Occupational Therapy And Sensory Integration

Hari tu join Cara Kerja sempena children's day bulan lepas. seronok la Adam Amsyar kalau join macam ni. tak segan2 dia... aktiviti ni join dengan kakitangan hospital. 4 autisme kids terpilih. so yang pilih ni pun yang ok boleh bagi kerjasama la... kalo tak boleh main sekali susah juga peserta kursus nak faham kan. so sorang kid 1 kumpulan. peserta kursus dapat tengok pemikiran dan pemaham anak2 autisme ni berbanding dengan kanak2 biasa. ada yang cepat dali budak biasa, ada juga yang lambat.

ni antara aktiviti yang buat kat sana

1-sedut jeli pakai straw (yang ni Amsyar slow sikit. yang lain past A)
2-tiup buble
3-tiup wisel
4-peluru straw

5-ni labelkan kat sorang2 ABC lepas tu past bola sambil sebut huruf, nak tengok kid cepat tak tangkat ikut ABC.
6-cari perkataan
7-gunting kertas ikut lakaran
8-gam kapas buat kambing biri-biri

Alhamdulillah, dengan jayanya anak2 autisme buat bersama peserta... tq miss eu jemput Adam Amsyar.