Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2011

b u s y

Assalamualaikum kepada korang suma yang rajin masuk blog kesayangan aku ni. rasa lama tak hap det blog aku ni. kebizian yang teramat sangat nih!! rasa macam nak teriak (menagis) pun ada. aku nak cuti sok pun tak dapat. boa siap minta buat OT lagi minta siapkan sebelum minggu depan.
Nak cita sikit keja yang bz sangat nih. 1, HRMIS. so sebagai kerani aku kena buat untu semu staff bawah aku. walaupun depa ni ada pegawai atas sendiri. hal cuti n kursus aku kena keyin 1 per 1, sorang per sorang. mana dengan SBPA lagi aku nak satel. nasib la ada orang kat ofis yang sangat baik hati satel bab kursus. SBPA pun aku tak sempat habis, nasib juga kawan baik aku kat daerah lain yang baik hati satelkan semua.
Cuti pun tak lulus.. nasib aply minggu ni dapat cuti. gigi aku dah sakit gila dah. memang dah nak kena cabut dah ni. naik magrain aku. la ni nak satel SKT aku plak. aku dok pulun kat orang, aku punya tinggal hari ni nak kena satel.
nanti aku hap date lagi yer... sayang korang...

Moto're

Ahad lepas time ronda kat uptown bandar perda, tok wan Adam park kat depan 1 kedai ni. kedai tu jual karpet, kelambu dalam masa yang sama ada mainan. en papa ternampak la moto mainan ni. sangat cumil. rm200++ kot. kalo kereta rm400. sekali ganda tu harga dia. cuma bezanya kereta ada remote control. moto tak der.. wah sangat makan suap...
Papa kata papa dah kenan yang ni. tapi tak beli pun. agak2 korang kalo beli rugi tak? macam rugi jer... budak seronok ka, kita yang terlebih seronok nanti. benda-benda macam ni kalo nak beli kena pk dulu kan. baik, buruk, tahan lama ke tak n berguna atau tidak.
Gambar adam ni hanya hiasan melambangkan keseronokan aje.. tapi dia memang sangat seronok..

we @ senawang

3/12/2011 kitaorang (aku ngan family mertua aku aje) ada kenuri sebelah lelaki plak punya kenuri. so 2hb malam tu kami bertolak ke rumah biras aku ni kat area mana tah. lupa dah aku. bertolak kul 9pm sampai kul 3am. aku kat belakang dengan adam, papa ngan maknya di depan. besa la budak kecik, dengan nak mengagau merata baik dok belakang khen. Malas la nak cita memanjang, layan picca okeh...

adam baru pas mandi dok tas riba big mama... mama sedang makan, pas ni nak ke rumah tupangan yang dibekalkan pihak lelaki.
helo.... suka sangat tarik suar mama macam tu (sedang merayu minta didokong dengan buat muka manja yang bagi aku cair)

main dengan adik ipar aku, menari macam ni dia suka la sangat.

dah sampai, heloooo adam dapat tengok baby tv hokeh. nasib mama bawakan cd pimba yang baru. sangat selelsa kan sayang... kami 3 beranak je dok dalam rumah tu. yang lain ke rumah paklang. tq kepada family bwan yang kasi kami topang yer..

malam tengok lagi. lepas bagi adam layan baby tv yang berulang kali,…

2nd Year Annivesary

Assalamualaikum. hai suma kepada bloger yang rajin masuk bloh ai ni.. rasa macam lama jer tak update blog ai ni. dah besawang uuu.. ke'bz'an kerja memataskan ini semua. besa la hujung tahun ni keja banyak nak kena satel cepat. tahun depan keja baru plak nak mai. so untuk bagi bos nampak kita buat keja, kena la satel apa yang patut. Alhamdulillah keja aku sekarang ok, tak macam dulu. aku rasa sendiri la. dulu keja lambat siap, sekarang orang oder ja dah naks siap. bagus tak aku?

Hari ni 12/12/2011, monday. 2 tahun lepas 2009 hari sabtu, aku telah menjadi isteri kepada en papa yang sah. sangat best bila dah jadi bini orang ni tau. dapat masak kat somi kita, pakai dia kita urus (en papa iron baju sendiri lepas aku bersalin). untung tau ada somi ni, bila sakit demam kita leh la nak ngada-ngada sikit...
Dan sebagai seorang isteri, aku mencuba buat yang palingggg tern=baik untuk rumah tangga aku. bila kita ni berkahwin, maknanya 'tanggunagan' kita bertambah. bukan tanggung ana…

SIL wedding

Salam korang.. rasa macam lamanya aku tak hadap blog kesayangan aku ni. minggu ni bz siket. adik ipar (farah) aku kawin 27/11/2011 ahad. en papa pun sangat la bz, cuti dari hari khamis lagi. terus nampak 'kegelapan' sebab dok kat panas semedang. dari kul 7 pgi sampai ke tengah pagi baru sampai rumah. nasib isnin cuti.
Akad nikah pagi 27hb tu kul 9am. kejadian plak! si PAK HANDAM dari ROMZY yang bernama G buat hal pepagi buta. farah sepatutnya akad nikah kul 9 n kena ada kat masjid kul 8.30am. kul 8 si G ni aku kol baru bagun tido. layan skip kejab k.
aku:pukui berapa nak mai ni?
G:sat ni kami pi la....
aku:sat ni? la pukui 8. akad ku 8.30(aku muhung dia) atu nak sampai pukui brapa? (nada marah)
G:ya ka.. sat kami baru nak kuar.
So sampai rumah metua aku 8.30! korang rasa apa? pihak lelaki dah siap tunggu. metua aku muka kelat dah. aku la tukang bagi cool balik.(aku ker) so dah satel, nampak farah sangat cute dengan jubah itu. smpai masjid kul 9.10, duduk je si farah ni kadi terus ak…