Cerita Hari Raya

Assalamualaikum...
 
fuh baru dapat update my blog yang sawangnya sangat laaaa penuh.... masih mood raya kan.... planing nak posa 6 minggu ni... harap2 dapat la dalam bulan syawal yang mulia nih... aminnnn... 
 
so... raya tahun ni ai ke rumah mertua dulu, tak jauh pun dengan rumah ai 10 minit  je, dengan rumah mak ai 15 minit (tu pun kalau tak jem eh) dekat kan, so tak de pernah gadoh2 nak balik raya buat setakat ni lah.. hehehe..
 
Tema baju raya tahun ni sebenornyer warnah unggu, tah macam mana en papa gi kedai untuk kali ke 2 nak kale oren myvi plak... so baju ai n adam kena gi tukar jugak la, nasib la kedai tu bagi tukar. baju siap untuk family, tu yang best tu.. tapi sayangnya untuk mu suami baju ok besor seluar out, ketat seh... kesian kan dia.. so 2 hari lagi nak raya bertungkuslumus mencari kedai yang mahu ambil untuk buka getah pinggang.. nasib la ada 1 kedai unty cina kat pekan sungai bakap tu mau ambil.. fuhhh lega, so malam esok nak raya baru gi ambil, try pakai memang sangat selesa lah.. alhamdulillah...
 
layan picca bergambar lah yer.....
 
 my musyuk, look so hensem... tapi suka pegang kat koler baju tu, rimas la tu... so ai tak pin butang kat leher atas sekali tu baru, dia selesa... muka kuat peluh jenuh mama toup bedak..
 
 cucu nenda. so adam anak kepada anak kesayangan nenda, kena la dok atas riba.. hehehe tak lahh, dia tu nak keluar je tak mo dok diam2... so kena la nenda gari....
 
 my family in law. 1 je tak de family adik ipar aku yang dok kat shah alam tak balik, dia beraya kat senawang dulu... so sory la yer farah... tahun depan panjang umo kita tangkap gambar sekali ek...
 
 my shayang2....
 
 bajet dah abis gambar dia nak tangan sambil kata yehh.. adoiii la anak...
 
 kalo suh nak ambil gambar lagi macam ni la peel dia...
 
 1 lagi feberet dia ambil gambar, penuh memory kad mama cek ooiii gambar perut moncet mama pun ada dalam kemera. nasib la mama sempat tengok...
 
 my luv asben.. luv u lah....
 
 hohoho dah dapat hp. tah apa yang dia nak tak dapat masa ni yang melalak.. dia ni sensitif, benda sikit kuar air mata... air mata mu sangat murahan sayang.... macam sapa??? ekk ekk tak tau.. papa... hahaha...
 
Petang sikit dalam jam 3 pegi rumah mak tok pulak... so Adam Amsyar tawaf la 1 rumah, nampak remot terus tekan 601.. adehhhh sekarang tak layan la 618 orang dah besor... alhamduliilah Adam Amsyar sekarang banyak dah sebutan tapi lidah tu tekulat2... tapi masih tak boleh buat ayat lagi...
 
 
 sila jangan mutah ijo yer.. abaikan pompuan gigi jarang itew.... tengok sambil tutup mulut dah...
 
 my boboroi.. hahaha...
 
last sekali ni pic tuan tanah yang perasan cun.. layan shawl pada hari raya... lama tak sarung shawl hapir frus jugak nak pakai.. ai last pakai macam kai & adiknya elalala... hehe...