Tudung

Hi korang.. saja nak kongsi pengalaman aku mencari tudung last munite 2 hari lagi nak raya! sebelum tu kunun nak pi cari kar parit buntar la, tapi sekali tak pi pun. lagi pun kat parit buntar banyak tudung yang auningnya keras. aku plak malas nak pakai shawl, main dengan anak yang suka tarik tudung ni susah jugak bila pakai shawl susah la.


Akhirnya aku dengan kak aku (bertemankan anak-anak) & en papa (peneman ku yang setia). sampai c4 pun dah 6 lebih, sempat jugak aku cari tudung ala RCW yang aku taram dari tahun lepas. 23hengget je. ok la, iner aku pakai yang lama, saving la sikit khen. ha yang kat bawah ni aku beli kat depan kauter pertanyaan c4.




tudung yang ke2 ni, memang sangat susah nak cari. bukan tudung ni, warna kelabu, yang ada memang la aku tak bekenan, bila test kembong sana sini. ada yang kemek la. last aku capat kat laki aku nak try tengok kat bandar perda kot aa yang bekenan. dalam c4 tu aku tak tau la berapa kali aku dok pusing sampai orang kedai dok buat dek jek. last aku pusing kat area kedai emas ada gak aku jumpa tudung yang bekenan la jugak dari yang lain. yang ni sampai 50hengget. nak tak nak aku nak la jugak, nak bejalan pun tak larat dah sebab baru pas hantam nasi brani 1 pinggan. ni dia!!!




ok kan? ok kan? ada sorang tu cakap kat kak aku (dia pun pakai tudung macam aku warna biru, tengok pic kat n3 bawah) kata tudung kak aku macam curtain!! kak aku tak serbula terus, cuma dia kata ni fesyen.. sian kat kak aku. kalo orang tu kata kat aku siap la kena seboq. Jahat tak mulut aku?