Langkau ke kandungan utama

Lukisan dari Adam Amsyar

Assalamualaikum....

Lamanaya tak update blog.... banyak sangat nak cita nih... tapi kemalasan dan bebizian mlanda, tu yang terbantut tu.... So hari ni update sikit perkembangan Adam Amsyar yer...

Alhamdulillah sepanjang menghantar Adam Amsyar ke PDK Harmoni tu dia sangat happy. tak da dah dia mengagis tak mau masuk n mama papa kena hilangkan diri cepat2 macam kat Taska Permata dulu. sangat berbeza sifat dia. sekarang ni masuk ja simpan kasut, salam kiss mama, masuk dalam PDK terus sambila lambai2. Besyukurla sangat sebab dia dok kat sana bertambah ok.

25hb ni Adam Amsyar akan ikut rombongan PDK ke penang. harap2 anak mama ok yer... sekarang Adam Amsyar dah pandai serba serbi. cuma sekarang dia masih pakai pempers sebab dia tak pandai beri tahu lagi. sekarang ni pun pakai drypers saiz xxl. di PDK diaorang ajar juga tak pakai pempers, tapi bila hantar sampai kul 12 tengahari ni susah sikit la nak train. balik hantar rumah mak tok, makan pakai pempers terus tido.. ate macam mana.. huhuhu...

Nak kongsi sikit beberapa lukisan dia yang sempat mama snap...

 ni 1st time mama tengok Adam Amsyar lukis orang lidi... sebelum ni asyik smile je....


ni dia warna, mama lukis bentuk2 kesukaan dia lah...
 

 ni pulak 20/03/2014, malam birthday papa, mama tulis kat keras minta dia lukis kat sini. Love tu tak berapa jadi la sayang, tapi ok la....

 
 atas ni pulak lukisan 'car' atas karpet rumah tok wan. dia bawa kapur dari rumah, cari tak jumpa, sekali nah hai... abis la tokwan pot pet....

 akhir2 ni dapat buku pen ja dia lukis gambar bear yang 36 tu, bila tengok gambar doremon nak lukis doremon. so inilah gabuangan dia... perkataan tu dia tulis sendiri. sebenarnya seingat mama hanya 2kali ja mama tulis perkataan doremon tu kat dia, dengan daya ingatan yang kuat, dia boleh tulis terus sendiri.. memang mama papa tekejut.... alhamdulillah sayang... Allah kurniakan itu buat mu walaupun masih belum boleh betutur....

inilah insan kesayangan kami.... we love u sayang....

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…