Langkau ke kandungan utama

Family Days

Assalamualaikum uols...

kembali meng'update' blog selepas sabtu ahad.... sabtu kul 7.30am bertolak dari rumah terus masuk hiway Jawi ke Bukit Merah... Family days JPS Penang yang best.. ini kali ke 2 family day yang aku hadiri selepas tahun 2005 buat kat bayview penang...


Sampai dalam kul 8, tengok geng2 aku tak sampai lagi, so makan dulu la nasi lemak yang aku buat pagi tadi + sambal sardin. kat adam aku goreng telur je sebab sambal ada pedas sikit.. Adam kalo aku buat nasi lemak ni bukan main lagi dia makan banyak...



So dah nampak 5-6 orang yang aku kenal, turun kereta terus masuk untuk pendaftaran... Pejabat aku ditugaskan jaga pendaftaran, tu yang masuk awal... so en papa kena la jaga adam dulu.. kesian la kat somi ai tu.. adam mengamok nak masuk dulu.. pada hal buka kul 10.. tapi aku suruh ja masuk dulu n pakai gelang siap2..



 antara orang2 pejabat aku...
 mula2 terun mandi pakai baju oren tu, pas tu aku mula beleter dah, en papa tak bagi pakai baju mandi.. telupa ok.... aku pun nak angin sbb panas gila tengahari tu.. pas tu slow la dia salinkan adam...

 tqvm papa menjaga adam selama 3 jam... huhuhu... kesian papa...
 Ada best ha budak? sampai tak mau berenti mandi...
 en papa masuk tarik tali, tapi kalah.. kui kui... helooo en dah mcm staff JPS sudah...

 Pas tu aku dapat cabutan betuah weh.. jarang aku ni nak bertuah.. sekali number 101 naik.. ai la ti.. dapat hemper.. alhamdulillah.. pas tu masuk pertandingan kerusi beirama, dapat no 5, dapat lagi towel warna oren lagi... time salin baju tu aku bukak terus sbb bawa towel 1 jer.. sedap pakai lagi.. tq ya...

Dah satel seuma sebab dah tak da kena mengena aku pun pi ambil alih tempat en papa.. nasib la tadi Adam sempat tido 1-2jam sebab letih yang amat sangat... dah bagun apa lagi, tak tunggu dah nak mandi terus...



Pas tu nak pi la naik chirlift tu, sekali budak bawah 90cm tok leh naik.. frust tu... cadang tu si adam ni meriba la baru best...
 balik berjalan kaki dengan frust laki binik okeh... tapi tetap boleh senyum depan camera... dasar....
 Dalam kul 3++ bersiap nak balik dah... en papa dan adam kelitihan.. ikut aku tu tak puas lagi nak berkubang, tapi kesian plak keletihan yang en papa tanggung... siap balik rumah terus tanpa menyinggah dimana2....

 seluar adam aku belu minggu lepas... sangad berpuas hati... besar sikit je kat pinggang... tapi masih boleh adjust..

hemper ai.. apa pun family day sabtu lepas sangad best.. tqvm JPS Penang!!

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…