Langkau ke kandungan utama

Cameron Highlands trip

Assalamualaikum...

Ok, hari ni aku nak up date trip aku ke CH ari tu. bertolak dari penang dalam 4.30am, (target sampai awal pagi leh pekena nasi lemak panas kat atas) dari rumah mak aku ke rumah mertua aku terus masuk tol jawi. walo pon pakai myvi ruangan tetap tak cukup, Adam kena meriba la, belakang mertua aku dengan adik ipar, tengah ada bantal beso, tokleh la nak bagi Adam mencelah, naik sakit peha aku meriba.

Sampai sana dalam 9.00am, alhamdulillah sampai dengan selamatnya, tapi keluar TAPAH!! betui2 menggugat keimanan aku, tobat dah tak lalu kot sana. jalan kalah ular weh... en papa ni saja la nak kuar tapah kot sebab adik ipar aku sorang lagi yang dok senawang kuar tapah. perh.... jangan nak suruh dah aku pi tapak, walopon dari KL aku sanggup masuk CH lagi...

Adam yang nyenyak sambil BF...
we....
sekali mertua aku bawa nasi, so makan nasi goreng la, sejuk betul pagi tu, tak sanggup aku nak buang baju sejuk. Adam pun nasib la bawa baju gap bulu burung tu.
nampak? nampak? tepong gomak baru lepas siap kat masjid... aku mandi wes kat situ, tak smapi 2 minit sebab air sangat sejuk, kebas 1 badan.
we ols kat mardi CH
sila muntah hijo hokeh... muka bajet persis nak dares sekarang...
en papa bajet hensem...
awesome!!!!!
wit my mominlaw
riaksi 2 beranak bersama spek mata sambil naik tempat BOH
konyang makan tengahari.. boleh cam tu? kali ni tak best minum kat atas tu, sebelum ni aku pi oder teh tarik, memang best buat aku ketagih, tapi kalu ni bab bancuh sendiri memang tak best. tapi aku bagi gak ada rasa best sebab aku seorang pengemar teh tarik...
we...
n my luv familia

oh my darling....
main aci lingan dengan papa masa turun BOH
aku wit sistainlaw yang kawin last year kat pasar malam.
madus
n madus
yang ni ai buy, rm2

en Adam dapat payung wes... walopun beliau seorang lelaki tulin, suka main payong taw...
n last aku beli nasi ayam potong 4 ni, rm5. Adam makan nak abis jugak nasi, ayam beso sangat. memang bebaloi untuk yang tido sana nak buat makan malam.

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…