#NasiKerabu

Saya seorang penggemar nasi kerabu. kalo gi kelantan wajib makan... so kat penang ni tambah area seberang perai selatan susah nak cari makanan yang macam2 selain dari nasi lauk.

So kepada penggemar nasi kerabu dan nasi dagang, boleh la pegi try makan kat area dalam Taman pekaka berhadapan dengan USM transkrian ke restoran mek nasi kerabu & nasi dagang.

 ni nasi yang saya pesan... set ni RM7.30. saya suka ikan celup tepung. tapi kepada yang suka ayam dan danging tu jangan risau, tetap ada. nasi memang banyak, tapi habis. sebenarnya nasi kerabu ni makan puas lagi pakai tangan dari sedu yer.. baru boleh gaul2 sayur2 dengan nasi. masa makan pakai sedu ni memang tak rasa kick dia.. hahaha... so saranan manan la adat melayu..

 pandangan dari luar kedai...


 dari dalam, masa saya pegi ni orang tak ramai, ada yang baru lepas makan. mungkin tempatnya kebelakang sikit membuatkan orang tak nampak.

 restoran tertutup, ada aircon n wifi...

disini layan diri ala2 kfc gitew... air bancuh tak da ya, semua yang sedia ada je... selamat mencuba...