Langkau ke kandungan utama

berhati-hati apabila gambar anda berada di internet!!!!

peace be upon u...

aku ada cita nak kongsi sikit. tadi kawan aku ada msg aku kat fb, dia suh aku bukak 1 blog ni, dia kata nampak macam gambar aku. bedesup jantung aku baca msg dia. gambaq apa plak nih - _-"
so aku dah bukak blog tu, blog ni dia tempek gambar budak melayu pakai tudung sahaja! di tajuk BIDADARI TURUN DARI SYURGA, walopun tajuk sedap disebut, tapi aku memang tak mau gambar aku ada dalam blog dia.




ni gambar aku, gambar ni aku pastekan kat web calista masa aku masuk contest. (aku dapat no. 1 tu.. ngeh ngeh ngeh) ada gak aku pakai tuk avatar aku kat forum cari.
kat blog dia siap tulis

"Ingin Kongsi Gambar Awek tudung? Email gadismelayublogsome@gmail.com. Diharap dapat memeriahkan (meriah dia kata???) lagi blog iniBlog ini tidak sekali-kali bertujuan untuk merendahkan martabat gadis bertudung, tujuannya adalah untuk menghayati keindahan (langsung aku tak leh terima ayat dia) dan kemanisan gadis melayu yang terkenal dengan kelembutan dan kesopanan. Jika ada gambar anda disini dan tidak mahu ianya dipaparkan, emailkan sahaja ke gadismelayublogsome@gmail.com dan pemilik blog akan menghormati privasi anda."


1st sekali aku nak korang suma masuk blog ni : awek cun minah tudung melayu boleh

nak bukak blog dia ni lambat sikit, so korang perlukan kesabaran hokeh.
so, kepada korang, kelebek la betui2, kalo ada gambar korang yang tak sedap mata memangdang, suh la dia buang. aku pun dah suruh buang gambar aku, SEBAB gambar2 kat blog dia ni banyak berunsurkan LUCAH.
-----------
dan akhinya dia balas email aku tadi, dia tulis
"ok..terima kasih atas reminder..saya akan buang untuk menghormati privasi anda"

Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…