkk...
 
 hepi besday ling... luv u lah..
 
 
 my kambeng... tak sempat santap dengan tenang sebab bz kelola makanan....
 
 ni je yang sempat ambil gambar, separuh dah balik pun...
 
 see my bos (tengah duduk baju silver) ala2 pak rapes yooo.... mata tak boleh belah muka bengkak macam pakai botox je aku nih...
 
 bunga2 yang ada di ofis....
 
 suma dia atas aku tengok hari2 kat ofis...
 
hahaha ni lagi pic dengan kembaq....