Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2011

Baby Fever

peace be upon u Adam Amsyar dah deman untuk pertamakalinya setelah umurnya 5 bulan... sabtu rumah aku ada buat kenuri sikit, seharian orang dok ambik pi mai pi mai, pas tu ahad jejalan rodwalk, mau tak panas badan, petang tu balik, semacam ja panas badan dia. aku bagi mandi, petang pi rumah mak tok panas suam lagi, balik malam dia tido, bagun ja, merengek dah. letak dalam wolker pun kalih belakang tengok aku lalang, sambil sebek + tiyak terus... tak pernah2 dia macam tu, nak dukung ja, hemmm memang sah dah demam. semalam bagi pakai coolfever, pagi ni ok, tapi panas tu ada gak sikit... buat anak mama tershayang "mama doakan ayang cepat sembuh ya..." Kepada Yang Maha Penyayang "Kau sembuhkanlah penyakit anakku ini... amin..." Kepada en somi tershayang "terima kasih kerana berjaga malam, walopun keadaan papa yang teramat laaaaa letih dengan kenuri + kemas rumah" Kepada mak tok "terima kasih banyak2 mak menjaga budak musyuk dengan baik sekali, maklah sega…

Move

dengan rasminya aku nak bagi tau korang bahawanya aku, en somi & en mushuk telahpun berpindah di Sungai Jawi, (bukan masuk jawi hokeh) sok coti, sabtu buat kenuri sikit + baca yasin. minta maap kepada kengkawan yang aku tak jemput, sebab aku buat kecik la sangat2... ^_^

Breastfeeding

peace be upon u.. - susu ibu adalah yang terbaik kan... sampai sekarang aku tak berenti 'mengepam' susu aku tuk mudah musyuk sorang ni PAKAI TANGAN, ya aku pakai tangan, dah 3 bulan lebih sepanjang aku bekerja. akhir2 ni aku dah rasa kelenguhan kat pangkal ibu jari. - sebelum ni kalo aku pam dapat 2 oz je, mai bulan ni dapat 4 oz, sukanya aku, minggu lepas plak dapat 5 oz, lagi lagi sangat suka la... banyak... tapi bila pakai tangan ni paham2 ja la kan. - aku ada sembang dengan kak sidah (malaysia breastfeeding peer counselor, buka kedai MLO (mom litter one kat penang) ada cakap, sebenarnya susuah pam pakai tangan ni, hanya orang yang pandai (macam aku) pandai pam pakai tangan, dia pun tak pandai pam pakai tangan.. hihihihi.. bangga jugak aku, khas buat mudak keshayangan aku nih...

dalam planing, aku nak beli spectra3, bukan keta spectra hokeh, breastpump RM388. hemmm boleh tahan jugak harga dia. tengah kompol duit ni, mempermudahkan keja mengepam aku.. amin...

PhotoGeDiks Contest..

salam...

aku dah di TAG oleh mama cira join contest ni... maca, syok nih... mana tau kot2 ada rezeki en Adam Amsyar khen...


jenuh weh nak pilih gambar en Adam Amsyar yang 'gediks'.. ngeh ngeh ngeh.. anak aku macam2 qupa dia kalo ambik gambaq..

so, aku pertaruhkan gambar anak kesayangan aku yang nih...

"gambar ni diambil time dia baru bangun tido, celek mata ja teqenyah tengok aku... pasan tak pose ni memang cara gediks sangat nak ambik gambaq... hahaha, Adam Amsyar turun macam mama dia la..." . dan orang yang aku tau suka bloging : onniey anum watie

Nail

semalam kelebek kuku mudak musyuk sorang ni, check tengok kuku ikut sapa, tengok tengok tengok

ikot mama.. yeh yeh...

pinky

sape kata boy tok leh pakai kaler pink, ni ha, anak aku pakai, masih nampak KELAKIAN dia yer... yang penting ADAM AMSYAR somel sokmo... eeeee air liuq ya meleh....
suka kebam bila tak da putin dalam mulut... somel sangat shayang mama..
en, teserlah lobang idongmu... tapi totap pujaan hatiku...

