Langkau ke kandungan utama

Cerita Hari Raya

Assalamualaikum...
 
fuh baru dapat update my blog yang sawangnya sangat laaaa penuh.... masih mood raya kan.... planing nak posa 6 minggu ni... harap2 dapat la dalam bulan syawal yang mulia nih... aminnnn... 
 
so... raya tahun ni ai ke rumah mertua dulu, tak jauh pun dengan rumah ai 10 minit  je, dengan rumah mak ai 15 minit (tu pun kalau tak jem eh) dekat kan, so tak de pernah gadoh2 nak balik raya buat setakat ni lah.. hehehe..
 
Tema baju raya tahun ni sebenornyer warnah unggu, tah macam mana en papa gi kedai untuk kali ke 2 nak kale oren myvi plak... so baju ai n adam kena gi tukar jugak la, nasib la kedai tu bagi tukar. baju siap untuk family, tu yang best tu.. tapi sayangnya untuk mu suami baju ok besor seluar out, ketat seh... kesian kan dia.. so 2 hari lagi nak raya bertungkuslumus mencari kedai yang mahu ambil untuk buka getah pinggang.. nasib la ada 1 kedai unty cina kat pekan sungai bakap tu mau ambil.. fuhhh lega, so malam esok nak raya baru gi ambil, try pakai memang sangat selesa lah.. alhamdulillah...
 
layan picca bergambar lah yer.....
 
 my musyuk, look so hensem... tapi suka pegang kat koler baju tu, rimas la tu... so ai tak pin butang kat leher atas sekali tu baru, dia selesa... muka kuat peluh jenuh mama toup bedak..
 
 cucu nenda. so adam anak kepada anak kesayangan nenda, kena la dok atas riba.. hehehe tak lahh, dia tu nak keluar je tak mo dok diam2... so kena la nenda gari....
 
 my family in law. 1 je tak de family adik ipar aku yang dok kat shah alam tak balik, dia beraya kat senawang dulu... so sory la yer farah... tahun depan panjang umo kita tangkap gambar sekali ek...
 
 my shayang2....
 
 bajet dah abis gambar dia nak tangan sambil kata yehh.. adoiii la anak...
 
 kalo suh nak ambil gambar lagi macam ni la peel dia...
 
 1 lagi feberet dia ambil gambar, penuh memory kad mama cek ooiii gambar perut moncet mama pun ada dalam kemera. nasib la mama sempat tengok...
 
 my luv asben.. luv u lah....
 
 hohoho dah dapat hp. tah apa yang dia nak tak dapat masa ni yang melalak.. dia ni sensitif, benda sikit kuar air mata... air mata mu sangat murahan sayang.... macam sapa??? ekk ekk tak tau.. papa... hahaha...
 
Petang sikit dalam jam 3 pegi rumah mak tok pulak... so Adam Amsyar tawaf la 1 rumah, nampak remot terus tekan 601.. adehhhh sekarang tak layan la 618 orang dah besor... alhamduliilah Adam Amsyar sekarang banyak dah sebutan tapi lidah tu tekulat2... tapi masih tak boleh buat ayat lagi...
 
 
 sila jangan mutah ijo yer.. abaikan pompuan gigi jarang itew.... tengok sambil tutup mulut dah...
 
 my boboroi.. hahaha...
 
last sekali ni pic tuan tanah yang perasan cun.. layan shawl pada hari raya... lama tak sarung shawl hapir frus jugak nak pakai.. ai last pakai macam kai & adiknya elalala... hehe...

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…