5 months

Alhamdulillah, Muhammad Adam Amsyar sudah 5 bulan. hepi beday shayang mama.. i lap u so much... sekarang makin macam2 perangai dia... dan makin tinggi anak aku sorang ni... suka lompat2 non stop (lengok tangan jugek), bila pangil "Adam Amsyar..." kaleh terus.. monday ni nak kena cocok 5month punya la... tak tau la macam mana dia nanati.. Perkembangan bayi berusia 5 bulan.. Duduk dengan sendiri
Pada waktu ini, perkembangan fizikal bayi anda meningkat semakin cepat dan pantas. Jika di ditiarapkan dia dengan mukanya memandangkan ke bawah, dia akan meregangkan tangan dan kakinya dan melengkungkan bahagian belakangnya, dan sekiranya bayi anda terlentang memandang ke atas, dia akan mengangkat kepala dan bahunya. Dia juga mungkin akan duduk seketika tanpa bantuan -- namun anda haruslah berada berdekatan untuk menyediakan sokongan dan mengelilingi bayi anda dengan bantal untuk menahannya jika terjatuh. Galakkan bayi anda bermain sambil meniarap: ini akan memaksanya mengangkat kepala da…

Puding Roti

bulan ni aku kena buat 7 bekas. wahhhh sambutan amat menggalakkan... bangga gak aku... murah rezeki.. amin... aku pakai barang2 yang sedap tau, tak da murah2... baru la sedap...
barangan untuk 1 bekas SAHAJA!!!!
puding aku, kaya dengan susu + kismis

ni la puding yang telah aku hantar kat cc en papa...

1 bekas aku jual RM35 ajek, ok kan????

cita basik...

ni betul2 cita dah basi. sebab nak cita time CNY... hahahaha lamanya... pas ato puding roti tuk cc en somi terus kami pi autocity.
apa lagi, memperabiskan duit lagi la aku...

en papa kena pegang en adam amsyar... pn mama nak berfoya2...

cumil2 seh.... rambang mata akuh...


en adam amsyar wit en dino....

mudak munsyuk yang sangat manja... letihnya....
baju aku sempat rembat... aku dok taqam nak beli suar jean + sweter... jaga la...cewi woi.... bagi pakai dah....

1st avenue

siyes aku tekezud bila minggu lepas aku gi ronda kat
ada butik!!!!




huwakkkkkkkkkk.. ketaq lutut. butik bag mahai tu... dan bag idam aku dari coach!!!


or


tunggu la bertahun2 pun aku sanggop tunggu... hahahahaha...

Vote lagik!!!!!

hi korang,

jangan lupa vote my son
Muhammad Adam Amsyar bin Muhammad Kazrul Kamal
di web Majalah Pa&Ma

klik manyak-manyak kali pun tak pa tau, vote tu akan makin bertambah kalo klik bnayak kali... ngeh ngeh ngeh...

klik sini : vote

berhati-hati apabila gambar anda berada di internet!!!!

peace be upon u...
aku ada cita nak kongsi sikit. tadi kawan aku ada msg aku kat fb, dia suh aku bukak 1 blog ni, dia kata nampak macam gambar aku. bedesup jantung aku baca msg dia. gambaq apa plak nih - _-"
so aku dah bukak blog tu, blog ni dia tempek gambar budak melayu pakai tudung sahaja! di tajuk BIDADARI TURUN DARI SYURGA, walopun tajuk sedap disebut, tapi aku memang tak mau gambar aku ada dalam blog dia.
link : http://awektudung.blogspot.com/2008/12/bidadari-syurga-turun-ke-dunia.html



ni gambar aku, gambar ni aku pastekan kat web calista masa aku masuk contest. (aku dapat no. 1 tu.. ngeh ngeh ngeh) ada gak aku pakai tuk avatar aku kat forum cari.
kat blog dia siap tulis
"Ingin Kongsi Gambar Awek tudung? Email gadismelayublogsome@gmail.com. Diharap dapat memeriahkan(meriah dia kata???) lagi blog iniBlog ini tidak sekali-kali bertujuan untuk merendahkan martabat gadis bertudung, tujuannya adalah untuk menghayati keindahan(langsung aku tak leh terima ayat dia) dan kemanisan …

pelik

tengok ni, gambar Cacing Naga yang telah dijumpai di indonesia sepanjang 2.5 meter. panjangnyaaaaa... gili woooo... tapi main dengan macam-macam orang ni, makan pun depa boleh. ~ ingat plak cita bro in law aku jumaat lepas.. dia kata ada ular berkepala 7!!!! biaq betik!!! tak caya? aku pun tak caya. tapi hampa tengok gambaq kat bawah. ~
aku pun percaya, tapi betui ka? ada plak rasa tak cata. kata BIL aku kata lagi ula ni ditemui di perlis, masa depa nak tangkap ular ni, tak dapat sebab ulur tu lari terus. ~ Adakah gambar ni tak betul? ATAU datang dengan keadaan MENYERUPA...

Makan

ari ni aku sarapan lain dari biasa... kenyang jugak, tapi roti aku makan 2 keping ja, tak leh pi dah..